V pátek liga se Zlínskem

Frýdek-Místek má na programu hned dvě utkání na půdě Zlínska v řadě. Ten první v rámci MOL Cupu se díky podmáčenému hřišti odložil na příští týden. V pátek 11. srpna se Lipina utká se Zlínskem ve 2. kole MSFL. Poslední vzájemný zápas zvládli Valcíři jednoznačně 6:1. Výkop zápasu je v 17:30 hod.

Trenér Robert Pištěk: Čeká nás dvojzápas na půdě Zlínska. V pátek MSFL a příští úterý pohár, který rozhodně neházíme na druhou kolej. Soupeře jsme v posledním vzájemném zápase deklasovali 6:1, takže nám to budou chtít maximálně znepříjemnit.


V nové sezóně stoprocentní

Zlínsku se v nové sezóně zatím velmi daří. V předkole MOL Cupu zavítalo na půdu Slavičína, kde rozhodl v 90+5. minutě z pokutového kopu lipinským fanouškům známý Denis Dziuba. V prvním kole Moravskoslezské fotbalové ligy se Zlínsko představilo proti nováčkovi Start Brno. Už v 17. minutě poslal hosty do vedení opět Denis Dziuba. Před poločasem zvýšil vedení David Kašpárek. Jedinou šanci domácích měl Lukáš Rogožan, který ale z poloviny hřiště minul opuštěnou bránu.

zdroj: zlinsky.denik.cz

Do druhé půle vlétli hráči Startu daleko živěji. Nejdříve hostující gólman špatně odhadl odskok míče, čehož využil Dominik Havlín. Jeho střelu do prázdné branky stačil obránce vykopnout z brankové čáry. Poté naopak gólman bravurně vyrazil hlavičku Rogožana. Tlak domácích skončil po třetí brance Zlínska, kdy se v 59. minutě prosadil fantastickým přímým kopem Jiří Kiška. Následně hrozili domácí pouze ze standardních situací, ale Marek Kalina podruhé v řadě udržel čisté konto. Zlínsko zvítězilo 3:0.

zdroj: zlinsky.denik.cz

TJ Start Brno - FC Zlínsko 0:3 (0:2)

Branky: 17. Dziuba, 39. Kašpárek, 59. Kiška

Sestava ZLI: Kalina - Mirvald (66. Chovan), Tkadlec, Krakovčík, Kiška, Gerža (80. Němec), Pernatskyi (K), Dano, Dziuba (73. Waclawik), Russmann, Kašpárek (73. Rapavý)


Ve Frýdlantu opět remíza

První půle úvodního kola MSFL byla z obou stran velice svižná, hráči si na promoklém trávníku nedarovali ani metr prostoru. Zkrátka, divákovi, který na derby v sobotním odpoledni zavítal, se musel fotbal líbit. K prvnímu vzruchu došlo v 11. minutě, kdy sudí Proske ponechal po faulu na Byrtuse výhodu a ránu Hladíka hostující gólman Lasák vyrazil. Podobně skončil na druhé straně střelecký pokus Janjuše, to běžela 29. minuta. O čtyři minuty později se už skóre utkání přeci jen změnilo. Byrtus zahrával z pravé strany standardní situaci a Sebastian Pejša v pádu poprvé rozjásal frýdlantské fanoušky – 1:0.

Radost z vedení ovšem domácím dlouho nezůstala. Ve 38. minutě se za naší obranu dostal Adam Gorčica a pravačkou nedal brankáři Prepslovi šanci – 1:1. Jednobrankové vedení si ale Frýdlanští dokázali vzít zpátky jen po pár vteřinách hry. Zogata našel z pravé strany volného Davida Kedroně a ten přízemní ranou trefil přesně prostor u Lasákovy pravé tyče – 2:1.

Hned v úvodu druhého dějství se dral do zakončení Hladík, jeho střelu šajtlí zblokoval na rohový kop včas vracející se Massaniec. V 59. minutě se už hosté málem radovali z vyrovnání, střelu Hykela ovšem soupeř dokázal srazit na roh. Z něj už hosté skórovali, když se na bližší tyči prosadil Patrik Rubý – 2:2. Frýdeckomístecký hráč tak otevřel bláznivou čtyřminutovku, ve které padly nakonec ještě další dva góly. V 61. minutě se totiž už potřetí v zápase ujali domácí těsného vedení. Dlouhý nákop Hajnoše skončil u Kedroně, ten posunul míč na pravou stranu k volnému Michalu Hladíkovi a po jeho křižné ráně vedl Frýdlant 3:2.

