SK Hanácká Slavia Kroměříž - FK Frýdek-Místek 3:2

V posledním venkovním utkání podzimní části zavítal Frýdek-Místek na půdu lídra MSFL Kroměříže. Vstup do utkání se Lipině povedl skvěle, neboť se už v desáté minutě dostala do vedení díky brance Martiníka. Následně ale Slavia otočila vývoj a do poločasové přestávky šla ve dvoubrankovém vedení. Také začátek druhé části se Válcovnám povedl, protože se prosadil Vlachovský. Srovnávací gól se ale už Frýdeckomísteckým vstřelit nepodařilo. Lipina podlehla Kroměříži 2:3.
15.kolo (12.11.2022) | Jožky Silného
SK Hanácká Slavia Kroměříž - FK Frýdek-Místek
3:2


Komentář

V jarní části minulé sezóny Frýdeckomístečtí dokázali svého soupeře z Kroměříže porazit. A i tentokrát Lipina vstoupila do utkání velmi dobře. Jan Martiník dostal přihrávku od Patrika Rubého na hranici vápna a fantastickou střelou k pravé tyči poslal hosty v desáté minutě do vedení - 0:1. Odpověď Slavie ovšem přišla nedlouho poté. Útočná akce vedená po pravé straně skončila u nohy Dana Jambora, který skvělým centrem našel na zadní tyči Michala Cupáka a ten hlavou překonal Michaela Gergelu - 1:1.

Podívejte se: Kroměříž zdolala Frýdek 3:2 a uhájila vedoucí pozici před  Hlučínem - Kroměřížský deník

zdroj: kromerizsky.denik.cz

Frýdek-Místek si dokázal vytvořit další příležitosti, ale branku vstřelit nedokázal. To se ovšem povedlo Hanákům ve 39. minutě. Tomáš Jeleček si sklepl míč do vápna a z pravé strany posunul míč proti noze sbíhajícímu Adamu Houserovi, jenž zakončil do protipohybu lipinského brankáře k pravé tyči - 2:1. Hostující defenzíva se nedokázala vzpamatovat z obdržené branky a před poločasovou přestávkou obdržela další gól. Michal Cupák si na hranici šestnáctky navedl balón na pravou nohu a vystřelil přesně k tyči - 3:1.

Podívejte se: Kroměříž zdolala Frýdek 3:2 a uhájila vedoucí pozici před  Hlučínem - Kroměřížský deník

zdroj: kromerizsky.denik.cz

Vstup do druhé půle se Válcovnám podařil. Martin Vlachovský totiž využil zaváhání obránce Petra Zavadila, který si špatně zpracoval míč, následně si frýdeckomístecký hráč obešel brankáře a zakončil do prázdné svatyně - 3:2. Posléze to byl ovšem především domácí celek, který se snažil přidat další branku. Čtyři minuty před koncem byl navíc vyloučen právě Vlachovský, který tak v domácím utkání s Velkým Meziříčím bude chybět. Frýdek-Místek prohrál v Kroměříži 2:3 a padá na 11. místo.

Ohlasy trenérů

Bronislav Červenka (SK HS Kroměříž): „Jsem moc rád, že jsme utkání zvládli za tři body. Klukům musím za výkon poděkovat. Je na nich vidět, že sezona je dlouhá, po náročném podzimu toho mají už dost. Samozřejmě na to se nevymlouváme, protože všechny mančafty to mají stejné, ale s Frýdkem to pro nás bylo hodně složité. Soupeř nehrál vůbec špatně. Chodil do rychlých protiútoků, měl tam i pár nebezpečných situací. Začátek nebyl z naší strany příliš dobrý, nechali jsme soupeře dvakrát nebo třikrát nebezpečně vystřelit a dostali z toho jeden gól. Dvacet minut jsme hráli pomalu, nebylo to vůbec ono. Chyběl nám pohyb, agresivita. Byli jsme pozdě u druhých míčů, kdežto soupeř byl technicky i rychlostně velmi dobrý a dostával se i do nebezpečných situací. V druhé části první půle jsme začali hrát, byli dominantnější na míči, z převahy jsme vytěžili i branky. Po hostujícím snížení jsme bylo po celý zbytek druhé půle utkání nervózní. Sice nějaké zajímavé příležitosti byly na obou stranách, kdy míč několikrát prolétl šestnáctkou, nakonec už nikdo gól nedal.“



Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Když vezmu v potaz průběh dnešního zápasu tak se můžeme bavit o ztraceném bodu. Měli jsme perfektní nástup, který jsme zužitkovali gólem Martiníka. Vytvořili jsme si i další příležitosti, ale bohužel gól nepadl. Od třicáté minuty jsme najeli trošku do starých not a začali jsme kupit ztráty míčů a už jsme neměli odražené balóny. Z toho pramenily dva góly na konci prvního poločasu. Do druhého půle jsme šli s tím, že cítíme možnost ještě stav zvrátit. Zdramatizovat utkání se nám povedlo gólem Vlachovského. Na více jsme se nezmohli a tak jedeme z Kroměříže bez bodu. Když to shrnu, tak musím říct, že usínat s pachutí dnes nebudu. Naše energie a celkový výkon bylo 100 a 1 oproti minulému utkání. Na tom musíme stavět.“