Zimní příprava pokračuje utkáním v Havířově

V šestém utkání zimní přípravy se Frýdek-Místek představí na půdě nedalekého Havířova. Tomu se první polovina sezóny příliš nevydařila a v divizi F se nachází na 11. místě s počtem třinácti bodů. Hrát se bude ve středu 15. února v Městském fotbalovém areálu Pr. Suchá na umělé trávě. Výkop v 18:00 hodin.

Havířov si poradil s CKS Piastem Cieszyn

Trenérem Havířova je již přes deset let neméně známý Miroslav Matušovič. Jeho svěřenci mají za sebou v zimní přípravě celkem čtyři zápasy. V úvodu se utkali s Brušperkem, který porazili jednoznačně 8:0. Následné utkání přineslo další čisté konto na stranu MFK, které vyhrálo 4:0. Pořádnou prověrku přinesl až polský celek Podbeskidzie 2, jenž působí v páté nejvyšší soutěži. Zápas skončil remízou 2:2.

V posledním zápase se Havířovští utkali s dalším polským celkem, který byl Piast Cieszyn, který hraje v šesté nejvyšší soutěži. Od začátku utkání ovšem bylo jasné, které mužstvo má kvalitu na své straně a také díky hattricku Lukáše Míry zvítězil Havířov jednoznačně 7:0.

Může jít o obrázek 7 lidem , people playing football , stojícím lidem a trávníku

zdroj: FB MFK Havířov

MFK Havířov - CKS Piast Cieszyn 7:0 (3:0)

Branky: 3x Míra, Wojnar, Pierlak, Hutyra, Kisiala

Sestava Havířova: Přibyl - Kisza (46. Podešva), Holec (46. Skoupý), Michalčák - Michalek (46. Heller), Kocemba, Wojnar (46. Hamrozi), Noga (46. Míra), Velčovský (46. Pierlak) - Kisiala (46. Piękoś), Hutyra

Mrazivá bezbranková remíza s Polankou

V další fázi zimní přípravy se Válcovny utkaly s divizní Polankou nad Odrou. V doslova mrazivém počasí si pár desítek věrných fanoušků našlo cestu na stadion. I přes velké šance ale nakonec žádná branka k vidění nebyla. Kromě prvních deseti minut, kdy jsme se probouzeli a nechali jsme Polanku jít do třech závarů, jsme na hřišti jednoznačně dominovali. Vytvořili jsme si řadu šancí a závarů, které jsme neproměnili a nevyřešili včetně neproměněné penalty. Dnes jsme mohli hrát celý den a gól by asi nepadl. Co se týče přístupu, tak klukům nemůžu nic vytknout," řekl po utkání trenér Pištěk. Report utkání zde.

FK Frýdek-Místek - Polanka nad Odrou 0:0

Sestava FM: Prokel (46. Gergela) - Velner (46. Blejchař), Coufal (46. Dadak), Massaniec, Nevřela - Zupko, Hykel (46. Martiník) - Janjuš, Rubý, Barkov (46. Konečný) - Střelec

Jsem rád, že se můžu vrátit na stadion do Havířova, protože jsem v havířovském klubu začal jako hráč i trenér a v Havířově stále bydlím. Tím, že nám nad plán přibyl zápas s Baníkem Ostrava v příštím týdnu, můžeme ještě naposledy protočit větší počet hráčů včetně čtyř dorostenců a tím i rozprostřít zátěž. Na kluky budu apelovat, abychom lépe zužitkovávali šance, kterých si v každém zápase vytvoříme dostatek, ale nejsme v nich zatím efektivní," okomentoval nadcházející přípravné utkání Robert Pištěk.