Čeká nás rezerva Slovácka

6. kolo MSFL přinese duel s rezervou Slovácka. To v reprezentační přestávce pravděpodobně posílí hráči z A-týmu. Naposled béčko Slovácka remizovalo ve Frýdlantě 2:2. Lipina se bude snažit navázat na tříbodový zisk s Uničovem. Výkop utkání je v neděli 10. září od 10:15 v Kunovicích.

Trenér Robert Pištěk: Čeká nás béčko Slovácka. Přečíst aktuálně soupeře je rozhodně těžší, než v minulých zápasech, neboť je reprezentační pauza a co jsem zachytil, tak by měla být rezerva doplněna hráči z A-týmu. Na to ale nemůžeme hledět. Do zápasu půjdeme se stejnou zodpovědností a energií jako proti Uničovu."


Bod v nastavení trefil brankář Prepsl

B-tým Slovácka se v posledním utkání střetl s Frýdlantem. Utkání nabídlo několik zvratů, včetně gólu gólmana Prepsla.

Ještě v 90. minutě vedli hosté ze Slovácka dvougólovým rozdílem. Málokdo z jeho hráčů si v hlavě pohrával s myšlenkou, že si nakonec z Čeladné, kde se utkání hrálo, tři body neodvezou. V nastavení se totiž nejprve prosadil Kuba Teplý, vyrovnání pak zařídil po rohovém kopu hlavou brankář Ondra Prepsl. „Zklamání je obrovské. Vždyť jsme na konci vedli 2:0 a byli blízko první výhře. Konec nám však absolutně nevyšel. Kdyby se hrálo ještě o dvě minuty déle, možná jsme i prohráli,“ lamentoval po zápase asistent trenéra Slovácka B Darko Šuškavčevič.

Foto: 1bfk.cz

Hosté měli střetnutí dobře rozehrané, vzhledem k tomu, že nás po změně stran slovácká obrana vůbec k ničemu nepustila, je získaný bod opravdu hodně cenný a pro hosty výsledek krutý. „Určitě jsme za ten závěr zápasu šťastní. Samozřejmě to pro nás nebylo jednoduché utkání, jelikož jsme hráli poprvé na jiném stadionu, než na našem domácím. Navíc jsme v Čeladné neodehráli ani přátelák. Chvíli to bude trvat, než si kluci přivyknout,“ pokyvoval hlavou frýdlantský trenér Martin Šrámek. Ten ke konci týdne přivítal v kabině další mladou posilu, kdy obranné řady přišel vyztužit devatenáctiletý zadák Josef Jiříček z Baníku Ostrava.

První pětačtyřicetiminutovka toho z ofenzivního pojetí příliš nenabídla. Oba celky měly pouze náznaky gólových příležitostí. „I když domácí jednoduše nakopávali balony dopředu a měli hodně standardních situací, všechno jsme uskákali. Bohužel ani my jsme příliš nebezpeční nebyli. Až na jednu standardku a jeden závar jsme neměli vůbec nic,“ přiznává Šuškavčevič.

Vše podstatné se poté událo v úvodu a hlavně v závěru druhého dějství. Nejprve se po tečované střele prosadil v 50. minutě hostující Štěpán Břečka, na kterého pak o čtvrt hodiny později navázal ještě David Kratochvíla, ke kterému se po sérii odrazů a tečí dostal míč, který následně hostující kapitán propálil do sítě. Slovácko tak vedlo dvougólovým rozdílem a mířilo za svou premiérovou výhrou v letošní sezoně. „Domácí šli za nepříznivého stavu do rizika. Otevřeli více hru, vzadu se jim objevila okénka. Bohužel dvě nebo tři gólové situace jsme neproměnili a na konci za to pykali,“ smutnil Šuškavčevič.

Foto: 1bfk.cz

Domácím vyšlo střídání. Hráči, kteří na hřiště přišli, frýdlantskou hru oživili a výsledek se dostavil v nastaveném čase. V 91. minutě poslal brankář Prepsl na hostující polovinu dlouhý míč, hostující stoper Onouha v souboji s Jakubem Teplým zaváhal a pro domácího útočníka pak nebylo těžké poslat míč kolem pravé nohy gólmana Andrese – 1:2. „Stoper jeho kvalit, který se připravuje s ligovým týmem, tohle musí zvládat,“ čertil se po zápase hostující asistent trenéra. O dvě minuty později Frýdlant udeřil znovu. Břečka při odkopu zahrál míč na roh. Ten zahrál střídající Hajnoš tak precizně, že u zadní tyče našel zcela volného brankáře Ondřeje Prepsla, který svůj výlet do soupeřovy šestnáctky korunoval svým historicky prvním gólem ve třetí nejvyšší soutěži – 2:2.

