FK Frýdek-Místek - TJ Unie Hlubina 3:2

V posledním zápase zimní přípravy se na umělé trávě ve Stovkách utkal Frýdek-Místek s divizní Hlubinou. Po první půli vedli hosté díky brance Šindlera. Ve druhém poločase se roztrhl s góly pytel. Otočku zahájil Střelec, po kterém následovali branky Massaniece a Barkova. Výsledek korigoval na konečných 3:2 pro Frýdek-Místek gólem z poloviny hřiště Förster.
(25.2.2023) |
FK Frýdek-Místek - TJ Unie Hlubina
3:2


Komentář

Začátek zápasu postrádal vyšší tempo. O první vážnější pokus se ve dvanácté minutě pokusil Boris Förster, ale jeho utěšená rána nabrala opačný směr a skončila vedle pravé tyče. O deset minut později se také Tomáš Hykel odhodlal ke střele, se kterou si ale brankář Hlubiny poradil. 

Ve 32. minutě vypálil Dominik Šindler skvělou střelu ze střední vzdálenosti do levé šibenice, po které se Michael Gergela natahoval marně - 0:1. Před poločasovou přestávkou ještě Michal Velner centroval z pravé strany, kdy gólman na balon nedosáhl, ale hlavička Pavla Střelce mířila vedle. Hlubina tak po první části dějství vedla 1:0.

Do druhé půle vstoupili Frýdeckomístečtí skvěle, neboť se v 50. minutě po centru Patrika Rubého prosadil Pavel Střelec, jenž na zadní tyči zakončoval hlavou do brány Unie - 1:1. V 60. minutě byl závar ve vápně Hlubiny, který ale Lipina nedokázala proměnit ve vedoucí branku. Ta nakonec přišla o devět minut později. Tomáš Hykel si tentokrát připsal asistenci za centr na Jakuba Massaniece, který hlavičkou do protipohybu překonal gólmana - 2:1. 

V 72. minutě našel Denis Němec uvnitř vápna Timofeje Barkova a ten přízemní střelou poslal Válcovny do dvoubrankového vedení - 3:1. O šest minut později se Jakub Blejchař dopustil chybné rozehrávky, čehož využil Boris Förster, jenž z poloviny hrací plochy překonal brankáře Jiřího Prokela - 3:2. Před koncem zápasu ještě Prokel vytáhl důležitý zákrok po brejku soupeře. Lipina v generálce porazila Hlubinu 3:2.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Podle tempa utkání šlo vidět, že oba týmy měly v nohách zápas v týdnu. Toto utkání už bylo přes závit. Ušmudlané vítězství 3:2. Dvě pozitivní věci z celého zápasu je gól Barkova, který se střeleckou celou přípravu trápil a dvě branky ze standardních situací. Na všech jsem viděl, že už jsou rádi za konec přípravy a nyní se bude hrát o body.“



Zdeněk Skotnica (TJ Unie Hlubina): „Musím dneska kluky pochválit. Proti třetiligovému klubu hráči plnili taktické pokyny na sto procent a po poločase jsme vedli krásným gólem Šindlera. Po poločase soupeř zjednodušil hru, my prostřídali hráče a domácí se začali prosazovat po jednoduchých centrech do našeho vápna. Posledních patnáct minut bylo v naší režii, kdy jsme snížili gólem z poloviny hřiště, a tutovku na vyrovnání promarnil Bobčík. Diváci se dnes určitě nenudili a pro nás je tento výkon povzbuzením do další práce.“


Fotogalerie