MFK Karviná B - FK Frýdek-Místek 2:2

Ve 4. kole MSFL se Frýdeckomístečtí vydali do nedaleké Karviné, kde se v areálu Kovony utkali s její rezervou. Válcovny dokázaly odpovědět na úvodní branku soupeře, když se trefil Janjuš a do šaten šly za smírného stavu. V 76. minutě se poprvé v letošní sezóně prosadil Střelec. Lipina byla kousek od tříbodového zisku, ale pět minut před koncem si vstřelil nešťastnou vlastní branku Coufal. Frýdek-Místek remizoval s B-týmem Karviné 2:2.
4.kolo (27.8.2023) | Kovona
MFK Karviná B - FK Frýdek-Místek
2:2


Komentář

Už v úvodu utkání musel být hostující brankář Lasák připraven na střelu Mateje Franka z pravé strany vápna. Po chvíli se na druhé straně dostal ke hlavičce Patrik Rubý, ale mířil mimo. Frýdeckomístečtí si vytvářeli náznaky příležitostí, ale buďto míč skončil vedle karvinské svatyně nebo se odmával ofsajd. Ve 28. minutě si ale soupeř vytvořil dvě velké šance, z nichž jedna skončila úspěšně. Nejprve nastřelil břevno Michal Hošek, akce domácích pokračovala a Matyáš Molitorisz propálil válcovenského brankáře z podobné situace jako ve druhé minutě - 1:0.

Lipina posléze přežila dva nebezpečné rohové kopy a ve 37. minutě udeřila. Hykel udržel míč na levé hranici vápna, posunul jej Velnerovi, jehož centr našel Teodora Janjuše, který se dravě prodral ke hlavičce mezi dvěma stopery a překonal Mrózka - 1:1. Závěr první půle nabídl hru ze strany na stranu, ale bez nějaké výraznější příležitosti. 155 diváků tak vidělo vyrovnaný průběh se smírným stavem 1:1.

Na začátku druhého dějství byl Janjuš stále při chuti, ale jeho střelecký pokus zpoza vápna zamířil zhruba metr vedle levé tyče. V 55. minutě se Roman Fukala po rychlém přechodu ocitl v zajímavé příležitosti, ale tu zahodil výrazným přestřelením branky. O deset minut později získal Frýdek-Místek standardní situaci, po které se k odraženému míči dostal v těžké pozici Tomáš Hykel a nedokázal jej usměrnit mezi tři tyče.

Následně se hra pohybovala především okolo středu hracího pole. V 76. minutě Rubý pohotově rozehrál standardní situaci na levou stranu Velnerovi, který skvělým centrem našel na malém vápně sbíhajícího Pavla Střelce a ten hlavou zavěsil přesně k pravé tyči - 1:2. Pět minut před koncem nejprve Lasák fantasticky vytáhl střelu Fukaly. Následoval rohový kop, který propadl až k Radku Coufalovi, jenž si ho z bezprostřední blízkosti nešťastně srazil do vlastní sítě - 2:2.

Odpověď mohla být bleskurychlá. Patrik Halda z levé strany odcentroval nebezpečný centr, který Mrózek lehce tečoval a hlavička Janjuše před poloprázdnou svatyní tak skončila vedle. Posléze se Frýdek-Místek snažil získat tři body na svou stranu, ale gól už nepadl. Válcovny tak nadále čekají na první vítězství v letošní sezóně.

Ohlasy trenérů

Marek Bielan (MFK Karviná B): „Tím, že jsme před koncem prohrávali, tak nakonec bod bereme. Mrzí mě promarněný první poločas. Celkově jsme měli dost šancí a „ten nahoře“ to asi viděl a dopomohl nám k remíze, kdy si hosté vstřelili vlastní gól. Pochválit musím Viniciuse za neskutečné množství podstoupených a vyhraných soubojů s urostlými stopery soupeře.“



Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Od začátku se hrálo utkání, které sneslo vysoké herní měřítko. Hlavně tedy první poločas, druhý už byl z obou stran o poznání svázanější. Soupeř udeřil po protiútoku po naší ztrátě, dokázali jsme ale odpovědět zásluhou Janjuše, který se prosadil netradičně hlavou. V 76. minutě jsme se dostali do vedení zásluhou Střelce po krásném centru Velnera. Co se stalo potom vnímám jako střelbu do vlastních řad. Na konci zápasu si nepohlídat roh, který skončí přímo v bráně, to nechápu. Obrali jsme se o dva body.“


×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B