V 63. minutě zahrávali hosté jeden z mnoha rohových kopů a Daniel Bialek hlavou přehodil brankáře Prepsla – 3:3. Závěr střetnutí se hrál již v režii frýdeckomísteckého celku, který prováhal velkou šanci na zvrat v 75. minutě, to frýdlantského gólmana nahradil na brankové čáře číhající Literák, který odkopl míč do bezpečí. Posléze domácí přečkali obrovskou šanci hostí v 86. minutě. Lipina tak s Frýdlantem remizovala již potřetí v řadě. (zdroj: 1bfk.cz)

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Utkání muselo být hodně atraktivní, protože možná za pětapadesát minut čistého času, jelikož se více nehrálo a především v první půli byl zápas neskutečně rozkouskovaný, padlo šest branek. Pro fanouška perfektní. Dáme venku tři góly a nezískáme tři body, to je těžký. Třikrát jsme dotahovali a ve druhém poločase jsme už byli na hřišti víceméně jenom my. Soupeř vyčkával na protiútoky a jeden takový proměnil. Chválím tým co se týče nasazení, protože jde vidět, že kabina táhne za jeden provaz a jsou schopni nepříznivý výsledek zvrátit. Na druhou stranu stranu si myslím, že jsme soupeři v první půli nabídli příliš mnoho standardní situací, ze které padl také úvodní gól. Každopádně je to bod z venku, ten se vždycky počítá.“

1. BFK Frýdlant n. O. - FK Frýdek-Místek 3:3 (1:2)

Branky: 33. Pejša, 39. Kedroň, 61. Hladík - 38. Gorčica, 59. Rubý, 63. Bialek

Sestava FM: Lasák – Neumann, Coufal (K), Massaniec, Hykel – Bialek (90. Šponer), Obuch (53. Střelec) – Janjuš, Gorčica, Martiník (82. Halda) – Rubý


Na jaře odjelo Zlínsko s debaklem

V předehrávce 34. kola se Frýdek-Místek utkal na domácím trávníku s Kvítkovicemi. První půlhodina hry ani trochu nenaznačovala, co se stane v následujícím dějství. O jedinou branku první půle se postaral Rubý. Ve druhé části se s góly roztrhl pytel. Nejprve se trefil Janjuš a hned posléze Martiník. Soupeř mohl odpovědět, ovšem pokutový kop chytil Gergela. Nakonec se ale hostům přece jenom podařilo skórovat a to o chvíli později. Kvítkovice posléze a postupně dorazil Blejchař, Velner a v samotném závěru Konečný. Report utkání zde.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Myslím si, že podstatná část zápasu odpovídala tomuto vítězství 6:1. Šancí jsme si vytvořili ještě celou řadu. Kromě prvních ospalých patnácti minut z obou stran a osmiminutovky ve druhém poločase, kdy jsme sami sebe dostali pod tlak, se mi to líbilo. Důležitá pro nás byla chycená penalta Gergiho. To co jsme dnes viděli je přesně to, co se nám líbí, co baví kluky a musí bavit i fanoušky. Pěvně věřím, že jsme lidi přilákali na sobotní zápas s Vítkovicemi. Gratuluji především klukům, kteří to zlomili, protože už se to zlomit muselo. Výkonnost jsme měli, chyběla nám finální fáze a dnes to vyšlo. Jsem za to strašně rád a ještě jednou klukům gratuluji.“

FK Frýdek-Místek - FC Zlínsko 6:1 (1:0)

Branky: 36. Krakovčík (vla.), 54. Janjuš, 56. Martiník, 82. Blejchař, 86. Velner, 90. Konečný - 68. Pernatskyi

Sestava FM: Gergela – Velner (K), Blejchař, Massaniec, Nevřela (82. Kostka) – Hykel (82. Zupko), Obuch – Janjuš (68. Konečný), Rubý, Martiník (68. Barkov) – Střelec (77. Kohut)

Sestava ZLI: Kalina – Krakovčík, Ilic (82. Buchta), Němec (60. Guzik), Vychodil (60. Smékal), Chovan (63. Gerža), Kiška, Rapavý (82. Jakubowicz), Dziuba, Pernatskyi (K), Russmann

×
Odehrané v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B