Pulpit zavítá na Stovky | přijede Třinec

V předehrávce 17. kola čeká frýdeckomístecké fotbalisty derby. Na Stovky přijede Třinec. Ten po poslední remíze s rezervou Zlína vyměnil hlavního trenéra. Místo Romana Westa převzal kormidlo lipinským fanouškům dobře známý Martin Pulpit. Výkop utkání je ve středu 13. září od 16:00 hod.

Trenér Robert Pištěk: Valcíři vs. Oceláři, na tento zápas se opravdu těším. Věřím, že utkání bude mít velký náboj. Třinec povede nově Pulpit, takže hráči budou mít novou energii a na nás je se s tím poprat a zvítězit. Tímto i chci pozvat fanoušky na Stovky."


Remíza s béčkem Zlína a výměna trenéra

Zatímco třinecký trenér Roman West postrádal zraněného obránce Martina Slaninku a také zdravotně indisponovaného brankáře Jiřího Adamušku, jeho protějšek David Hubáček měl k dispozici tři hráče z prvoligového áčka – Lukáše Černína, Lukáše Bartošáka a Nika Koviniće.

Začátek zápasu na zlínském stadionu se nesl ve znamení oboustranné opatrnosti. Po deseti minutách vypálil z dálky jeden z domácích hráčů a brankář Fabisz musel poprvé zasáhnout. O chvíli později ovšem kapituloval – za dlouhým nákopem za obranu z poloviny hřiště se vydal Šimon Polášek a mladého třineckého gólmana, který vyběhl, přehodil – 0:1.

Z vedení se ševci dlouho neradovali. Vlachovský se chopil rozehrání trestného kopu ze strany, poslal míč na hlavu kapitána Lukáše Holíka, který hlavou překonal Bachůrka – 1:1. Před poločasem z pravé strany poslal centr do vápna Omasta, míč si opět našel Lukáš Holík a hlavou jej usměrnil k tyči – 1:2.

Slibný náskok třinečtí fotbalisté drželi po celý druhý poločas. V jeho závěru se dostali pod tlak, kterému nakonec neodolali. Zlínští se vydali dopředu po levé straně, míč doputoval až za malé vápno, kde se k němu dostal střídající Tomáš Fojtů a ránou do horní časti rozdělil body – 2:2. Třinec tak bodoval venku potřetí za sebou, dosud neporažené béčko Zlína zaznamenalo pátou remízu.

Po tomto utkání došlo k vyhození trenéra. „Bezprostředně po utkání jsme trenérovi oznámili, že i se svým asistentem končí, že představenstvo klubu s nimi ukončilo spolupráci,“ informoval generální manažer FK Třinec František Šturma.

Začátkem tohoto týdne třinecký klub oznámil, kdo převezme post hlavního trenéra. Novým trenérem třineckých fotbalistů se stane Martin Pulpit. Zkušený 56letý trenér, který působil v několika prvoligových i druholigových klubech, dnes odpoledne povede svůj úvodní trénink. Informoval klub.

Se střílením branek potíže nemáme, ale trápí nás defenzíva, dostáváme docela dost branek. Od nového trenéra si slibujeme, že se naše obranná hra zlepší, což se promítne i do výsledků,“ podotkl generální manažer FK Třinec František Šturma. (zdroj: fotbaltrinec.cz)

FC Zlín B - FK Třinec 2:2 (1:2)

Branky: 17. Polášek, 85. Fojtů – 23. a 44. Holík

Sestava TRI: Fabisz – Omasta, Brak, Maksić, Vlachovský (69. Brod-ziansky) – Bouguetouta, Samiec, Zinhasović, Clement – Holík (72. Vučićević), Machuča (72. Dedič)


Druhé vítězství v řadě, padla rezerva Slovácka

Zatímco třinecký trenér Roman West postrádal zraněného obránce Martina Slaninku a také zdravotně indisponovaného brankáře Jiřího Adamušku, jeho protějšek David Hubáček měl k dispozici tři hráče z prvoligového áčka – Lukáše Černína, Lukáše Bartošáka a Nika Koviniće.

Frýdeckomístečtí si v červených dresech vypracovali první střeleckou příležitost ve 12. minutě, ta ale skončila bezpečně v rukou Urbana. O chvíli později mohl Lasák zůstat v klidu po nepřesném pokusu soupeře. První vážnější šance utkání nastala až ve 39. minutě. Neumann nebezpečným centrem do předbrankového prostoru našel Střelce, ovšem jeho hlavička z bezprostřední blízkosti skončila nad bránou. 89 diváků tak v první půli sice vidělo ofenzivní potenciál, ale bez dostatečné kvality při zakončení.

Druhá část utkání nabídla především plno standardních situací z hloubky hrací plochy, ale také několik ostřejších soubojů a faulů. Po hodině hry nejprve Rubý ze standardní situace nenašel žádného spoluhráče. Podobná situace nastala také na druhé straně hrací plochy, kdy přímý kop Břečky skončil nad bránou Lipiny. V 63. minutě si Hykel zasekl míč okolo obránce a místo naznačené střely přihrával Střelcovi, který ve složité pozici netrefil balon ideálně a poslal jej vedle levé tyče.

Dvacet minut před koncem šli na plac Halda s Martiníkem, kteří nahradili Střelce s Gorčicou. V 80. minutě si Slovácko vytvořilo obrovskou šanci. Okoromi se dostal před Velnera a doručil míč do pokutového území, kde byl Lasák následně překonán, ale na brankové čáře odkopl míč Coufal. Poté co Frýdeckomístečtí přestáli infarktový moment, sami udeřili. Hykel s tečí protihráče narazil balón Patriku Rubému a ten svou silnější levačkou na hranici malého vápna uklidil míč ke vzdálenější tyči - 0:1.

Ke konci utkání ještě přišel vyztužit obrannou řadu Massaniec, jenž přišel místo Obucha. V nastavení mohl potvrdit tři body Janjuš, ale prázdnou bránu z takřka nulového úhlu trefil jen z vnější části. Válcovny tak porazily béčko Slovácka 1:0 a připisují si druhé vítězství v řadě.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Abych pravdu řekl, tak na mě to byla zbytečná divočina. První poločas si myslím, že jsme byli nebezpečnějším týmem, šance jsme ale nezužitkovali. Nechávali jsme se zbytečně vytáhnout a soupeř hrozil z překopnutých míčů. Podržel nás Lasák, který odchytal celkově dobré utkání. Druhý poločas byl o něco aktivnější soupeř, který si vytvořil několik dobrých šancí. Odolali jsme a nakonec za utkáním tečku udělal Rubý, který se nejlépe orientoval v šestnáctce a zakončil na zadní tyč. Vedení jsme udrželi a vezeme ze Slovácka tři body. Důležité vítězství.“

1. FC Slovácko B - FK Frýdek-Místek 0:1 (0:0)

Branky: 82. Rubý

Sestava FM: Lasák – Coufal, Velner (K), Neumann, Janjuš, Obuch (86. Massaniec), Střelec (70. Halda), Bialek, Hykel, Gorčica (70. Martiník), Rubý