Lipina jede do Hodonína

V 11. kole se Frýdek-Místek představí v Hodoníně. Jihomoravský celek v minulé sezóně dominoval v divizi D, kterou vyhrál s patnáctibodovým náskokem. Vstup do Moravskoslezské fotbalové ligy se mu povedl skvěle, jelikož se nachází na 7. místě s 15 body. Lipina má o bod méně na 9. pozici. Úvodní výkop utkání je v sobotu 15. října ve 14:30 hodin.

Nováček se nachází v horní polovině

Hodonínu se v podzimní části soutěže velmi daří, neboť se nachází na 7. místě s 15 body a skóre 18:14. Nejlepšími střelci jsou se třemi góly Tibor Jáger a Jakub Pazdera. Hned první dva zápasy v nové sezóně Hodonín zvládl s plným počtem bodů. Vyhrál totiž nad Znojmem dominantně 7:0 a následně porazil také Vítkovice. Na další tři body do tabulky čekal do 17. září, kdy zvítězil nad rezervou Zlína. Po domácí výhře 2:0 nad Vrchovinou se Hodonín utkal na hřišti Hranic.

Může jít o obrázek 5 lidem , stojícím lidem , people playing sports a trávníku

Zdroj: FB FK Hodonín

Vstup do zápasu se ovšem hostům vůbec nepovedl, neboť se už ve 4. minutě prosadil Josef Pančochář. Hranice pokračovaly ve velmi aktivní hře, kterou korunoval ve dvacáté minutě Matěj Vymětalík. O dvě minuty později to bylo už 3:0 po brance Michala Kuchaře. Ani poločasová přestávka svěřencům Pavola Švantnera příliš nepomohla a v 67. minutě zvýšil vedení na čtyři branky Jakub Rolinc. Hodonín se ale přece jenom dočkal gólu, o který se v 76. minutě postaral Jakub Pazdera. Hranice tak porazily Hodonín 4:1.

SK Hranice - FK Hodonín 4:1 (3:0)

Branky: 4. Pančochář, 20. Vymětalík, 22. Kuchař, 67. Rolinc - 76. Pazdera

Sestava Hodonína: Petráš (K) - Dressler, Smékal (75. Langer), Sukup (79. Caltík), Švantner, Bobčík, Holek, Bohun, Fila (28. Kyselka), Dunda, Jáger (28. Pazdera)

Derby branku nepřineslo

Frýdeckomístečtí přivítali v derby před 712 diváky Frýdlant nad Ostravicí. Očekávaný zápas v dobré atmosféře a příjemném podzimním počasí ovšem žádnou branku nenabídl. Zápas byl po celou dobu velmi bojovný, což potvrdilo osm žlutých karet. I když utkání příliš šancí nenabídlo, přece jenom se jich na každé straně pár vyskytlo. Na začátku zápasu dokázal Kovařík překonat Ondřeje Prepsla, ale branka nebyla uznána z důvodu ofsajdového postavení.

Ve 24. minutě skončila hlavička hostujícího hráče orazítkovala v první půli Gergelovu bránu. Druhá část zápasu toho nabídla ještě méně. Mezi příležitosti se tak zařadila tvrdá rána Ondřeje Škoríka, se kterou si válcovenský brankář poradil. Ke konci zápasu se bývalý hráč Lipiny Bohdan Velička dostal do zakončení, ale ani to neskončilo v síti díky skvělému Gergelovi. „My Bereme remízu jako ztrátu. Ve finální fázi nám chyběla kreativita. Jediné pozitivum je neobdržená branka, ale to je málo. Body musíme nahnat jinde a nejlépe hned v následujícím utkání v Hodoníně," řekl k utkání trenér Robert Pištěk.

FK Frýdek-Místek - 1. BFK Frýdlant n. O. 0:0

Sestava Frýdku-Místku: Gergela – Massaniec, Blejchař, Dadak – Hykel, Zupko, Velner (K), Nevřela (69. Kostka) – Konečný (63. Martiník), Kovařík, Vlachovský