Konečně doma! V pátek přijede Hodonín

Frýdeckomístečtí fotbalisté mají za sebou dva mistrovské a dva pohárové zápasy. Ani jeden ovšem neodehráli na domácí půdě. Nyní se domácí fanoušci konečně dočkají a to netradičně v páteční podvečer 18. srpna od 18:00 hod s Hodonínem.

Trenér Robert Pištěk: Zápas, na který se moc těšíme. Konečně se od 10. června a po čtyřech soutěžních zápasech, které jsme odehráli jako hosté, představíme na domácím stadionu před našimi fanoušky. Venkovní zápasy jsme výsledkově neodehráli dle našich představ a doma to budeme chtít odčinit. Doufám, že nás fanoušci dorazí podpořit ve velkém počtu, všichni to potřebujeme."


Permanentky v prodeji na pokladnách

Permanentky budou v prodeji během pátečního zápasu na pokladnách areálu Stovky.

Dospělí - 500 Kč

Senioři a ženy - 350 Kč

Hodonín urval tři body s Frýdlantem

Stejně jako Lipina, má Hodonín za sebou již čtyři utkání. Nejprve si v předkole poháru poradil s Baťovem 4:2. Posléze jej čekalo první kolo mistrovské části na půdě Třince, odkud si odvezlo bod po remíze 1:1. V 1. kole poháru byl velice blízko vyřazení Vyškova, ale nakonec mu podlehl po penaltách 2:3. Naposled přivítal Frýdlant n. O.

Foto: 1bfk.cz

O první vážnější vzruch se postarali domácí. Ve 24. minutě brankář Prepsl nebezpečnou hlavičku jednoho z domácích fotbalistů vyrazil do strany a číhající Tomovič poslal míč do sítě. Naštěstí pro hosty stál hodonínský záložník v ofsajdovém postavení a gól mu tedy uznán nebyl. Blízko vstřelené branky byl Frýdlant krátce před koncem prvního poločasu. To domácí na hranici půlkruhu faulovali Blahutu a hosté tak dostali možnost zahrávat z nebezpečné vzdálenosti standardní situaci. K míči se postavil Hajnoš, jeho střela jen o chlup minula domácí branku.

Foto: 1bfk.cz

Rozhodnutí padlo krátce po změně stran. Na začátku 57. minuty hosté faulovali před pokutovým územím Puchela a fotbalisté Hodonína tak dostali ideální příležitost ke skórování. A také tomu tak bylo. Martin Holek pálil pravačkou a míč po teči od Byrtusových zad skončil v levé šibenici Prepslovy branky – 1:0. Tato branka byla nakonec jediná v tomto střetnutí. „Trestňáky trénuju odmalička, když se naskytne možnost, vezmu si to. Každá standardka je pomoc, dá se vstřelit jednoduchý gól. Mám to natrénované, věřil jsem si,“ řekl kanonýr Holek pro klubovou televizi. (zdroj: 1bfk.cz)

FK Hodonín - 1. BFK Frýdlant n. O. 1:0 (0:0)

Branky: 57. Holek

Sestava HOD: Petráš – Kadlec, Sukup, Dunda, Nečas – Tomovič (46. Guzik), Bohun (61. Raisigl), Langer (87. Mihál), Roziev (70. Jáger) – Puchel (61. Glushach), Holek


Konec v poháru na Zlínsku

Domácí trenér Jak Rojka dopředu avizoval, že v zahajovací jedenáctce provede změny a včetně brankáře do hry nasadil pět nových hráčů: „Avizoval jsem už dopředu, že pohár slouží k tomu, aby hráli také další hráči, v tomto byl náš plán zcela jasný.“ Válcovenský kouč Robert Pištěk rovněž udělal změny v sestavě a například v bráně se představil Jiří Prokel, zatímco až ve druhé půli z lavičky nastoupili Rubý, Hykel či Neumann: „Dnes jsme razantně protočili sestavu vzhledem k nabitému programu.“ Do podvečerního utkání lépe vstoupil Frýdek-Místek, neboť v 17. minutě po přihrávce Haldy zakončoval do odkryté svatyně Teodor Janjuš - 0:1.

Foto: Deník/Jan Zahnaš

Posléze si Frýdeckomístečtí vytvořili minimálně další dvě velké šance, ale ani jedna už za zády Grögera neskončila. „V prvním poločase se dvakrát vydáme sami od poloviny hřiště na gólmana a nejsme schopni ani jednou pořádně zakončit,“ řekl nespokojený Pištěk. Od včerejšího zápasu bude domácí kapitán Oleksandr Pernatskyi pro válcovenskou obranu černou můrou, neboť se ve 37. minutě proti Lipině znovu prosadil a to již ve třetím zápase v řadě - 1:1.

Foto: Deník/Jan Zahnaš

Před poločasovou přestávkou se zaskvěl také hostující kapitán Velner, jenž vybojoval pokutový kop. Exekutorem byl určen Maxim Obuch, ovšem ten penaltu zahodil. „Před poločasovou přestávkou Velner vybojoval penaltu. Tu ovšem laxně neproměnil Obuch, který si bude muset hodně sáhnout do svědomí,“ řekl k závěru první půle hostující kouč.

Foto: Deník/Jan Zahnaš

Do druhé půle udělali oba kouči dvě změny. V dresu Válcoven nastoupil Filip Šponer a zmíněný Patrik Rubý. Úvod zachytilo domácí Zlínsko a v 53. minutě otočil vývoj zápasu Patrik Chovan - 2:1. Frýdek-Místek na obdrženou branku nestačil včas zareagovat a o devět minut později se Patrik Chovan prosadil podruhé - 3:1. „Hra se ve druhé půli díky příchodu Gouameného Dana zvedla, měli jsme dost šancí, koncovka však stále ještě není úplně taková, jaká by měla být. Přesto jsme vstřelili dvě branky po pěkných akcích. Klidně jsme mohli vyhrát 8:3,“ okomentoval zápas domácí trenér.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Postoupit se nepodařilo. Dnes jsme razantně protočili sestavu vzhledem k nabitému programu, kdy nás v pátek čeká první domácí duel ligy s Hodonínem, který musíme bezpodmínečně zvládnout. Kdybych měl hodnotit, tak můžu zopakovat ohlas z pátečního zápasu. V prvním poločase se dvakrát vydáme sami od poloviny hřiště na gólmana a nejsme schopni ani jednou pořádně zakončit. Před poločasovou přestávkou Velner vybojoval penaltu. Tu ovšem laxně neproměnil Obuch, který si bude muset hodně sáhnout do svědomí. Druhý poločas byl o poznání horší. Soupeř utkání otočil a druhému poločasu vévodil. Někteří hráči už dostali dost šancí a bohužel stále ji nechytili za pačesy.“

FC Zlínsko - FK Frýdek-Místek 3:1 (1:1)

Branky: 53. a 62. Chovan, 37. Pernatskyi - 17. Janjuš

Sestava FM: Prokel – Massaniec, Velner (K) (63. Neumann), Nevřela, Halda, Janjuš, Obuch (46. Šponer), Střelec (46. Rubý), Martiník, Bialek (72. Coufal), Gorčica (63. Hykel)