Na Stovky zavítá lídr tabulky

V 5. kole Moravskoslezské fotbalové ligy se Válcovny utkají na domácím hřišti s prvním týmem tabulky, kterým je Uničov. Poslední vzájemný zápas sice zvládl lépe soupeř, ale před rokem zvítězila Lipina na Stovkách 3:1. Výkop utkání je v sobotu 2. září od 16:00 hodin.

Trenér Robert Pištěk: Soupeř má aktuálně výbornou formu a my jsme si toho vědomi. Kde jinde máme vyhrávat, než v domácím prostředí? Fanoušky znovu zklamat nechceme, uděláme vše pro vítězství."


Uničov na samém čele MSFL

Uničov se momentálně nachází na první pozici Moravskoslezské fotbalové ligy a to s počtem 10 bodů. Minulý víkend přivítal Frýdlant nad Ostravicí. Lepší úvod nedělního střetnutí si uničovští fotbalisté nemohli přát. Hned ve 2. minutě se dostali do vedení, když Javůrek našel přízemním centrem v šestnáctce Jana Ambrozka, který se obtočil kolem svého strážce a zavěsil přesně - 1:0. V 11. minutě už to bylo 2:0. Tentokrát byl Jan Javůrek na konci celé kombinace, když jej ve vápně uvolnil Komenda a ani on se nemýlil.

Právě kapitán Uničova mohl dát v 17. minutě razítko na vítězství domácích, v tutovce jej ale vychytal brankář Thimel. Z tohoto pohledu se může zdát, že šlo o jasný průběh. Jenže po dvou chybách v uničovské defenzivě mohl udeřit i Frýdlant. První samostatný nájezd ale skončil vedle, druhý hasil brankář Kvapil a držel tak vedení Uničova. „Hráčům jsem o přestávce říkal, že soupeř mohl dohrát dvě, tři situace a duel by se ztížil. Nechtěl jsem, aby něco podcenili, ale aby byli koncentrovaní,“ hodnotil trenér Jiří Balcárek. Ještě do poločasu pak favorit přidal dvě branky. Nejprve se prosadil Jakub Svoboda a následně přidal svůj druhý zásah v duelu v úplně poslední minutě úvodní půle Jan Ambrozek.

Foto: Olomoucký deník

Po změně stran ještě pátou brankou srazil Frýdlant Tomáš Komenda a domácí trenér mohl s klidem sáhnout hned ke čtyřem změnám. „Chtěli jsme hrát po zemi a nenakopávat míče. Viděl jsem Frýdlant hrát v předchozích zápasech a nebylo lehké se do jeho bloku dostat. Zároveň jsme ale chtěli na soupeře nastoupit a rozhodnout utkání na začátku, což se nám povedlo a jsem za to rád. Měli jsme totiž nějaké zdravotní problémy a takhle jsem díky průběhu mohl prostřídat,“ pokračoval Balcárek.

Zbytek utkání už se spíše dohrával. Uničov si vytvořil nějaké náznaky, ale další trefu nepřidal. „Mám stejný názor. Když tam jde pět střídajících hráčů, tak jsem čekal, že se víc porvou, budou chtít stupňovat tempo, dostávat se do šancí a obcházet protihráče. To mi tam trošku chybělo,“ sdělil kouč.

Po výsledku 5:0 se tak Uničov přidal k dalším třem týmům MSFL, které ještě neprohrály a zároveň posbíraly ve čtyřech kolech deset bodů. Oproti Zlínsku, Hlučínu a Baníku Ostrava B mají však Hanáci nejlepší skóre 13:2, díky čemuž jim patří první místo v tabulce. „Čeká nás teď těžký blok, ve kterém budeme mít dvě vložené středy. Nejprve jedeme o víkendu do Frýdku, který jsem pasoval na černého koně soutěže, protože dobře posílil, pak máme doma pohár s Karvinou, duel s Hodonínem, ve středu Znojmo a o víkendu jedeme ven,“ uzavřel Jiří Balcárek. (zdroj: 1bfk.cz)

SK Uničov - 1. BFK Frýdlant n. O. 5:0 (4:0)

Branky: 2. a 45+1. Ambrozek, 19. Javůrek, 39. Svoboda, 53. Komenda

Sestava UNI: Kvapil – Diblík (68. Saňák), David, Svoboda, Ambrozek (55. Hausknecht), Komenda (55. Kamas), Vybíral, Sečkář, Krč, Javůrek (55. Michl), Koutný (55. Sklenář)


Smolná remíza s béčkem Karviné

Ve 4. kole MSFL se Frýdeckomístečtí vydali do nedaleké Karviné, kde se v areálu Kovony utkali s její rezervou. Už v úvodu utkání musel být hostující brankář Lasák připraven na střelu Mateje Franka z pravé strany vápna. Po chvíli se na druhé straně dostal ke hlavičce Patrik Rubý, ale mířil mimo. Frýdeckomístečtí si vytvářeli náznaky příležitostí, ale buďto míč skončil vedle karvinské svatyně nebo se odmával ofsajd. Ve 28. minutě si ale soupeř vytvořil dvě velké šance, z nichž jedna skončila úspěšně. Nejprve nastřelil břevno Michal Hošek, akce domácích pokračovala a Matyáš Molitorisz propálil válcovenského brankáře z podobné situace jako ve druhé minutě - 1:0.

Lipina posléze přežila dva nebezpečné rohové kopy a ve 37. minutě udeřila. Hykel udržel míč na levé hranici vápna, posunul jej Velnerovi, jehož centr našel Teodora Janjuše, který se dravě prodral ke hlavičce mezi dvěma stopery a překonal Mrózka - 1:1. Závěr první půle nabídl hru ze strany na stranu, ale bez nějaké výraznější příležitosti. 155 diváků tak vidělo vyrovnaný průběh se smírným stavem 1:1.

Na začátku druhého dějství byl Janjuš stále při chuti, ale jeho střelecký pokus zpoza vápna zamířil zhruba metr vedle levé tyče. V 55. minutě se Roman Fukala po rychlém přechodu ocitl v zajímavé příležitosti, ale tu zahodil výrazným přestřelením branky. O deset minut později získal Frýdek-Místek standardní situaci, po které se k odraženému míči dostal v těžké pozici Tomáš Hykel a nedokázal jej usměrnit mezi tři tyče.

Následně se hra pohybovala především okolo středu hracího pole. V 76. minutě Rubý pohotově rozehrál standardní situaci na levou stranu Velnerovi, který skvělým centrem našel na malém vápně sbíhajícího Pavla Střelce a ten hlavou zavěsil přesně k pravé tyči - 1:2. Pět minut před koncem nejprve Lasák fantasticky vytáhl střelu Fukaly. Následoval rohový kop, který propadl až k Radku Coufalovi, jenž si ho z bezprostřední blízkosti nešťastně srazil do vlastní sítě - 2:2.

Odpověď mohla být bleskurychlá. Patrik Halda z levé strany odcentroval nebezpečný centr, který Mrózek lehce tečoval a hlavička Janjuše před poloprázdnou svatyní tak skončila vedle. Posléze se Frýdek-Místek snažil získat tři body na svou stranu, ale gól už nepadl. Válcovny tak nadále čekají na první vítězství v letošní sezóně.

MFK Karviná B - FK Frýdek-Místek 2:2 (1:1)

Branky: 28. Molitorisz, 85. Coufal (vla.) - 37. Janjuš, 76. Střelec

Sestava FM: Lasák – Velner (K), Neumann, Janjuš, Obuch, Martiník (64. Střelec), Coufal, Bialek, Hykel (72. Halda), Gorčica, Rubý