FK Frýdek-Místek - FK Třinec 3:0

This text will be replaced
Předehrávka 17. kola nabídla derby s nedalekým Třincem, který po deseti letech spadl do třetí ligy. Defenzíva hostů pod stratégem Pulpitem padla hned třikrát. Branku vsítil v první půli Hykel a ve druhé části jej následovali Střelec s Haldou. Frýdek-Místek zvítězil 3:0. Už v sobotu se Válcovny opět představí na domácí půdě proti Rosicím od 15:30.
17.kolo (13.9.2023) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Třinec
3:0


Komentář

Úvodní minuty tohoto derby nepřinášely nijak atraktivnější fotbal a první šance byla k vidění až ve 24. minutě. Centr Obucha z rohu našel Střelce, ale jeho hlavičku vyrazil Adamuška nad břevno. O tři minuty později mohly Stovky propuknout v jásot. Rohový kop Třince nabídl brejk Frýdku-Místku a po neúspěšné ofsajdové pasti soupeře se Tomáš Hykel dostal do úniku, který proměnil s chladnou hlavou k levé tyči - 1:0. Více už toho ale první část utkání nenabídla a do šaten šli spokojeněji domácí.

Po pár minutách úvodního hvizdu druhého poločasu přišla nebezpečná střela Gorčicy, která skončila s mírnou tečí soupeře vedle hostující svatyně. V 58. minutě se dva třinečtí hráči srazili a Lipina se drala do přečíslení 3 na 1. Centr Obucha ovšem Hykel nezachytil a fanoušci si mohli pouze povzdechnout z nabídnuté příležitosti. V 61. minutě snad poprvé zahrozil také Třinec. Přímý kop Vlachovského hledal Machuču na zadní tyči, ale tomu balón pouze prolétl kolem nohy a vyplaval vedle tyče Lasákovy svatyně.

Hostující lodivod Pulpit hnal své svěřence dopředu a málem se vyplatilo. V 79. minutě skončil opět centr Vlachovského v pokutovém území Válcoven, kde se snažil zakončit Brak, ale Lasák nepříjemně skákající míč vyrazil. V 84. minutě přidala Lipina pojišťovací branku. Roh Martiníka zakončil patičkou ke vzdálenější pravé tyči Pavel Střelec - 2:0. V nastavení se Janjuš vehementně hnal za míčem po špatné přihrávce protihráče brankáři a nabídnutou možnost zakončit do odkryté svatyně neodmítl Patrik Halda - 3:0.

Frýdek-Místek tak slaví třetí vítězství v řadě a rovněž také třetí nulu v této skvělé sérii. V tabulce se po této předehrávce vyšvihl na 6. pozici a po horším vstupu do sezóny se může lipinským fanouškům opět dýchat daleko lépe. Současně je zveme na sobotní domácí utkání s Rosicemi od 15:30.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Je pravda, že dnes jsme šli do zápasu s daleko méně informacemi směrem k soupeři, než v předešlých utkáních a o to je vítězství cennější. Nevěděli jsme, jestli proběhnou velké změny nebo nikoliv, takže jsme se spíše věnovali sobě, než soupeři a dobře jsme udělali. Šli jsme do zápasu s jasným taktickým plánem a ten vyšel do puntíku. Potřebné sebevědomí nám dodal gól Hykela, který se v minulých zápasech v koncovce trápil a v případě branky jsem mu slíbil dort, takže o víkendu asi budu trávit čas u plotny 😁. Celkově smekám před kluky. Třetí zápas s nulou. Je strašně důležité neinkasovat, zaprvé máme sportovní štěstí, ale štěstí máte jedině když mu jdete naproti a to se děje. V závěru jsme soupeře doklepli dvěma góly Střelce a Haldy a dílo bylo dokonáno. Zítra si to na tréninku ještě užijeme a od pátku zase poctivá práce, na které máme výkon založen. Přeji si, aby v sobotu na Rosice dorazilo ještě více diváků než dnes. Atmosféra byla super a to nám velmi pomáhá.“



Martin Pulpit (FK Třinec): „Výsledek bohužel neodpovídá průběhu utkání. Třinecké mužstvo čeká obrovská dřina, aby se vůbec posunulo na nějakou úroveň a bylo konkurenceschopné mužstvům, které chtějí hrát o postup do druhé celostátní ligy. Někteří hráči nemají sportovní formu, takže budeme muset tvrdě pracovat.“