Lipina se představí proti rezervě Zlína

V 8. kole se Frýdek-Místek vydá do Zlína, kde se utká s jeho B-týmem. Válcovny mají tomuto soupeři co vracet, neboť v minulé sezóně na jeho půdě prohrály 0:3. Výkop utkání je v neděli 24. září od 10:30.

Trenér Robert Pištěk: Houževnatý soupeř. Výsledkově se nám proti tomuto soupeři v minulosti moc nedařilo a na jaře jsme ve Zlíně dostali tvrdou lekci. Rádi bychom soupeři prohru oplatili."


Mladí hráči rezervy Zlína porazili Frýdlant

Odčinili středeční nezdar, zbytečnou domácí porážku s Bohunicemi. Fotbalisté Zlína B si ztracené body vzali zase zpět na hřišti v Čeladné, kde v 7. kole MSFL zdolali domácí Frýdlant nad Ostravicí 2:0 a v neúplné tabulce se posunuli na osmé místo. Góly ševců zaznamenali Marek Švach a Libor Bobčík. 

Hostující trenér Jan Jelínek byl tentokrát spokojený hlavně s body. „Bylo to asi náš nejslabší výkon od začátku sezony. Jsem ale rád, že jsme právě takový zápas, který není úplně o fotbale, ale spíš o soubojích, zvládli s nulou vzadu,“ těší Jelínka. Svěřence chválil hlavně za poctivý přístup, nasazení, důraz a obětavost v osobních soubojích. „Frýdlant hraje fyzicky náročný fotbal. Domácí hráli jednoduše, zahrávali spoustu standardních situací, mraky dlouhých autů. Hra byla rozkouskovaná, nehrálo se v tempu. My jsme si s tím v prvním poločase nevěděli rady, nemohli jsme se dostat ke kombinační hře,“ líčí Jelínek.

Foto: 1bfk.cz

Severomoravané byli v první půli nebezpečnější, moc šancí ke skórování si ale nevypracovali. „V soubojích nás ale přetláčeli, takže jsme tahali za kratší konec provazu,“ přiznává zlínský trenér. Ševcům pomohlo až vynucené poločasové střídání zraněného kapitána Kulíška a příchod Slouka, jenž si na trávníku počínal velmi dobře. „Vyhrával hlavičkové souboje, zvýšil důraz naší hry,“ vyzdvihuje Jelínek. 

Po změně stran se ale zlepšili i další Zlíňané, kteří si odhodlaně šli za třemi body. „Kluci k druhé půli přistoupili lépe. Hlavně obranná čtyřka začala vyhrávat hlavičkové souboje, což byli pro nás stěžejní,“ míní Jelínek. Hosté navíc hrozili z brejků, dvě akce dohráli do gólového konce. Nejprve se v 58. minutě prosadil Švach, kterému po vysunutí Fojtů předložil míč před prázdnou bránu Bobčík. Zlínský útočník pak v závěru přidal pojistku, když se trefil hlavou po načechraném centru Slováka z levé strany.

Foto: 1bfk.cz

Mladí ševci mohli své vedení 2:0 ještě navýšit, ale další šance neproměnili. Ovesný mířil pouze do boční sítě a neprosadil se ani Fojtů po přihrávce Ovesného Frýdlant tak velké příležitosti neměl, gólman Slezák si tak připsal čisté konto a po středečních minelách pomohl béčku Zlínu k důležité venkovní výhře. (zdroj: fczlin.com)

1. BFK Frýdlant n. O. 3:1 - FC Zlín B 0:2 (0:0)

Branky: 58. Švach, 83. Bobčík

Sestava ZLI: Slezák – Jura, Slovák, Kulíšek, Bobčík (90. Štefan), Červinka (68. Ovesný), Mlýnek M., Fojtů (82. Frolek), Hartman, Švach, Polášek


Anglický týden zakončen remízou s Rosicemi

Během pouhých šesti dní odehráli Frýdeckomístečtí třetí zápas. Tentokrát na Stovky zavítaly Rosice, kterým se úvod sezóny příliš nepovedl a nacházejí se v dolních patrech tabulky. Ve 4. minutě si Slovan vypracoval první šanci, ovšem dalekonosný pokus Koláčného brankáře Lasáka nepřekvapil. Ve 13. minutě se Dobrovodský dostal rovněž ke střelecké příležitosti, ale míč jen prosvištěl kolem levé tyče. První šance domácích přišla ve 24. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal do zakončení z otočky kapitán Velner, jeho pokus šel ovšem nad bránu.

