FK Frýdek-Místek - MŠK Povážská Bystrica 1:2

V prvním utkání letní přípravy se v Sedlištích utkala Lipina s druholigovou Považskou Bystricou. Trenér Pištěk zapojil do utkání několik nových tváří, včetně bývalých či aktuálních dorostenců. Za Válcovny se jako jediný prosadil stále ještě mládežnický hráč Denis Němec, který tak mimo jiné piluje formu na 1. dorosteneckou ligu. Válcovny prohrály těsně 1:2.
(8.7.2023) | Sedliště
FK Frýdek-Místek - MŠK Povážská Bystrica
1:2


Komentář

V bráně Válcoven se poprvé představil Kryštof Lasák. Ten musel na začátku utkání předvést několik zákroků. Okolo dvaadvacáté minuty si také Lipina vypracovala pár šancí, ale branku nevstřelila. Ve 39. minutě přišel faul v pokutovém území. Penaltu si vzal Marek Zuziak a proměnil ji zakončením na druhou stranu od gólmana - 0:1. Posléze přišla další šance Válcoven, se kterou si poradil brankář Hodál. Po první půli tak druholigový celek ze Slovenska vedl o jedinou branku.

Vstup do druhé části zápasu se lépe povedl hostům. Prudká střela Lukáše Slávika byla ztečována, čímž změnila směr, na který už lipinský brankář nedokázal zareagovat - 0:2. V 63. minutě mohli Frýdeckomístečtí snížit, ale hostující brankář Hodál předvedl reflexivní zákrok. O minutu později už ale kapituloval. Po centrovaném míči zavěsil Denis Němec míč nekompromisně pod horní tyč - 1:2. Lipina i přes další příležitost už skóre srovnat nedokázala a v úvodu přípravy si tak připsala těsnou prohru.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Velmi dobře odpracované utkání. Měli jsme za sebou dva tréninky a v mnoha aspektech jsme se rovnali soupeři. Samozřejmě, naše hra měla i horší stránky, ale v této fázi přípravy je to normální. Jen škoda, že jsme utkání nedotáhli alespoň k remíze. Šance jsme na to měli. Do Dalšího zápasu nás doplní ještě řada hráčů, kteří v tomto utkání z různých důvodů chyběli.“



Fotogalerie