SK Uničov - FK Frýdek-Místek 2:1

Ve 23. kole MSFL se Frýdek-Místek vydal do Uničova zopakovat podzimní vítězství na Stovkách. V první půli padla jedna branka z kopačky Aleše Krče. Ve druhé části zápasu se sice povedlo srovnat Barkovovi, ale před koncem zápasu Nevřela smolně tečoval střelu Vichty, která skončila ve frýdeckomístecké svatyni. Válcovny prohrály v Uničově 1:2.
23.kolo (9.4.2023) | Uničov
SK Uničov - FK Frýdek-Místek
2:1


Komentář

Do utkání vstoupili Frýdeckomístečtí aktivněji a v osmé minutě se po rohovém kopu dostal ke hlavičce Jakub Massaniec, ale jeho pokus letěl do rukou Tomáše Uvízla. Posléze se také Uničov dostal do zápasu a vytvořil si velkou šanci. Před vápnem se dostal k míči Jan Ambrozek, jehož střelu tečoval Marek Hausknecht, ale balón se nakonec od břevna odrazil před brankovou čáru. 

V 19. minutě se Maxim Obuch snažil o malou domů, ovšem nastřelil pouze Radka Coufala, od kterého se balón ideálně odrazil k nohám Aleše Krče a jeho lob přes gólmana Michaela Gergelu skončil ve válcovenské svatyni – 1:0. V dalším zakončení se zhruba po patnácti minutách ocitl Jan David, ale jeho hlavička po centru ze standardní situace skončila bezpečně v moci Gergely. Ke konci první půle si Frýdek-Místek vytvořil herní převahu, ale žádná větší příležitost k vidění nebyla. Uničov tak po první části vedl o jedinou branku.

Začátek druhé části se odehrával v domácí režii, ovšem střela Jana Ambrozka prosvištěla kolem pravé tyče kontrolovanou lipinským brankářem. O pár minut později střílel ke vzdálenější tyči Michael Šečkář a tentokrát už se musel Gergela pořádně protáhnout. V 62. minutě nejprve Jakub Massaniec vyhrál hlavičkový souboj, čímž vyslal po levé straně dopředu Patrika Rubého, který se nenechal zlákat na střelu a fantastickou přihrávkou pod sebe našel Timofeje Barkova, jenž zakončil k pravé tyči – 1:1.

Po srovnání stavu si Uničov vypracoval několik dalších příležitostí, ale 196 diváků vidělo zakončení Tomáše Komendy vedle hostující svatyně a pokus Marka Hausknechta do rukou Gergely. V 73. minutě Patrik Rubý na nic nečekal a rychle rozehranou standardní situací dostal do šance Barkova, ovšem tentokrát jej gólman Uvízl vychytal. O pár chvil později se na levé straně vápna dostal k balónu Denis Němec, který našel Rubého, ale jeho pokus zblokovala domácí defenzíva. 

V 81. minutě se Jakub Vichta dostal k míči na pravé straně, posunul si míč na levou nohu a s pomocí výrazné teče Nevřely překonal frýdeckomísteckého gólmana – 2:1. O pět minut později se už po pár vteřinách na hrací ploše mohl prosadit Pavel Střelec, ale jeho hlavičku zachytil před brankovou čárou domácí brankář. V závěru zápasu mohl potvrdit tři body domácím Vojtěch Kamas, ale míč skončil jen v boční síti. 

Ohlasy trenérů


Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Opět nás doběhl anglický týden. Soupeř měl rozhodně více ze hry, ale tento zápas jsme mohli určitě dotáhnout k bodovému zisku. No to bychom ale nemohli dostávat góly jaké dostáváme, protože to je na televarieté. Nerozumím, nechápu. V poslední třetině zápasu došlo ke zlepšení naší hry, vyrovnali jsme po krásné akci mezi Rubým a Barkovem, ale stejně body nezískáme, protože dostaneme gól z dvaceti metrů po teči našeho hráče. Musíme si to vyhodnotit. S některými hráči budeme mít osobní pohovory, protože individuální výkony jsou absolutně nedostačující.“


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B