„Tak, a teď už můžu v klidu skončit s kariérou,“ usmíval se po ukončení zápasu frýdlantský gólman. „Podle mě jsme předvedli dobrý výkon. Bohužel jsme dostali hodně brzy po přestávce gól, po takové nešťastně tečované střele. Samozřejmě nás to psychicky nahlodalo, soupeř byl o to víc drzejší. Potom po takovém dvojitém odrazu míče přidali hosté druhý gól a už to s námi moc dobře nevypadalo. Slovácko hrálo v obraně velice dobře, my se tam vůbec nemohli prosadit. Pak jsme poslali do hry další kluky, kteří naší hru oživili. Když to tak řeknu, tak ten bod vlastně zařídil brankář Prepsl, který na jeden gól přihrál dlouhým výkopem a pak dokázal ještě vyrovnat po rohu. Je to rarita, aby měl gólman v zápase bilanci jedna plus jedna. Jsem rád, že to kluci ani v devadesáté minutě nezabalili,“ hodnotil zápas domácí kouč. (zdroj: 1bfk.cz)

1. BFK Frýdlant n. O. - 1. FC Slovácko B 2:2 (0:0)

Branky: 90+1. Teplý, 90+3. Prepsl – 50. Břečka, 65. Kratochvíla

Sestava SLO: Andres – Tomeška, Onouha, Holásek, Šuvalija (27. Stropsa) – Okoromi, Severa, Kočí, Břečka – Koryčan (88. Janečka), Kratochvíla (74. Šlechta)


Lídr tabulky padl! Lipina brala tři body

Vstup do utkání se Válcovnám podařil fantasticky. Už ve čtvrté minutě se dostaly do rychlého brejku po rohovém kopu soupeře, kdy Janjuš křížným pasem vyslal dopředu Rubého, který našel zcela volného Adama Gorčicu a ten zakončil do odkryté svatyně Kvapila - 1:0. O čtyři minuty později Gorčica vysunul Střelce, který našel pod sebou sbíhajícího Patrika Rubého a ten z hranice malého vápna zakončil k levé tyči - 2:0.

Uničov mohl odpovědět již po pár minutách, kdy poslal centr z volného kopu do vápna Javůrek, ale hlavička jeho kolegy skončila vedle. Lipina spoléhala na dravé protiútoky, ale ten z patnácté minutě, který nabídl přečíslení, dopadl jen nepřesnou přihrávkou Janjuše. Další vážnější možnost přišla až ve 37. minutě. Aleš Krč se po autovém vhazování hostů dostal do zakončení uvnitř šestnáctky, ale jeho pumelice zatřásla horní tyčí. Po první půli tak Lipina vedla 2:0.

Na začátku druhé části musel být Lasák připraven na pokus zpoza šestnáctky. V 54. minutě nejprve Neumannův centr propadl k Janjušovi, ale jeho obstřel z levé strany vápna těsně minul svatyni Kvapila. O patnáct minut později skončil Javůrkův centr na hlavě Komendy, ale ten z velké výšky trefil pouze nohy Lasáka. Ke konci utkání se Uničov snažil probít pevnou defenzívu Válcoven. Centry z obou stran ovšem domácí obrana dokázala odvracet.

79. minuta mohla být pro domácí fanoušky oslavou gólu, ovšem Rubému chybělo na dorážku do prázdné, po skvělé přihrávce Martiníka, pár desítek centimetrů. V nastavení přinesl centr Ambrozka nebezpečné zakončení, ale Kryštof Lasák uchránil čisté konto. Frýdek-Místek tak porazil dosavadního lídra tabulky MSFL 2:0 a připisuje si první vítězství v letošním ročníku soutěže.

„Velice cenné vítězství před domácím publikem. Dnes jsme hráli účelně a organizovaně, což přineslo ovoce. Soupeř měl procentuálně míč více na nohách, my jsme přecházeli do rychlých protiútoků a hned první dva jsme dokázali využít zásluhou Gorčicy a Rubého. Druhý poločas jsme odehráli svědomitě. Všichni hráči to odmakali na doraz,“ řekl po utkání spokojený trenér Robert Pištěk.

FK Frýdek-Místek - SK Uničov 2:0 (2:0)

Branky: 4. Gorčica, 8. Rubý

Sestava FM: Lasák - Coufal, Velner (K), Neumann, Janjuš (71. Martiník), Obuch, Střelec (79. Massaniec), Bialek, Hykel, Gorčica, Rubý (86. Halda)