FK Frýdek-Místek - FK Hodonín 0:1

This text will be replaced
Od června minulé sezóny se Frýdek-Místek konečně představil na domácí půdě před svými fanoušky. Bohužel obdržel gól těsně před poločasovou přestávkou, na který ve druhé půli nedokázal zareagovat a prohrál 0:1. Další utkání sehrají Válcovny příští neděli a to na hřišti rezervy Karviné.
3.kolo (18.8.2023) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Hodonín
0:1


Komentář

Utkání začalo pozvolným tempem, kdy se Lipina snažila diktovat tempo hry s míčem u nohou. O první vážnější šanci se po půl hodině hry ale postarali hosté. Po rychlém brejku musel Kryštof Lasák vytáhnout přízemní střelu Martina Nečase. Ve 40. minutě mohly jít Válcovny do vedení. Tomáš Hykel si sběhl za obranu na skvělou přihrávku spoluhráče, následně překonal gólmana Petráše, ale míč skončil jen vedle svatyně Hodonína.

Když arbitr utkání nastavil jednu minutu navíc, zdálo se, že už diváci mohou jít na poločasovou klobásu. Martin Nečas ovšem dostal příliš prostoru a jeho překvapivá přízemní střela ze střední vzdálenosti zazvonila o levou tyč a skončila za zády bezmocného gólmana Lasáka - 0:1. Frýdek-Místek tak i přes větší držení míče prohrál první půli.

Vstup do druhé části se Lipině málem povedl na jedničku. V 50. minutě totiž Jan Martiník zakončil přesně k pravé tyči, ale gól nebyl uznán z důvodu dřívějšího ofsajdového postavení Rubého. Následně začalo nedaleko Stovek hřmít a nejinak to vypadalo také na trávníku. O sedmnáct minut později musel domácí brankář předvést další zákrok, tentokrát proti střele Puchela. O minutu později se Janjuš opřel do míče, ale Petráš si poradil.

Válcovny se hnaly za vyrovnáním. V 71. minutě se míč po centru Hykela poodrážel k nohám Pavla Střelce, ale jeho zakončení levačkou letělo pouze nad hodonínskou svatyni. O deset minut posléze mohl definitivně rozhodnout Petr Bohun, ale jeho bezprostřední zakončení po rohu trefilo Lasáka.

V závěru zápasu přinesl centr Rubého problémy v defenzívě hostů, ale Coufal nedokázal trefit odražený míč. V nastavení se na druhé straně ocitl v tutovce Tomovič, ale jeho zakončení do prázdné zblokoval Obuch. Vše završil v poslední minutě nastavení přímý kop Rubého, který skončil vedle brány soupeře.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Dnes hodnotit nebudu. Kdo přišel na zápas, tak si to zhodnotí sám. Já hlavně chci, aby se kluci z tohoto výsledkového nezdaru nepoložili. Tohle lze zlomit jedině poctivou prací a to jsem si jist, že ji tým vždycky odvede. Zlomíme to.“



Fotogalerie