Dohrávka poháru na Zlínsku

První polovina dvojzápasu se Zlínskem vyšla domácím. O jedinou branku v soutěžním utkání se postaral kapitán Pernatskyi. Pohárový zápas se odehraje už zítra 15. srpna od 17:30 hodin. Vítězný tým čeká ve 2. kole druholigový Vyškov.

Trenér Robert Pištěk: Zítra nás čeká odveta se Zlínskem, kterému budeme chtít porážku vrátit a postoupit do 2. kola MOL Cupu. V poháru by nás čekal na Stovkách druholigový Vyškov, jenž minulý rok bojoval v baráži o nejvyšší soutěž."


Ze Zlínska bez bodů

Ve 2. kole Moravskoslezské fotbalové ligy se Lipina vydala do Otrokovic, kde se utkala s místním fotbalovým klubem Zlínskem. Poslední vzájemné střetnutí skončilo vysokým vítězstvím Lipiny 6:1. „Dnes jsme jeli hrát do Zlínska účelný fotbal s hlavním cílem, a to získat body,“ řekl po utkání trenér Pištěk. V první půli si Válcovny dokázaly vytvořit pár šancí, ve kterých se ocitli Patrik Rubý či Pavel Střelec. Ani jedna situace ovšem nebyla vyřešena dokonce. 168 diváků se tak gólu v první části zápasu nedočkalo.

Ve druhém poločase se hra přelévala z jedné strany na druhou, přičemž Kryštof Lasák musel vytáhnout úspěšný zákrok. V 56. minutě ovšem přišlo k pochybení frýdeckomístecké obrany a po rohovém kopu se, stejně jako na jaře, prosadil kapitán Zlínska Oleksandr Pernatskyi - 1:0. „Do kádru jsme přivedli zkušené hráče, ale stále ztrácíme body hrubými chybami. Při rohu se nedomluvil gólman s obránci a obdrželi jsme branku,“ řekl k nepovedené situaci kouč Lipiny.

V závěru zápasu se Válcovny hnaly za vyrovnáním, ale někdejší brankář Lipiny Marek Kalina uhájil čisté konto. „V závěru jsme byli více na míči a hru jsme maximálně zjednodušili, bohužel to srovnání nepřineslo,“ ukončil hodnocení Pištěk. Frýdek-Místek tak prohrál na Zlínsku 0:1. Už v úterý se budou svěřenci Roberta Pištěka snažit o vítěznou odvetu. Válcovny se totiž opět vydají do Otrokovic, kde odehrají 1. kolo MOL Cupu, jenž bylo odložené z minulého týdne díky podmáčenému hřišti.

David Rojka (FC Zlínsko): „Sbíráme body, celkem nám funguje obranná fáze. V prvním poločase jsme byli lepší na míči, hosté si však vytvořili dvě tutovky. Jak jsem někdy kritický ke Kalimu, tak nás proti Frýdku dvakrát opravdu podržel, chytl dvě tutovky. Ve druhé půli jsme měli dvě šance, Tkadlec ani Kašpárek však nedali. Následoval roh, po kterém se Perňa vyvěsil do vzduchu a nekompromisně zavěsil.“

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Dnes jsme jeli hrát do Zlínska účelný fotbal s hlavním cílem, a to získat body. První poločas byl soupeř rozhodně fotbalovější, ale my jsme si vytvářeli šance. Sám na branku šel Rubý a sám před gólmanem se ocitl Střelec. Ani jeden pokus neskončil v bráně. Druhý poločas se hra přelívala ze strany na stranu, domácí si vytvořili šanci, kterou lapil Lasák. Potom ale došlo k situaci, kterou nechápu do teď. Do kádru jsme přivedli zkušené hráče, ale stále ztrácíme body hrubými chybami. Při rohu se nedomluvil gólman s obránci a obdrželi jsme branku. V závěru jsme byli více na míči a hru jsme maximálně zjednodušili, bohužel to srovnání nepřineslo.“

FC Zlínsko - FK Frýdek-Místek 1:0 (0:0)

Branky: 56. Pernatskyi

Sestava ZLI: Kalina – Dano, Dziuba, Gerža (72. Chovan), Kašpárek (84. Rapavý), Kiška, Krakovčík, Mirvald, Pernatskyi (K), Tkadlec, Russmann (80. Němec)

Sestava FM: Lasák – Neumann, Coufal, Massaniec, Velner (K) – Bialek (61. Obuch), Gorčica – Hykel (78. Blejchař), Rubý, Martiník (66. Halda) – Střelec (61. Janjuš)