Dvě medaile z Wolfsberg Cupu

Jak jsme již dříve informovali, mladší žáci Frýdku-Místku se o víkendu zúčastnili mezinárodního turnaje Wolfsberg Cup ve stejnojmenném rakouském městě a rozhodně na tomto prestižním turnaji zanechali výraznou stopu! Obě kategorie disponovaly dvěma mužstvy. Celkem se do našeho města přivezly dvě medaile, včetně té nejcennější.

U12 ve finále

Mladší žáci U12 vypravili do Rakouska dvě mužstva. První mužstvo Frýdku-Místku obsadilo konečné 6. místo, kdy mu nešťastně, díky horšímu skóre, utekl postup do semifinále a druhé družstvo skončilo na výborném druhém místě kdy ve finále nestačilo na německý tým Fussball-Talente Freiham a po vyrovnaném zápase podlehlo 2:3.

Trenér U12 Martin Rojíček hodnotil Wolfsberg Cup takto: „Do Rakouska jsme vyjeli ze Stovek v brzkých hodinách, celá cesta probíhala bez obtíží. Do Wolfsbergu jsme dojeli po 14 hodině a čekalo nás krásné slunečné počasí. Po bezproblémovém ubytování, v jedné z místních sportovních hal, jsme využili nejbližší fotbalové hřiště ke krátkému tréninku, který si hráči vedli sami. Podvečer jsme využili k prohlídce Wolfsbergu, konkrétně místního hradu a jeho přilehlého okolí. Večer nás čekalo slavnostní zahájení, kde pořadatelé každé mužstvo představili a také mu nechali zahrát národní hymnu. Celé slavnostní zahájení ukončil velkolepý ohňostroj.

V sobotu ráno již čekalo mladé fotbalisty to, pro co do Rakouska přijeli, tedy porce fotbalových utkání. Výkony svých svěřenců Martin Rojíček zhodnotil velmi pozitivně: „Před začátkem tohoto turnaje jsme si s kluky řekli, že i když tady máme dvě mužstva, tak jakýkoliv úspěch bude úspěchem celého kolektivu! S Frantou Hlavatíkem jsme na kluky pyšní za to, jaký fotbal obě mužstva předváděla! Kluci do každého utkání šli naplno, vzájemně se podporovali a fandili si, i když jedno z mužstev o fous neprošlo do semifinále, herně s žádným ze soupeřů neztrácelo! Věřím, že tato konfrontace se silnými zahraničními celky nás herně a výkonnostně posune výše!

Vydařený fotbalový víkend potvrdil i druhý z trenérské dvojice František Hlavatík „Celý víkend od počasí, fotbalového prostředí, po výkony samotných kluků nám prostě vyšel! Po celý turnaj nás vydatně podporovali rodiče hráčů, kteří neváhali se za námi vydat a v každém utkání nám hlasitě fandili! Všem jim moc děkujeme!“ Martin Rojíček na závěr hodnocení ještě dodává: „Za všechny trenéry mladších žáků bychom chtěli poděkovat řidiči ČSAD panu Marianu Potykovi a to jak za bezpečnou jízdu, tak především za trpělivost se 45 mladými fotbalisty! Moc děkujeme.

Výsledky:

Frýdek-Místek skup. 1 - 6. místo

F-M - LAC–Inter 1 (Rak.) 0:2
F-M - ASV 13 Wien 1 (Rak.) 0:0
F-M - Prosoc Academy (Něm.) 9:0 (3x Matýsek, 2x Kuboš, 2x Morys, Flasch, Lombardo)
F-M - TJ Sušice (ČR) 1:0 (Lumbert)
o 5. místo: F-M – ASV 13 Wien 2 (Rak.) 1:2pk (Matýsek)

Frýdek-Místek skup. 2 - 2. místo

F-M - LAC–Inter 2 (Rak.) 2:0 (Nábělek M., Bernatík)
F-M - ASV 13 Wien 2 (Rak.) 5:0 (2x Bernatík, Nábělek M., Horák, Dolný)
F-M - Fussball-Talente Freiham e.V. (Něm.) 0:1
F-M - Dunavarsányi TE (Maď.) 2:0 (2x Nábělek M.)
semifinále: F-M – LAC–Inter 1 (Rak.) 2:1 (2x Nábělek M.)
finále: F-M - Fussball-Talente Freiham e.V. (Něm.) 2:3 (Fišer, Nábělek L.)


