A-tým zahájil zimní přípravu

Tento týden zahájil A-tým Frýdku-Místku svou zimní přípravu. Asistent trenéra Marek Smrčka řekl, kteří hráči odešli, ale především prozradil novinky, týkající se posil Lipiny. Nevyloučil také možnost hostování zkušenějších hráčů ze druhé ligy. První přípravné utkání sehrají Válcovny příští týden v sobotu 14. ledna proti Dubnici nad Váhom.

Ahoj Marku, ve čtvrtek 5. ledna začal A-tým zimní přípravu, která bývá daleko těžší než ta letní. Hodláte tréninky zaměřit na určité věci, které se potřebují vylepšit nebo budou tréninkové jednotky obsahovat, dá se říct vše?

Myslím si, že oproti letní přípravě je na ní nejtěžší ta délka, než se kluci prokoušou tím tréninkem k mistrovskému utkání. Délkou přípravy je dána také náplň, kdy se můžeme zaměřit na všechno potřebné. Samozřejmě prim bude hrát kondice a její složky, kdy kluci začali už v prosinci individuálním plánem a teď jsme na to navázali společným tréninkem. Náplň se bude měnit s blížícím se startem soutěže, kdy v únoru už budeme hráčům vštěpovat také taktické prvky, které bychom chtěli v jarní části vidět a ten mikrocyklus se bude blížit podobě jakou má v samotné sezóně."

V přípravě odehrajete sedm zápasů, z toho hned čtyři proti druholigovým celkům v Česku a na Slovensku. Co si od těchto utkání slibujete?

Chtěli jsme pro hráče konfrontaci z vyšší soutěže záměrně, abychom hráče vystavili třeba i lepšímu soupeři, než je čeká v samotné soutěži a zkusili si jaké to je hrát s mužstvem z vyšší soutěže pro fotbalový posun jejich, ale také náš, jako trenérského štábu. Takže proto převládají v přípravě celky z vyšších pater."

Marek Smrčka

Kteří hráči opustili mužstvo po podzimní části?

Do přípravy se již nezapojili Matteo Burgo a Tomáš Kirschner, kterým končilo v klubu hostování a za předpokladu, že by zde neměli vytížení, nemělo smysl jejich hostování na Lipině prodlužovat. Do přípravy se nezapojí ani Marian Kovařík, kdy jsme se po analýze jeho výkonů rozhodli, i přes jeho nespornou fotbalovou kvalitu, jít jinou cestou a dát mu svolení hledat si jiný klub. Všem těmto hráčům je třeba za odvedenou práci pro Lipinu poděkovat."




Můžete už nyní fanouškům prozradit také příchody do Frýdku-Místku?

U příchodů můžeme začít návratem Timofeje Barkova z Baníku. Dalším novicem je Radek Coufal z Polanky, který s námi absolvoval už závěr tréninků v minulém roce a měl by do obrany přinést potřebnou zkušenost. Na Stovkách již působil, takže i pro něj je to návrat do známého prostředí. Dalšími hráči, kteří bojují o angažmá na Stovkách jsou Pavel Střelec z Bílovce, Dominik Kuča z Polanky a Rosťa Chýlek z Baníku, všechno to jsou hráči do ofenzivní části hry, kteří by měli mužstvu dodat další možnosti do ofenzivy."

Počítáte také s dorostenci Válcoven?

Ano, přípravu s námi začali taky kluci z dorostu, kteří však už s námi trénovali na podzim, jmenovitě Němec, Šponer, Kohut, Vykopal a Maléř. Řešíme také dále možnost hostování hráčů ze druhé ligy, samozřejmě za předpokladu, že to bude dávat smysl pro klub a tým jako takový. Kádr budeme zužovat na přelomu ledna a února, kdy bude nabírat finální podoby pro jarní část."