Nová posila Frýdku-Místku

Do Frýdku-Místku přichází na krátkodobé hostování z Prostějova Martin Vlachovský, který zde bude působit do zimní přestávky. Má zkušenosti také s nejvyšší soutěží v dresu Karviné. Většinu, zatím své krátké seniorské kariéry, strávil ve druhé lize. Nejprve v Blansku a následně Prostějovu. V sobotu poprvé nastoupil za Lipinu a pomohl ji k zisku tří bodů, když nastoupil na hřiště v 69. minutě.

Martin Vlachovský se narodil 28. listopadu 2000 a momentálně je mu 21 let. Působí především na pozici středního ofenzivního nebo krajního záložníka. Jak již bylo zmíněno, v dresu Karviné okusil naši nejvyšší soutěž, ve které strávil na hrací ploše 179 minut v šesti zápasech. Během působení v tehdy prvoligovém klubu odešel také na hostování do Blanska či Prostějova. A právě do Prostějova před nynější sezónou přestoupil.

V ročníku 2018/19 nastoupil v základní sestavě čtvrtfinálového zápasu MOL Cupu na půdě Slavie Praha. „Neskutečným způsobem jsem si zápas i přes vysokou porážku užil. Nastoupit poprvé za mateřský klub v utkání na hřišti tak velkého týmu je fakt sen. Doteď jsem Slavii fandil jen v televizi třeba proti Seville a o pár týdnů později proti nim nastoupím. Úžasné,“ okomentoval tehdy osmnáctiletý Martin svůj start na stadionu sešívaných s aktuálním názvem Fortuna arény.

Utkání v MOL Cupu proti Slavii Praha

Statistiky v seniorských týmech (liga + pohár)

Karviná - 11 zápasů, 458 minut, 0 branek

Blansko - 9 zápasů, 478 minut, 1 branka

Prostějov - 26 zápasů, 961 minut, 2 branky