V MOL Cupu se Slovanem Liberec!

Nejeden fanoušek Válcoven napjatě sledoval los 3. kola MOL Cupu. Předseda Fotbalové asociace České republiky Petr Fousek společně s historicky nejlepším střelcem reprezentace Janem Kollerem přisoudili Lipině prvoligový FC Slovan Liberec, který dokázal třikrát vyhrát českou nejvyšší soutěž a dvakrát český pohár. Jedná se tak rozhodně o velmi atraktivního soupeře, jenž v sezóně 2020/21 hrál také skupinovou fázi Evropské ligy. Úvodní výkop utkání je v úterý 25. října ve 14:30 hodin.

Po senzačním vyřazení druholigové Opavy z druhého kola MOL Cupu přijede na Stovky těžký prvoligový kalibr z Liberce. Slovan momentálně vede bývalý trenér Baníku Ostrava Luboš Kozel. V jeho týmu můžeme najít také našeho odchovance Michala Fukalu, jenž má na svém kontě přes sedmdesát startů v nejvyšší soutěži. „Los mě asi jako jediného z týmu potěšil. Je to pro nás asi nejdelší možný výjezd, ale pro mě osobně půjde o specifické utkání. Vrátím se totiž na hřiště týmu, odkud jsem přestoupil do Liberce," prozrazuje Michal Fukala, který z tamního kraje pochází. (zdroj: fcslovanliberec.cz)

Michal Fukala

S celou rodinou jsme los sledovali a dělali si srandu, že bychom mohli dostat Frýdek a nakonec se tak stalo. Na zápas se moc těším, určitě se přijde podívat celá rodina a moji blízcí kamarádi. Nečeká nás nic lehkého, ve Frýdku v tomto období bývá horší hřiště, ale věřím, že se na to připravíme a postoupíme do dalšího kola," dodal 21letý zadák. (zdroj: fcslovanliberec.cz) Rovněž se velmi těšíme na našeho bývalého kapitána staršího dorostu, který byl také u jednoho z největších úspěchů naší mládeže v roce 2015. Válcovny totiž v kategorii U15 dokázaly zvítězit v tehdy největším turnaji v České a Slovenské republice Nike Premier Cupu.

zdroj: fcslovanliberec.cz

Slovan Liberec je trojnásobným vítězem české ligy – naposledy před deseti lety v sezoně 2011/2012 a dvojnásobným vítězem českého poháru. A to v sezónách 1999/2000 a 2014/2015. Kromě toho byl ve ještě třikrát ve finále této soutěže. V letošním ročníku MOL CUPu  Liberec začal až v druhém kole, kdy v mediálně ostře sledovaném utkání zvítězili na hřišti Rokycan 5:1, dvě branky vstřelil Gebre Selassie, po jedné přidali Varfolomejev, Rabušic a také právě náš odchovanec Michal Fukala, který dres dnešního soupeře obléká od roku 2018.

zdroj: fcslovanliberec.cz

Našimi největšími úspěchy v novodobé historii byly postupy do osmifinále. Shodou okolností nás v nich vždy vyřadil blízký soused dnešního soupeře a to FK Jablonec. V sezoně 2007/2008 vyhrál 2:1 a v sezoně 2015/2016, hraném na dva zápasy, zvítězil Jablonec 2:0 a 3:0. Kromě toho náš tým v poháru odehrál několik památných utkání s prvoligovými týmy. Např. v sezoně 2007/2008 jsme na domácím trávníku dokázali v druhém kole porazit Baník Ostrava 2:0. A v asi divácky nejatraktivnějším zápase se v sezoně 2008/2009 zde ve Stovkách před vyprodaným stadionem a 10 280 diváky utkala Lipina ve 3. kole se Spartou Praha. Slavný pražský tým postoupil až po penaltovém rozstřelu, když v základní hrací době skončilo utkání 0:0. 

V letošním ročníku jsme v předkole zvítězili na hřišti Frenštátu 4:1, dvě branky vstřelil Kovařík, po jedné přidali Konečný a Martiník. V prvním kole jsme až v prodloužení vyhráli na hřišti divizních Kozlovic 3:2, když se prosadili Martiník, Rubý a rozhodující v nastavení Hykel. A v druhém kole jsme na domácím hřišti zdolali druholigovou Opavu 2:0, o branky se podělili Hykel a Kovařík. Vzájemné zápasy dnešních soupeřů jsou pouze hluboko v historii. Naposledy se v soutěžním utkání oba dnešní týmy utkaly v sezoně 1989/1990 v rámci tehdejší druhé československé ligy.

I přes velkou vzdálenost obou měst se najdou hráči, kteří oblékali dresy obou dnešních soupeřů – dříve v historii např. Marek Čech, Milan Kerbr nebo Jan Blažek. A v nedávné historii přestoupili z našeho klubu do Slovanu frýdecko-místečtí odchovanci Lukáš Hasalík a Michal Fukala.

V poháru narazíme na Liberec, jenž byl ve výběru týmů, které jsem chtěl na Stovkách vidět. Z mého pohledu tedy panuje spokojenost. Je to velká odměna pro nás i hráče," okomentoval los trenér Robert Pištěk.

Vstupné - 100 Kč

Děti do 15 let - zdarma

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek