V sobotu s Třincem

Ve třetím utkání letní přípravy zavítají Válcovny k nedalekému rivalovi do Třince. Naposled se spolu tato mužstva utkala v zimní přípravě, kdy soupeř zvítězil vysoce 7:2. Třinec má za sebou, stejně jako Lipina, dva přípravné zápasy. Úvodní výkop je na půdě Třince v sobotu 15. července v 10:15 hod.

Trenér Robert Pištěk: „Za mě nejtěžší utkání přípravy, které navíc hrajeme na hřišti soupeře. Máme poslední možnost zkoušet hráče před generálkou v Havířově a určitě toho ještě využijeme.


Druhé utkání přípravy vítězně

Ve druhém zápase letní přípravy se Lipiňáci vydali do nedaleké Hlubiny. S tou se utkali už v zimní pauze, kdy Válcovny zvítězily 3:2. I tentokrát se vedení ujmul soupeř. První poločas skončil shodně 1:1. Do druhé části trenér Pištěk vystřídal osm hráčů. O vítězi nakonec rozhodla poslední dvacetiminutovka, ve které se Válcovny prosadily třikrát a zvítězily tak 4:1. Za Frýdeckomístecké se dvakrát prosadil Halda a po jedné brance přidal Martiník s Janjušem.

zdroj: FB TJ Unie Hlubina

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Zápas nahoru dolů. Do 70. minuty to bylo velmi vyrovnané utkání, kdy nám soupeř stíhal fyzicky a myslím, že byl i o něco kvalitnější na míči. Na druhou stranu jsme si vytvářeli daleko nebezpečnější šance, jak v první, tak druhé půli. Mrzí mě, že tam bylo spousta fotbalových nedokonalostí. Je možné, že za to může únava, ale na to se vymlouvat nemůžeme, protože jsou všichni v únavě. Nyní nás bude čekat v sobotu Třinec.“

TJ Unie Hlubina - FK Frýdek-Místek 1:4 (1:1)

Branky: Foniok - 2x Halda, Martiník, Janjuš

Sestava FM: 1. pol.: Prokel - Velner, Blejchař, Vykopal, Nevřela - Bialek, Šponer - Neumann, Rubý, Halda - Němec

2. pol.: Lasák - Ševčík, Massaniec, Vykopal, Nevřela (65. Rek) - Zupko, Hykel - Janjuš, Martiník, Halda - Kohut


S béčkem Žiliny se Třinec rozešel smírně

Žilina ke svému úvodnímu přípravnému utkání vyběhla pod taktovkou trenéra Vladimíra Veselého, který svého času působil v Třinci. S kapitánskou páskou nastoupil Marián Tandara, jenž uplynulou sezonu strávil pod Javorovým. Do druhého přípravného utkání poslal trenér Roman West několik nových tváří. Patřili mezi ně například útočníci Bohdan Velička (Frýdlant), Timofej Barkov (Frýdek-Místek) a Erik Puchel, který už v Třinci kdysi působil. Třinecký realizační tým dal příležitost dvěma jedenáctkám. Ta první nezachytila vstup do utkání. Po několika minutách se ve vápně nedobrovolně ocitl na trávníku Gomola a Krstič z následné penalty otevřel skóre – 0:1.

Vzápětí si domácí defenzíva vybrala další slabší chvilku a Tandara pohotově přehodil v tu chvíli bezmocného Adamušku – 0:2. Třinečtí nechtěli zůstat pozadu – na levé straně zakombinovali Slaninka, Zinhasovič a Holík, po jehož centru se nadvakrát prosadil Vučičević – 1:2. Domácí fotbalisté zanedlouho vyrobili v rozehrávce další minelu, po které Adamušku propálil rozběhnutý Bortoli – 1:3. Bláznivá přestřelka však pokračovala. Slaninka přesným centrem našel hlavu nabíhajícího Vučičeviće a bylo to 2:3.

zdroj: fotbaltrinec.cz

Třineckým se podařilo vyrovnat – Horniak před přestávkou šikovně uvolnil Holíka a ten zachoval chladnou hlavu – 3:3. Za zmínku stojí rána Brodzianského, kterou zastavila tyč a obrovská šance Šošonů z protiútoků, kdy Bortoli taktéž nastřelil brankovou konstrukci. Druhá část střetnutí už obecenstvu tolik branek nenabídla. Z dálky vypálil Javorček, brankáře Fabisze po jeho střele zachránilo břevno. Třineckým fotbalistům se povedlo skóre otočit ve svůj prospěch – z pravé strany odcentroval Velička, k míči se dostal Lörincz a dal gól na 4:3. Zajímavé střetnutí nakonec skončilo bez vítěze. Šošoni zakombinovali, Javorček dostal zpětnou přihrávku a zacílil k tyči – 4:4. (zdroj: fotbaltrinec.cz)

FK Třinec - MŠK Žilina B 4:4 (3:3)

Branky: 2x Vučičevič, Holík, Lörincz – Krstič (pk), Tandara, Bortoli, Javorček

Sestava TŘI: 1. pol.: Adamuška – Omasta, Blahuta, Mieszek, Slaninka – Machuča, Horniak, Brodziansky, Zinhasović – Holík, Vučičević. 

2. pol.: Fabisz – Bouguetouta, Zogata, Maksić, Clement – Puchel, Vlachovský, Brodziansky, Lörincz – Velička, Barkov. Trenér: West

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B