FK Třinec - FK Frýdek-Místek 0:0

Po prohře a výhře sehrály Válcovny ve třetím přípravném utkání remízu. Ta se zrodila na půdě nyní opět třetiligového Třince. Zápas nakonec nenabídl ani jednu branku, ale trenér Pištěk si jej, co se týče kvality a výkonu Frýdku-Místku, pochvaloval. Poslední zápas letní přípravy a zároveň generálku odehraje Lipina příští sobotu na půdě Havířova.
(15.7.2023) |
FK Třinec - FK Frýdek-Místek
0:0


Komentář

V sestavě Lipiny se objevil stoper Daniel Bialek, který v posledních letech hrával druhou ligu v Prostějově a v zápase na Hané dokonce proti Třinci skóroval. Dalším zajímavým hráčem byl brankář Kryštof Lasák, jehož v Opavě vedl třinecký trenér Roman West. S kapitánskou pásku vyběhl někdejší třinecký obránce Michal Velner. Kouč ex-druholigového týmu musel oželet marody Martina Slaninku a Daniela Turynu. Nenastoupil už ani David Zogata, který bude hrát MSFL v nedalekém Frýdlantu.

První gólovou šanci měli hosté – po několika minutách odcentroval Janjuš a Němec hlavičkou přinutil k zákroku brankáře Adamušku. Chvíli nato Clement, který nastoupil s kapitánskou páskou, po dobré práci Vlachovského našel hlavu Vučićeviće, ten ovšem neměl srovnaná mířidla. Třinec mohl udeřit po standardní situaci. Zinhasović zahrával rohový kop, míč se dostal k Maksićovi, ale jeho střela po zemi minula vzdálenější tyč. Posléze Holík potáhl míč, do kombinace se zapojil Vučićević. Míč se dostal doprava k Omastovi, který odcentroval. Na první tyči našel Zinhasoviće, ale jeho patička skončila mimo.

zdroj: fotbaltrinec.cz

Omasta byl u zrodu další gólovky – dal míč pod sebe na Holíka, který hradbu těl nepropálil. Míč se odrazil k Dedičovi a Vlachovskému, ale těm se to také nepovedlo. Zanedlouho Lipina vyrazila do protiútoku, který skončil Rubého ránou do břevna z dobrých 25 metrů. Vzápětí Adamuška vyrazil pokus Němce, kterého našel Janjuš. Před přestávkou Zinhasović vybídl nabíhajícího Machuču, ten ovšem trefil obětavého protihráče. Pak zleva centroval na zadní tyč Holík, Dedič s Vučićevićem na míč nedosáhli. 

Těsně před pauzou byl blízko gólu Vučićević. Po centru Zinhasoviće si zpracoval míč, vypálil, ovšem Lasák se vytasil s bravurním zákrokem. První poločas zakončila střela Rubého z úhlu, kterou brankář Adamuška vyrazil. Po změně stran vhazoval Omasta, Dedič prodloužil míč na zadní tyč, ovšem Holík na něj nedosáhl. Zhruba o patnáct minut později Vlachovský rozehrál rohový kop, po kterém Clement hlavičkoval vedle tyče.

Přibližně patnáct minut před koncem se na levé straně uvolnil Samiec a následným centrem našel Barkova, který se šikovně uvolnil, ovšem brankáře Prokela neprostřelil. Barkov neuspěl ani hned vzápětí, když minul odkrytou bránu. Další příležitost se po Bartůnkově centru naskytla Vučićevićovi, který si zpracoval míč, ale už nestihl vystřelit. Na druhé straně se blýskl Adamuška, po Němcově přihrávce vychytal Hykela. Vítězný gól Třince nepřinesla ani spolupráce Bouguetouty s Barkovem, po které zakončoval Vučićević, ovšem štěstí se na něho neusmálo ani tentokrát. Bezgólovou remízu nezrušil ani Barkov, který po centru Clementa hlavičkoval těsně mimo. (zdroj: fotbaltrinec.cz)

Ohlasy trenérů

Roman West FK Třinec): „Jsem hrozně rád, že jsme v přípravě mohli tenhle zápas absolvovat a konfrontovat se s třetí ligou. Spoustě hráčům se otevřely oči a zjistili, že nebude tak jednoduché soupeře přehrávat, jak si možná mysleli. Frýdek-Místek nastoupil se spoustou zajímavých hráčů, kteří už mají něco za sebou. Hráli velmi dobře, všechno z prvního doteku. My jsme působili utahaným a unaveným dojmem. Zápas byl vcelku vyrovnaný. Šance měly oba týmy, my jsi si jich vypracovali více, ale ani jednu jsme nebyli schopni proměnit. Budeme muset přidat, tohle bylo málo.“



Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Jsem moc rád, že jsme toto utkání odehráli, protože to byla velmi kvalitní příprava, která nám hodně ukázala. Hráli jsme s týmem, jenž by se měl pohybovat na špici třetí ligy. Takže za mě opravdu perfektní utkání. Musím jednoznačně pochválit charakter mužstva, neboť hráči zápas odmakali. Pracujeme jako jeden tým, což je základ úspěchu. Mrzí mě dnes neproměněné šance, ve kterých jsme byli na ty vyložené možná i lepší než soupeř. Sestava se nám už začíná trošku rýsovat.“