Poctivě se připravíme, Lipina přivítá Rosice

Nabitý program pokračuje dalším domácím zápasem našeho A-týmu. Po třech výhrách v řadě a bez obdržené branky přivítá Lipina na domácí půdě Rosice. Ty se aktuálně nacházejí v dolních patrech tabulky. Výkop utkání je v sobotu 16. září od 15:30 hod.

Trenér Robert Pištěk: Soupeř je aktuálně na pozici, kde podle mě svou kvalitou nemá co dělat, takže jsme obezřetní a poctivě se na něj připravíme."


Přerušené utkání s Hranicemi a první vítězství v sezóně

Rosice se aktuálně nacházejí až na 15. místě s počtem 6 bodů. Ve středeční předehrávce přivítaly Hranice, ovšem utkání trvalo pouze 13 minut, neboť přišel silný vytrvalý déšť a zápas tak byl přerušen a odložen. Poslední dohrané utkání tak Slovan odehrál o víkendu s Frýdlantem nad Ostravicí.

Od samého začátku měli hráči Slovanu častěji míč na svých kopačkách, do žádné velké příležitosti je však hosté nepustili. Naopak ve 21. minutě poslal Thimel dlouhý výkop, Teplý míč posunul do strany a Michal Hladík následnou křižnou ranou otevřel skóre zápasu – 0:1.

Druhá polovina střetnutí začala velkou aktivitou domácího celku, která byla následně zužitkována v 51. minutě. Centr Koláčného našel ve vápně volného Adama Filu a ten srovnal skóre utkání – 1:1. „Zápas jsme dobře rozehráli, řekl bych, že jsme měli soupeře v kleštích a pak uděláme takovou nesmyslnou hrubku,“ zlobil se frýdlantský trenér Martin Šrámek. „Pak už šlo sebevědomí dolů a bylo to čekání na smrt. Tři centry ze stran a tři góly,“ povzdechl si kouč 1. BFK.

Foto: Jan Sláma

Vyrovnání jakoby domácím vlilo povzbuzující energii do žil. V 63. minutě to byl opět Koláčný, který poslal míč do pokutového území a Pavel Novák z bezprostřední blízkosti nedal Thimelovi šanci – 2:1. Rosičtí se ještě více uklidnili a devět minut před koncem střetnutí pak ještě své vedení navýšili. Centr Fily tentokráte zakončoval rybičkou Fabián Matula – 3:1. „My ty branky soupeřům doslova darujeme. Taková klasika, jdeme do druhého poločasu a spousta hráčů zůstane jako by v šatně. Pokud chceme pořád inkasovat tolik gólů, tak to nemůžeme s nikým uspět! Je to šílené, vždyť my inkasujeme v každém zápase minimálně dvě branky. Vůbec nejsme schopni uhrát vzadu nulu. Jednou udělá chybu ten, pak druhý, následně třetí, pořád dokola,“ kroutil nechápavě hlavou Šrámek. (zdroj: 1bfk.cz)

FC Slovan Rosice - 1. BFK Frýdlant n. O. 3:1 (0:1)

Branky: 51. Fila, 63. Novák, 81. Fabian – 21. Hladík

Sestava ROS: Zádrapa – Němeček, Zezula, Buchta, Praks – Kulík (56. Dobrovodský), Novák – Sedláček (76. Kršák), Koláčný (87. Kotásek), Matula (87. Novotný) – Fila (87. Goj)


Lipina v derby dominovala

Úvodní minuty tohoto derby nepřinášely nijak atraktivnější fotbal a první šance byla k vidění až ve 24. minutě. Centr Obucha z rohu našel Střelce, ale jeho hlavičku vyrazil Adamuška nad břevno. O tři minuty později mohly Stovky propuknout v jásot. Rohový kop Třince nabídl brejk Frýdku-Místku a po neúspěšné ofsajdové pasti soupeře se Tomáš Hykel dostal do úniku, který proměnil s chladnou hlavou k levé tyči - 1:0. Více už toho ale první část utkání nenabídla a do šaten šli spokojeněji domácí.

Po pár minutách úvodního hvizdu druhého poločasu přišla nebezpečná střela Gorčicy, která skončila s mírnou tečí soupeře vedle hostující svatyně. V 58. minutě se dva třinečtí hráči srazili a Lipina se drala do přečíslení 3 na 1. Centr Obucha ovšem Hykel nezachytil a fanoušci si mohli pouze povzdechnout z nabídnuté příležitosti. V 61. minutě snad poprvé zahrozil také Třinec. Přímý kop Vlachovského hledal Machuču na zadní tyči, ale tomu balón pouze prolétl kolem nohy a vyplaval vedle tyče Lasákovy svatyně.

Hostující lodivod Pulpit hnal své svěřence dopředu a málem se vyplatilo. V 79. minutě skončil opět centr Vlachovského v pokutovém území Válcoven, kde se snažil zakončit Brak, ale Lasák nepříjemně skákající míč vyrazil. V 84. minutě přidala Lipina pojišťovací branku. Roh Martiníka zakončil patičkou ke vzdálenější pravé tyči Pavel Střelec - 2:0. V nastavení se Janjuš vehementně hnal za míčem po špatné přihrávce protihráče brankáři a nabídnutou možnost zakončit do odkryté svatyně neodmítl Patrik Halda - 3:0.

