FK Blansko - FK Frýdek-Místek 0:1

Ve 25. kole MSFL zavítal Frýdek-Místek na půdu Blanska, které na domácím trávníku zvítězilo pět zápasů v řadě. Jedinou branku utkání vstřelil ve 23. minutě Patrik Rubý. Válcovny tak navázaly na poslední zápas s Uherským Brodem a získaly další tři body po výhře 1:0.
25.kolo (22.4.2023) | Údolní, Blansko
FK Blansko - FK Frýdek-Místek
0:1


Komentář

Hned od úvodu bylo patrné, že velké množství změn v základní jedenáctce domácích je znát. Leč byli první minuty aktivnější domácí borci a Abdellaoui vyzkoušel ve třetí minutě střelu volejí, iniciativu postupně přebírali hosté z Frýdku-Místku. V 10. minutě se dostal k odraženému míči po rohu Rubý, jeho hlavička Nešetřila neohrozila. O tři minuty poté se do zakončení dostal znovu Abdellaoui, ale jeho pokus těsně minul levou tyč Gergelovy brány. O minutu později to hořelo v obraně Blanska, neboť po chybě Rajčince střílel Barkov, střela mu však nesedla a proskákala kolem tyče.

Ve 23. minutě přišel jediný gól utkání. Zdánlivě ztracený míč vybojoval u pravého rohového praporku Janjuš, který v posledním momentu adresoval centr do vápna, kde míč posunul Barkov na Patrika Rubého. Ten si míč posunul na silnější levou nohu a nekompromisně zavěsil do pravého rohu branky Nešetřila – 0:1. Lipina, jak se hostům přezdívá, se nadále tlačila do vápna blanenských, ale její pokusy nemířily mezi tři tyče.

Velkou příležitost měl domácí kapitán Smrčka ve 35. minutě kdy napřáhl z dobrých třiceti metrů. K jeho smůle měl však míč opačnou rotaci a pouhé milimetry chyběly k výstavnímu "vinglu". Zbytek poločasu byl nervózní, přibývalo sporných zákroků a odpískaných faulů. Hra se hodně kouskovala a to vyhovovalo spíše Lipině. Do konce prvního dějství se krom žlutých karet pro Nevřelu a Hykela nic nestalo a Blansko tak odcházelo po poločase do kabin s nepříznivým skóre 0:1.

Do druhého poločasu se domácí trenér Vorlický rozhodl hned pro čtyři střídání. Blanenské změna povzbudila a hned ve 49. minutě mohlo být vyrovnáno. Holman zatočil roh na Kapura, který byl ve vzduchu nejvýš a hlavičkou provětral náruč Gergely. Následně měli domácí další akci a i tentokrát u toho byl Kapur. Míč byl ale příliš prudký a nebylo v jeho silách míč usměrnit mezi tři tyče.

A tak se připomněli znovu hosté. Nejprve Rubý, jehož pokus domácí gólman vyrazil a o tři minuty později si Barkov kličkou udělal prostor a nebezpečně vypálil po zemi. Nešetřil reflexivně vykopl míč a poradil si i s následnou dorážkou. V této fázi utkání sílil tlak Lipiny a v 66. minutě zvonila za Nešetřilem tyč, to když sevřela blanenské ve svém vápně. Skvěle se mezi obránci prosmýkl vitální Janjuš, který vystřelil. Nešetřil míč odrazil na tyč a následně do zámezí.

Největší gólovka Blanska přišla v 83. minutě. Smrčka výstavním centrem našel Williamse, který se prodral přes Nevřelu až do vápna, kde poslal prudký centr na Kapura. Ten ale ve skluzu na míč nedosáhl. Míč by šel do zcela opuštěné svatyně. O minutu později mohl naopak pravděpodobně rozhodnout utkání aktivní Rubý, ale selhal v zakončení a před bránou poslal míč do zámezí.

Blanenští vrhli v posledních minutách všechny síly do útoku a vytvořili si ještě dvě šance. V 91. minutě po závaru napřáhl Jaroš, s jeho střelou měl Gergela problémy a míč pouze vyrazil před sebe, dorážka Pecucha však ve stoprocentní šanci mířila nad bránu. V 93. minutě potom nezakončil ve skluzu Holman, kterého hledal Williams. (zdroj: fkblansko.cz, Adam Přikryl)

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Výhra v Blansku potvrzení domácích bodů. Prvně bych chtěl celý tým pochválit za to, jak se k tomu postavil. Kluci nechali na hřišti naprosto vše. První poločas byl pro diváka fantastický. Šance na obě strany a krásný gól Rubého. Myslím si, že jsme v prvním poločase byli lepším týmem a hlavně po stranách se rodily zajímavé akce. Druhý poločas soupeř vystřídal, změnil rozestavení a šlo vidět, že jsme s tím měli dobrých dvacet minut problémy. Blansko nás přehrávalo a sázelo balóny ze stran do pokutového území. Musím pochválit celou obranu včetně gólmana, kteří situace zvládli. Posléze se hra srovnala, vytvořili jsme si i dobré příležitosti, gól už ale nepadl. Vezeme důležité vítězství.“



Fotogalerie