Na úvod sezóny derby s Frýdlantem

V 1. kole nového ročníku Moravskoslezské fotbalové ligy se utkáme s Frýdlantem nad Ostravicí. Obě vzájemná utkání v minulé sezóně přinesly remízu. Úvodní výkop je v sobotu 5. srpna od 17:00 na hřišti Frýdlantu.

Trenér Robert Pištěk: Sezónu zahájíme se vší parádou v derby s Frýdlantem. Věříme, že v třetím vzájemném utkání budeme ti, kteří budou naplno bodovat. Na hřišti, tak jako každý zápas s tímto týmem, bude panovat bojovná nálada. Jsme připraveni.


Hlubina byla nad síly Frýdlantu

Stejně jako v minulé sezoně, tak i tentokráte, skončila cesta Frýdlantu předkole poháru. Základní sestava frýdlantského celku čítala hned šestici nových hráčů oproti té, na kterou byli fanoušci 1. BFK zvyklí ještě před měsícem. Od úvodních minut se hrál svižný fotbal a první změna skóre přišla po dvaceti minutách hry. To domácí zadák Hrušovský fauloval při pokusu o střelu Kedroně a sudí Vejtasa s nařízením pokutového kopu ani na chvíli nezaváhal. Míč si na bílý puntík postavil Jan Svatonský, který v tomto střetnutí vedl frýdlantský celek jako kapitán, a přesně mířenou ranou k pravé tyči nedal Hatoňovi šanci – 0:1.

foto: 1bfk.cz.

Od vstřelené branky ale hosté veškerou iniciativu přenechali houževnatému soupeři. Ten už o pár vteřin po inkasovaném gólu mohl vyrovnat, když se centr J. Fréborta dostal až ke zcela volnému Bělíčkovi. Domácí obránce ale mířil vysoko nad. Ve 29. minutě se na levé straně hřiště uvolnil Kedroň, který následně mířil na bližší tyč. Brankář Hatoň se ale zaskočit nenechal. A tak udeřilo na druhé straně. Sedm minut před přestávkou našel Bělíčkův centr Gevorga Badalyana a míč z hlavy bývalého mládežnického reprezentanta Arménie skončil přesně u pravé tyče – 1:1.

foto: 1bfk.cz.

Druhá polovina střetnutí se nesla v podobném duchu, jako končila ta první. Ostravané byli více nebezpeční. V 54. minutě se proti hlavičce Petríka zaskvěl v naší brance Thimel, který frýdlantský celek posílil těsně před utkáním z Opavy. V 63. minutě byl hostující gólman opět v pernamenci, tentokráte nepustil za svá záda střelu zkušeného Förstera. O deset minut později už to domácím vyšlo. Thimel sice stačil standardku Ostravanů dvakrát vyškrábnout, na dorážku Gevorga Badalyana už byl ale krátký – 2:1. Pohárový duel mohl nakonec přeci jen dojít do prodloužení. V nastaveném čase pálil na domácí branku Svatonský, gólman Hatoň se štěstím vyrazil míč na břevno. (zdroj: 1bfk.cz)

TJ Unie Hlubina - 1. BFK Frýdlant n. O. 2:1 (1:1)

Branky: 38. a 73. Badalyan – 22. Svatonský (pk)

Sestava FNO: Thimel – Literák, Blahuta, Pejša, Hajnoš (66. Dedek) – Svatonský, Mikulenka, Byrtus (84. Papík), Zogata (46. Šafner), Hladík (76. Juříček) – Kedroň


Předkolo v Bílovci vítězně

V předkole MOL Cupu se Válcovny představily na půdě Bílovce. Vstup do utkání se Frýdeckomísteckým povedl náramně. Ve druhé minutě získala Lipina rohový kop, kdy centr Marka Neumanna propadl na zadní tyč, kde byl připraven Jakub Massaniec - 0:1. S následným děním na hrací ploše byl spíše spokojen domácí trenér Woznica. „Měli jsme pak hodně dobrou pětadvacetiminutovku, ve které jsme byli nebezpeční a dostávali se do šancí. Bohužel ty se nám nepodařilo proměnit.“

Začátek a konec první půle se Lipině opravdu povedl. Ve 45. minutě po standardní situaci, kdy se k centru dostal netradičně Coufal, potrestal neproměněné příležitosti soupeře druhým gólem, který zakončil precizně na přední tyč, Jakub Massaniec - 0:2. Válcovny tak vedly po první části 2:0.

