FK Frýdek-Místek - FK Hodonín 1:1

This text will be replaced
Ve 28. kole přivítali Frýdeckomístečtí na své půdě Hodonín, který se díky skvělým jarním výkonům vyhoupl na šesté místo. Lipina v dnešním zápase předvedla jeden z nejlepších výkonů v sezóně. Těsně před přestávkou otevřel gólový účet Obuch, ovšem soupeř ve druhé půli z jediné šance vyrovnal. Válcovny remizovaly 1:1.
28.kolo (13.5.2023) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Hodonín
1:1


Komentář

Už ve druhé minutě si vzal přímý kop před šestnáctkou na starost Patrik Rubý, ale jeho tvrdou ránu vyrazil brankář Marcus Adamec. V 9. minutě skončil centr na hlavě Jakuba Massaniece, který překonal hodonínského gólmana, ale jeho gól nebyl uznán z ofsajdového důvodu. O pár minut později pálil Rubý ze standardní situace z podobného místa jako v úvodu utkání, ale tentokrát vedle. Následně se Hodonínští trochu otřepali z vlažného začátku a spoléhali především na rychlé přechody a protiútoky.

Když už se zdálo, že první poločas branku nenabídne, získali hosté rohový kop. Ten ovšem pro svěřence Pavola Švantnera dopadl katastrofálně, neboť Obuch vybojoval míč a založil přečíslení tři na dva. To Patrik Rubý vyřešil skvěle, když podržel míč a stáhl na sebe obránce, čímž uvolnil Maxima Obucha, který se po přihrávce našeho nejlepšího nahrávače prosadil k levé tyči - 1:0.

Do druhé části zápasu vstoupila Lipina ještě daleko aktivněji a hrálo se pouze na jednu bránu. Ovšem Martiník, ani Střelec nedokázal prostřelit Adamce. V 57. minutě ale přišla ledová sprcha pro domácí hráče a fanoušky. Z ojedinělé akce se nádherným kouskem do šibenice prosadil Jehor Glušach - 1:1. Posléze pokračoval velký nátlak Válcoven. Rubý byl hlavním dirigentem hry, ale ani jeho další pokus, či centry na Obucha a Blejchaře nepřinesly druhou branku.

Ke konci utkání se ze strany Hodonína přiostřilo a sudí Řezníček během devíti minut udělil soupeři tři žluté karty. V 87. minutě se po rohovém kopu opřel do odraženého míče Hykel, ale svůj pokus nevtísnil mezi tři tyče. 224 diváků tak vidělo nejlepší výkon Frýdku-Místku v jarní části sezóny, který ale přinesl pouze remízu 1:1 a dnes se tak dá mluvit o ztrátě bodů.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Bodově? Ztráta! Herně spokojenost. Naše nejlepší představení na jaře. Bohužel, nedotlačili jsme to. Obrovská převaha v poli a x závarů v šestnáctce soupeře, druhý gól jsme ale nepřidali. Soupeř se trefil nádherně zpoza šestnáctky.“