Krátce po půl hodině utkání Janjuš předal míč Rubému, který z první pálil na vzdálenější tyč, ale gólman Zádrapa si připsal úspěšný zákrok. Ve 45. minutě se hosté ujali vedení. Rohový kop letěl na hranici malého vápna, kde se po nedorozumění v obraně prosadil z bezprostřední voleje pod horní tyč Pavel Novák - 0:1. Radost ovšem soupeři dlouho netrvala. V nastavení se totiž Janjuš fantasticky prodral na levé straně přes svého strážce, posunul míč do druhé vlny Adamu Gorčicovi a ten chladnokrevně zakončil k pravé tyči - 1:1.

Do druhé části utkání vstoupili aktivněji Frýdeckomístečtí. V 53. minutě nejprve Janjuš dlouhým centrem na zadní tyč hledal Hykela, od kterého se balón odrazil ke zcela volnému Neumannovi, ale jeho zakončení skončilo trestuhodně vedle hostující svatyně. O pár minut později se Kulík po skvělé přihrávce do vápna dostal k nenápadnému zakončení, které ke štěstí natahujícího se Lasáka vyplavalo těsně vedle levé tyče.

Poslední půl hodina utkání přinesla spíše unavenější obrázek hry. Ani jeden tým si už nedokázal vytvořit žádnou větší šanci a zápas skončil remízou 1:1. Svěřenci Roberta Pištěka tak prodloužili sérii neproher na 5 utkání. Příští víkend odcestují na půdu B-týmu Zlína.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Spravedlivá remíza. Herně to od nás nebyla žádná sláva, bylo znát, že už nám trochu chybí energie. Není se ani čemu divit, hráli jsme v šesti dnech tři zápasy. Remízu dnes prostě musím vzít. Máme teď hromadu času celý anglický týden vyhodnotit a dostat kluky zpátky do správné provozní teploty.“

FK Frýdek-Místek - FC Slovan Rosice 1:1 (1:1)

Branky: 45+2. Gorčica - 45. Novák

Sestava FM: Lasák – Neumann, Coufal, Bialek, Velner (K), Obuch (65. Massaniec), Gorčica, Hykel (55. Martiník), Rubý, Janjuš (65. Halda), Střelec


Lipině se proti Zlínu nedařilo

Hned v prvním utkání minulého ročníku MSFL se Frýdek-Místek utkal před domácími diváky s béčkem Zlína. Pravděpodobně tíha prvního ostrého utkání dopadla na lipinské hráče, a proto se hosté ujali vedení po půl hodině hry. Do šaten se ale o přestávce šlo za smírného stavu díky brance Dominika Konečného. Druhá část zápasu nabídla velké drama. Po hodině zápasu si vzali Ševci vedení zpět na svou stranu, ale v nastavení zachránil bod Marián Kovařík. Celý report zde.

FK Frýdek-Místek - FC Zlín B 2:2 (1:1)

Branky: 34. Konečný, 90+1. Kovařík - 29. Číž, 61. Mlýnek M.

Sestava FM: Gergela – Velner (K), Blejchař, Massaniec, Kostka (28. Nevřela) – Zupko (70. Kirschner), Rubý, Khalifa (46. Martiník) – Konečný, Kovařík, Hykel

Sestava ZLI: Šiška – Němeček, Mlýnek V., Číž (56. Hartman), Mlýnek M., Mach (64. Trtek), Hellebrand (78. Novák), Kulíšek, Jiráček (K), Jura, Chrudina (78. Uhřík)

V odvetě už Lipina nedokázala vstřelit ani jednu branku. Domácí celek vedl po poločase 2:0 díky penaltám Silného. Ve druhé části skóre navýšil Kovinič a Lipina si tak odvezla prohru 0:3. Po úderu do hlavy navíc zkolaboval Marek Kostka. Celý report zde.

FC Zlín B - FK Frýdek-Místek 3:0 (2:0)

Branky: 28. (pk) a 39. (pk) Silný, 74. Kovinič

Sestava ZLI: Šiška - Silný (62. Kovinič), Jura, Hellebrand (82. Trtek), Číž (82. Hamalčík), Tkáč (77. Červinka), Němeček (K), Polášek (77. Mlýnek M.), Jeřábek, Bužek, Kulíšek

Sestava FM: Gergela - Massaniec, Velner (K), Nevřela (46. Blejchař), Kostka (34. Kohut), Barkov, Střelec (74. Němec D.), Martiník, Hykel, Zupko