Zápas s Hlučínem bereme prestižně, Robert Pištěk

V dohrávce 19. kola se na domácí půdě utkáme s Hlučínem. Zápas byl odložen kvůli úmrtí hlučínského hráče Lukáše Lehnerta. Vzájemný zápas na podzim skončil výhrou Válcoven 1:0. Výkop utkání je ve středu 5. dubna v 16:30 hod.

Robert Pištěk ke středečnímu utkání s Hlučínem: „Zápas, který my i tým bereme prestižně. Řada hráčů v dresu soupeře v minulosti hrála. Dvakrát jsme Hlučín dokázali porazit na jeho hřišti, kdy k výhře vedl bezchybný kolektivní výkon a na to chceme navázat.


Lipina, jeden ze dvou celků, který v Hlučíně bral všechny body

V páteční podvečer 12. srpna odehráli frýdeckomístečtí muži utkání na půdě Hlučína. Po velmi dobrém výkonu, který okořenil jedinou brankou zápasu Marián Kovařík si Válcovny připsaly do tabulky tři body. Doposud se tak staly jedním ze dvou celků, jenž v Hlučíně uspěly. Druhým týmem bylo v listopadu Slovácko B. „Vynikající organizovaný výkon od všech hráčů, před kterými smekám. Tento zápas jsme potřebovali jako sůl. Parta se semkla a obstála v těžké zkoušce," okomentoval utkání trenér Pištěk. Report utkání zde.

Není k dispozici žádný popis fotky.

Foto: FB FC Hlučín

FC Hlučín - FK Frýdek-Místek 0:1 (0:1)

Branky: 18. Kovařík

Sestava HLU: Lapeš – Hasala, Lehnert, Holzer (84. Šindler), Plesník (K), Smékal, Mládek, Zajíček (62. Putyera), Moučka, Wolf (84. Ptáček), Buchvaldek (73. Tomšů)

Sestava FM: Gergela – Burgo, Dadak, Massaniec, Nevřela – Velner (K), Rubý, Hykel (90. Zupko) – Konečný (81. Kirschner), Kovařík, Martiník (90+2. Khalifa)

Hlučín sahá po prvním místu

Momentálně se Hlučínští nachází na druhé pozici s počtem 45 bodů. Na první Kroměříž ztrácejí sedm bodů, ovšem mají dva zápasy k dobru. Hlučínští fotbalisté v pátek přivítali FK Blansko. Hosté potvrdili jarní formu a domácímu mužstvu utkání dost znepříjemnili. Přesto tři body zůstaly na Prajzské. V prvním poločase otevřel skóre Zajíček, v závěru utkání pečetil vítězství Hlučína v poměru 2:0 Smékal.

Foto: FB FC Hlučín

„Blansko potvrdilo, že se jedná o velice kvalitního soupeře. Zpočátku nás zaskočilo rozestavením se třemi obránci, takže nám chvilku trvalo, než jsme se s tím srovnali. Hodně nám samozřejmě pomohla šťastná střela Zajíčka. Dále jsem rád, že se nám povedlo střídání, protože Ptáček pak zařídil druhý gól pro Smékala. Kluky musím pochválit. Cením si toho, že bojovali a obětovali se,” řekl k zápasu trenér Smékal.

FC Hlučín - FK Blansko 2:0 (1:0)

Branky: 31. Zajíček, 83. Smékal

Sestava HLU: Kolenko - Wala (79. Kolaska), Hasala, Plesník, Tomšů - Buchvaldek (79. Kovala), Mládek - Zajíček (88. Puchala), Smékal, Moučka - Šindler (66. Ptáček)

Dobrý výkon na body nestačil

Ve 22. kole Moravskoslezské fotbalové ligy se Frýdek-Místek představil v Kunovicích proti rezervě Slovácka. V první půli byl k vidění vyrovnaný průběh utkání s gólem na každé straně. Po změně stran se soupeř dostal podruhé v utkání do vedení. Posléze si Válcovny vytvořily několik šancí ke srovnání, ale domácí brankář tyto příležitosti pokryl. Lipina tak po dvou výhrách v řadě, i přes dobrý výkon, odjela s prázdnou. Report utkání zde.

1E994331-5BA4-4405-8356-27E4B2B181E0

Foto: fcslovacko.cz

„Prohra? Ano, ale se vztyčenou hlavou. Byl to možná náš nejlepší výkon za jednadvacet zápasů, ale bohužel jsme dnes bez bodů. Kromě prvních patnácti minut jsme byli jednoznačně lepší a vypracovali jsme si řadu závarů v šestnáctce Slovácka. Soupeř byl u naší brány třikrát a vstřelil nám dva góly. Lekce z produktivity. Je to za námi, zítra dostanou kluci individuální plány a v úterý se již připravujeme na Hlučín,“ dodal k utkání lodivod Válcoven.

1. FC Slovácko B - FK Frýdek-Místek 2:1 (1:1)

Branky: 36. a 57. Šlechta - 43. Hykel (pk)

Sestava FM: Gergela – Velner (K), Massaniec, Coufal, Kostka – Hykel (88. Kohut), Obuch – Janjuš, Rubý, Konečný (58. Němec D.) – Střelec (69. Zupko)