FK Frýdek-Místek - SK Uničov 2:0

This text will be replaced
V 5. kole přivítali Frýdeckomístečtí na svém trávníku vedoucí Uničov. Vstup do zápasu se ovšem Lipině podařil fantasticky, neboť se ve 4. minutě prosadil Gorčica a o čtyři minuty posléze jej napodobil Rubý. Válcovny tak berou první tři body v letošní sezóně.
5.kolo (2.9.2023) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Uničov
2:0


Komentář

Vstup do utkání se Válcovnám podařil fantasticky. Už ve čtvrté minutě se dostaly do rychlého brejku po rohovém kopu soupeře, kdy Janjuš křížným pasem vyslal dopředu Rubého, který našel zcela volného Adama Gorčicu a ten zakončil do odkryté svatyně Kvapila - 1:0. O čtyři minuty později Gorčica vysunul Střelce, který našel pod sebou sbíhajícího Patrika Rubého a ten z hranice malého vápna zakončil k levé tyči - 2:0.

Uničov mohl odpovědět již po pár minutách, kdy poslal centr z volného kopu do vápna Javůrek, ale hlavička jeho kolegy skončila vedle. Lipina spoléhala na dravé protiútoky, ale ten z patnácté minutě, který nabídl přečíslení, dopadl jen nepřesnou přihrávkou Janjuše. Další vážnější možnost přišla až ve 37. minutě. Aleš Krč se po autovém vhazování hostů dostal do zakončení uvnitř šestnáctky, ale jeho pumelice zatřásla horní tyčí. Po první půli tak Lipina vedla 2:0.

Na začátku druhé části musel být Lasák připraven na pokus zpoza šestnáctky. V 54. minutě nejprve Neumannův centr propadl k Janjušovi, ale jeho obstřel z levé strany vápna těsně minul svatyni Kvapila. O patnáct minut později skončil Javůrkův centr na hlavě Komendy, ale ten z velké výšky trefil pouze nohy Lasáka. Ke konci utkání se Uničov snažil probít pevnou defenzívu Válcoven. Centry z obou stran ovšem domácí obrana dokázala odvracet.

79. minuta mohla být pro domácí fanoušky oslavou gólu, ovšem Rubému chybělo na dorážku do prázdné, po skvělé přihrávce Martiníka, pár desítek centimetrů. V nastavení přinesl centr Ambrozka nebezpečné zakončení, ale Kryštof Lasák uchránil čisté konto. Frýdek-Místek tak porazil dosavadního lídra tabulky MSFL 2:0 a připisuje si první vítězství v letošním ročníku soutěže.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Velice cenné vítězství před domácím publikem. Dnes jsme hráli účelně a organizovaně, což přineslo ovoce. Soupeř měl procentuálně míč více na nohách, my jsme přecházeli do rychlých protiútoků a hned první dva jsme dokázali využít zásluhou Gorčicy a Rubého. Druhý poločas jsme odehráli svědomitě. Všichni hráči to odmakali na doraz.“