Frýdek-Místek tak slavil třetí vítězství v řadě a rovněž také třetí nulu v této skvělé sérii. V tabulce se po této předehrávce vyšvihl na 6. pozici a po horším vstupu do sezóny se může lipinským fanouškům opět dýchat daleko lépe. Současně je zveme na sobotní domácí utkání s Rosicemi od 15:30.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Je pravda, že dnes jsme šli do zápasu s daleko méně informacemi směrem k soupeři, než v předešlých utkáních a o to je vítězství cennější. Nevěděli jsme, jestli proběhnou velké změny nebo nikoliv, takže jsme se spíše věnovali sobě, než soupeři a dobře jsme udělali. Šli jsme do zápasu s jasným taktickým plánem a ten vyšel do puntíku. Potřebné sebevědomí nám dodal gól Hykela, který se v minulých zápasech v koncovce trápil a v případě branky jsem mu slíbil dort, takže o víkendu asi budu trávit čas u plotny 😁. Celkově smekám před kluky. Třetí zápas s nulou. Je strašně důležité neinkasovat, zaprvé máme sportovní štěstí, ale štěstí máte jedině když mu jdete naproti a to se děje. V závěru jsme soupeře doklepli dvěma góly Střelce a Haldy a dílo bylo dokonáno. Zítra si to na tréninku ještě užijeme a od pátku zase poctivá práce, na které máme výkon založen. Přeji si, aby v sobotu na Rosice dorazilo ještě více diváků než dnes. Atmosféra byla super a to nám velmi pomáhá.“

FK Frýdek-Místek - FK Třinec 3:0 (1:0)

Branky: 27. Hykel, 84. Střelec, 90+1. Halda

Sestava FM: Lasák – Neumann, Coufal, Bialek, Velner (K), Obuch (78. Massaniec), Gorčica (90+2. Šponer), Janjuš (90+2. Nevřela), Hykel (69. Martiník), Rubý (78. Halda), Střelec


V červnu se zrodila remíza

Ve 31. kole minulé sezóny zavítali Frýdeckomístečtí do Rosic, které patřily na jaře k nejlepším týmům soutěže. Ve čtvrté minutě se před hostující šestnáctkou šikovně uvolnil Koláčný, jeho technická střela ale branku minula. Mnohem nebezpečněji vypadala střela Selingera po centru Matuly o dvě minuty posléze, i ta se však mezi tři tyče nevešla. Hosté poprvé zahrozili v 9. minutě, kdy Rubý z hranice velkého vápna vysoko přestřelil.

Ve 14. minutě se po centru z pravé strany dostal do zakončení opět Rubý a Drobek s vypětím všech sil vyrazil jeho střelu na roh. Zbytek prvního poločasu početné divácké kulise výraznější šanci nenabídl, za zmínku snad stojí pouze tvrdá střela Rubého ze 45. minuty, kterou ovšem Drobek kryl.

Krátce po změně stran zahrál v pokutovém území rukou Kotásek a nařízenou penaltu Tomáš Hykel s notnou dávkou štěstí proměnil – 0:1. Opaření domácí mohli dvě minuty na to inkasovat podruhé, Drobek však Janjuše vychytal. V 58. minutě zakončil pěknou kombinační akci rosických Koláčný střelou těsně vedle levé tyče. Tři minuty posléze zkoušel z úhlu štěstí Dobrovodský, jeho pokus skončil i díky teči vedle.

V 66. minutě přihrál v šestnáctce Matula přes hlavu Jiřímu Koláčnému, ten si míč zpracoval a následně prostřelil Gergelu – 1:1. O tři minuty posléze byl za nevybíravé řeči rozhodčímu vyloučen frýdeckomístecký kapitán Michal Velner. V 73. minutě pálil na druhé nebezpečně Kostka, branku však o několik metrů přestřelil. Po chvíli se po rohovém kopu Koláčného ocitl sám před Gergelou Novák, jeho hlavička skončila nad břevnem.

Ve velké šanci se Novák ocitl znovu v 86. minutě, kdy Praksův pěkný centr zakončil hlavou do Gergely. Hostující brankář se činil i v 92. minutě, kdy se před ním po centru Koláčného ocitl Praks, ani on ho však překonat nedokázal. Snaha domácích strhnout vítězství na svoji stranu je nakonec mohla stát bodový zisk, když se v poslední minutě nastavení zjevil sám před Drobkem Janjuš, i tentokrát ale golman Slovanu mini souboj vyhrál a zápas tak skončil spravedlivou remízou 1:1. (zdroj: fc-rosice.cz)

FC Slovan Rosice - FK Frýdek-Místek 1:1 (0:0)

Branky: 67. Koláčný - 48. Hykel (pk)

Sestava FM: Gergela – Blejchař, Massaniec, Velner (K), Kostka, Janjuš, Obuch, Střelec (89. Barkov), Martiník, Hykel (56. Zupko, 73. Němec), Rubý