1. FC Slovácko B - FK Frýdek-Místek 0:1

Minulá domácí výhra s Uničovem nebyla náhodou. Válcovny si totiž z Kunovic odvezly plný počet bodů díky brance Patrika Rubého v 82. minutě. Lipina tak porazila béčko Slovácka 1:0 a nyní se může plně soustředit na středeční derby s Třincem.
6.kolo (10.9.2023) | Kunovice
1. FC Slovácko B - FK Frýdek-Místek
0:1


Komentář

Frýdeckomístečtí si v červených dresech vypracovali první střeleckou příležitost ve 12. minutě, ta ale skončila bezpečně v rukou Urbana. O chvíli později mohl Lasák zůstat v klidu po nepřesném pokusu soupeře. První vážnější šance utkání nastala až ve 39. minutě. Neumann nebezpečným centrem do předbrankového prostoru našel Střelce, ovšem jeho hlavička z bezprostřední blízkosti skončila nad bránou. 89 diváků tak v první půli sice vidělo ofenzivní potenciál, ale bez dostatečné kvality při zakončení.

Druhá část utkání nabídla především plno standardních situací z hloubky hrací plochy, ale také několik ostřejších soubojů a faulů. Po hodině hry nejprve Rubý ze standardní situace nenašel žádného spoluhráče. Podobná situace nastala také na druhé straně hrací plochy, kdy přímý kop Břečky skončil nad bránou Lipiny. V 63. minutě si Hykel zasekl míč okolo obránce a místo naznačené střely přihrával Střelcovi, který ve složité pozici netrefil balon ideálně a poslal jej vedle levé tyče. 

Dvacet minut před koncem šli na plac Halda s Martiníkem, kteří nahradili Střelce s Gorčicou. V 80. minutě si Slovácko vytvořilo obrovskou šanci. Okoromi se dostal před Velnera a doručil míč do pokutového území, kde byl Lasák následně překonán, ale na brankové čáře odkopl míč Coufal. Poté co Frýdeckomístečtí přestáli infarktový moment, sami udeřili. Hykel s tečí protihráče narazil balón Patriku Rubému a ten svou silnější levačkou na hranici malého vápna uklidil míč ke vzdálenější tyči - 0:1. 

Ke konci utkání ještě přišel vyztužit obrannou řadu Massaniec, jenž přišel místo Obucha. V nastavení mohl potvrdit tři body Janjuš, ale prázdnou bránu z takřka nulového úhlu trefil jen z vnější části. Válcovny tak porazily béčko Slovácka 1:0 a připisují si druhé vítězství v řadě.

Ohlasy trenérů


Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Abych pravdu řekl, tak na mě to byla zbytečná divočina. První poločas si myslím, že jsme byli nebezpečnějším týmem, šance jsme ale nezužitkovali. Nechávali jsme se zbytečně vytáhnout a soupeř hrozil z překopnutých míčů. Podržel nás Lasák, který odchytal celkově dobré utkání. Druhý poločas byl o něco aktivnější soupeř, který si vytvořil několik dobrých šancí. Odolali jsme a nakonec za utkáním tečku udělal Rubý, který se nejlépe orientoval v šestnáctce a zakončil na zadní tyč. Vedení jsme udrželi a vezeme ze Slovácka tři body. Důležité vítězství.“


×
Odehrané v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B