Velký úspěch U13

Turnaje v Rakousku se zúčastnila samozřejmě také kategorie U13. Na kluky čekali podobné, ne-li stejné týmy našich sousedů. Turnaj měli kluci za odměnu po celosezónní dřině. Ambice měli na co nejlepší výsledek.

Měli jsme dva týmy, které si kluci sami rozdělili. Velmi mě těší, že jsme se celý turnaj prezentovali jednotně a společně slavili a prožívali výhry, ale bohužel i jednu porážku. Wolfsberg Cup byl velmi náročný, neboť každý tým mohl mít pouze jednoho náhradníka. Před kluky smekáme za to, jak zvládli celý víkend v tomto horkém počasí,“ řekl trenér Petr Vokoun.

V sobotu měli trenéři jednoznačný plán. Ten spočíval v tom, aby se obě družstva dostala do čtvrtfinále, což se také povedlo. Za odměnu byla návštěva rakouského prvoligového utkání místního klubu. 

Neděle ovšem začala smolným čtvrtfinále pro jedno mužstvo U13, které nestačilo na dobře bránící tým z Vídně. Druhou partu vyřazení spoluhráčů nakoplo a čtvrtfinále zvládlo. Oba týmy zvládly i další utkání a rázem byli ve finále a boji o páté místo. Tyto zápasy nabídly velmi taktické boje, které musely rozhodnout až penalty. Frýdeckomístečtí gólmani podrželi a střelci se nemýlili. Nakonec to znamenalo konečné první a páté místo, které považujeme za úspěch,“ dodal k turnaji Petr Vokoun.

Celý víkend bych hodnotil kladně. Velice mě těší, jak jsme celý víkend zvládli a hlavně jsme byli ve všech zápasech fotbalovější, což je příslib do další práce. Jsem taky rád za kluky, pro které to bude zážitek na celý život a chtěl bych tímto poděkovat rodičům, kteří nám umožnili se takového turnaje zúčastnit. Rodiče musím ještě jednou zmínit a poděkovat za podporu celého turnaje. Rovněž chci poděkovat také rodičům z U12, kteří nám udělali báječnou atmosféru během finále, které sledovalo přes pět set diváků. Závěrem bych chtěl poděkovat i klukům za vzornou reprezentaci klubu a města,“ řekl spokojeně trenér U13.

Výsledky:

Frýdek-Místek skup. 1 - 1. místo

F-M - USYS District (Něm.) 1:1 (Čada)
F-M - ASV Wien A (Rak.) 4:0 (Nitra, Filip, Pyszko, Zlámal)
F-M - LAC Inter (Rak.) 0:0
čtvrtfinále: F-M - SV Kolbermoor (Něm.) 1:0 (Nitra)
semifinále: F-M - TSG Reulingen (Něm.) 2:1 (Pyszko, Filip)
finále: F-M - Fussball-Talente Freiham e.V. (Něm.) 1:0pk

Frýdek-Místek skup. 2 - 5. místo

F-M - USYS Stuttgart (Něm.) 6:0 (2x Kovalčík, Volný, Vrabec, Koběluš, Vondrák)
F-M - TSG Reutlingen (Něm.) 0:0
čtvrtfinále: F-M - ASV Wien B (Rak.) 0:2
semifinále o 5 - 8. místo: F-M - USYS District 1:0 (Šamaj)
o 5. místo: F-M - TJ Sušice 1:0pk

Fotogalerie