FK Frýdek-Místek - FC Slovan Rosice 1:1

This text will be replaced
V 7. kole MSFL se Válcovny utkaly před domácími diváky s Rosicemi. Vše podstatné se odehrálo ke konci první půle, kdy nejprve poslal hosty do vedení Novák, ale hned vzápětí srovnal Gorčica. Lipina tak po třech výhrách v řadě remizovala 1:1.
7.kolo (16.9.2023) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Slovan Rosice
1:1


Komentář

Během pouhých šesti dní odehráli Frýdeckomístečtí třetí zápas. Tentokrát na Stovky zavítaly Rosice, kterým se úvod sezóny příliš nepovedl a nacházejí se v dolních patrech tabulky. Ve 4. minutě si Slovan vypracoval první šanci, ovšem dalekonosný pokus Koláčného brankáře Lasáka nepřekvapil. Ve 13. minutě se Dobrovodský dostal rovněž ke střelecké příležitosti, ale míč jen prosvištěl kolem levé tyče. První šance domácích přišla ve 24. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal do zakončení z otočky kapitán Velner, jeho pokus šel ovšem nad bránu.

Krátce po půl hodině utkání Janjuš předal míč Rubému, který z první pálil na vzdálenější tyč, ale gólman Zádrapa si připsal úspěšný zákrok. Ve 45. minutě se hosté ujali vedení. Rohový kop letěl na hranici malého vápna, kde se po nedorozumění v obraně prosadil z bezprostřední voleje pod horní tyč  Pavel Novák - 0:1. Radost ovšem soupeři dlouho netrvala. V nastavení se totiž Janjuš fantasticky prodral na levé straně přes svého strážce, posunul míč do druhé vlny Adamu Gorčicovi a ten chladnokrevně zakončil k pravé tyči - 1:1.

Do druhé části utkání vstoupili aktivněji Frýdeckomístečtí. V 53. minutě nejprve Janjuš dlouhým centrem na zadní tyč hledal Hykela, od kterého se balón odrazil ke zcela volnému Neumannovi, ale jeho zakončení skončilo trestuhodně vedle hostující svatyně. O pár minut později se Kulík po skvělé přihrávce do vápna dostal k nenápadnému zakončení, které ke štěstí natahujícího se Lasáka vyplavalo těsně vedle levé tyče.

Poslední půl hodina utkání přinesla spíše unavenější obrázek hry. Ani jeden tým si už nedokázal vytvořit žádnou větší šanci a zápas skončil remízou 1:1. Svěřenci Roberta Pištěka tak prodloužili sérii neproher na 5 utkání. Příští víkend odcestují na půdu B-týmu Zlína.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Spravedlivá remíza. Herně to od nás nebyla žádná sláva, bylo znát, že už nám trochu chybí energie. Není se ani čemu divit, hráli jsme v šesti dnech tři zápasy. Remízu dnes prostě musím vzít. Máme teď hromadu času celý anglický týden vyhodnotit a dostat kluky zpátky do správné provozní teploty.“



Fotogalerie