Druhá část zápasu nabídla vyrovnaný průběh. „Ve druhé části se hra přelívala ze strany na stranu, kdy si oba týmy vytvořily šance,“ řekl po utkání trenér Pištěk. Závěry obou poločasů Frýdku-Místku vyšly precizně. Postup do 1. kola totiž v 90. minutě zpečetil Filip Šponer, jenž vymíchal tři hráče na šestnáctce soupeře a uklidil míč přesně k tyči - 0:3. Frýdek-Místek se v následujícím kole MOL Cupu utká se Zlínskem.

FC Bílovec - FK Frýdek-Místek 0:3 (0:2)

Branky: 2. a 45. Massaniec, 90. Šponer

Sestava FM: Lasák – Massaniec, Nevřela, Neumann, Halda, Janjuš, Obuch (67. Kohut), Bialek (87. Blejchař), Coufal (K), Hykel (82. Zupko), Rubý (87. Šponer)


Minulá sezóna nabídla dvě remízy

Frýdlant nad Ostravicí se v minulé sezóně dokázal zachránit ve třetí nejvyšší soutěži a tak se fanoušci opět mohou těšit k našemu regionálnímu konkurentovi. Minulý ročník vzájemných zápasů nabídl dvě remízy. Ta první se zrodila na Stovkách, kde nepadla ani jedna branka, což si divácká kulisa čítající 712 diváků určitě zasloužila.

Co nepřineslo první utkání, nahradil druhý zápas. Ve 27. kole zavítalo do Frýdlantu 592 diváků. Ti viděli úvodní branku už ve 14. minutě, kdy poslal Lipinu do vedení Blejchař. Začátek druhé půle se domácím povedl skvěle, neboť se hned po úvodu prosadil Škorik. V 70. minutě sice vrátil vedení na stranu Válcoven Rubý, ale o pár minut později rozhodl o remíze výstavním kouskem z přímého kopu Hajnoš.

Foto: 1bfk.cz

Martin Šrámek (1. BFK Frýdlant n. O.): „Bod beru, jelikož jsme dvakrát prohrávali. Sice jsme vstřelili druhý gól během krátké chvíle, ale ten padl bohužel z ofsajdu. To byla škoda, jelikož tohle mohla být klíčová situace, kdy jsme mohli během chvilky otočit skóre a jít do vedení. Dnes jsme ale nepodali moc dobrý výkon. Ovlivnila to i ta třetí minuta, kdy šli hosté dost nevybíravě po Varym a ten má velký krvavý šrám na noze. Přitom jejich hráč nedostane ani žlutou kartu, za mě to byla jasná surová hra. Vždyť on má nohu od stehna po lýtko sjetou špunty. Každopádně ale musím kluky pochválit za bojovnost. Dvakrát jsme v zápase prohrávali, nevyvíjelo se to pro nás vůbec dobře.“

Foto: 1bfk.cz

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Myslím, že jsme začali velmi aktivně. Soupeř se trochu hledal, čehož jsme využili a zúžitkovali gólem Blejchaře ze standardní situace. Bohužel nám tento gól, místo toho abychom měli hlavy nahoře, absolutně svázal nohy, nechápu to. Povolili jsme, asi jsme se báli o výsledek, dostali jsme Frýdlant do hry a ten byl vyrovnaným soupeřem. Od čtvrtka jsem všechny upozorňoval, že souper hází z pravé strany dlouhé auty. V první půli jich měl Frýdlant snad deset a hned na začátku druhé části, po naší nedokonalosti, měl soupeř další aut, který propadl a bylo vyrovnáno na 1:1. Špatný vstup s námi zamával a chvíli trvalo, než jsme se z toho otřepali. Následně měl velkou šanci Janjuš, kterou ale neproměnil. Nakonec se nám po krásné akci Konečného, Obucha a Rubého podařilo podruhé skórovat. Poté jsme ale obdrželi gól po standardce, která byla za mě vymyšlená, protože to faul Blejchaře v žádném případě nebyl. Vezeme bod z venku, s hrou rozhodně nejsem spokojený.“

Foto: 1bfk.cz

1. BFK Frýdlant n. O. - FK Frýdek-Místek 2:2 (0:1)

Branky: 47. Škorik, 79. Hajnoš - 14. Blejchař, 70. Rubý

Sestava FNO: Prepsl (K) – Švrček, Marek, Literák, Šafner (78. Kulhánek), Varadi (17. Kedroň), Staněk (64. Svatonský), Hajnoš, Hladík (78. Papík), Velička, Juříček (46. Škorik)

Sestava FM: Gergela – Velner (K), Blejchař, Massaniec, Nevřela – Obuch, Hykel – Janjuš (64. Konečný), Rubý, Martiník – Střelec (81. Barkov)

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B