FC TRINITY Zlín B - FK Frýdek-Místek 3:0

V 8. kole MSFL se Frýdek-Místek vydal do Zlína, kde se utkal s jeho rezervou. Měl velkou motivaci oplatit minulou prohru 0:3. Už v 10. minutě si ovšem Obuch vstřelil vlastní gól. Ke konci utkání se Lipina snažila vstřelit srovnávací branku, ale v 79. minutě zvýšil náskok Zlína Mlýnek a tři body domácím potvrdil v závěru Frolek. Válcovny tak opět podlehly B-týmu Zlína 0:3. Příští utkání sehrají Frýdeckomístečtí na domácí půdě s Hlučínem.
8.kolo (24.9.2023) | Areál V. Marečka
FC TRINITY Zlín B - FK Frýdek-Místek
3:0


Komentář

Ševci udeřili hned v 10. minutě. Po akci na pravé straně dával krajní bek Poláček míč po sebe a Maxim Obuch si jej nešťastně srazil do vlastní sítě - 1:0. Zlíňané si v první půli vypracovali další tři šance na zvýšení náskoku, Latyr Ndiaye, Bobčík ani Kovinić ale své příležitosti nevyužili. „Pokud bychom něco z toho proměnili, byl by pro nás zápas klidnější a hrálo by se nám ještě lépe,“ míní Hubáček. Valcíři ale nepříjemné chvíli přečkali a začali se osmělovat, více hrozit.

Hosté hrozili hlavně po standardních situacích a centrech do šestnáctky, Zlíňané ale dobře bránili a soupeře do vyložených šancí nepouštěli. Válcovny pořádně zahrozily až po změně stran, gólman Bachůrek ale předvedl skvělý zákrok a spoluhráče podržel. Ševci byli dál poctiví, trpěliví. Hráli zezadu, spoléhali na brejky. I když se soupeř více tlačil dopředu a snažil se o vyrovnání, Zlíňané byli efektivnější a v závěru přidali další dvě branky. Prosadili se střídající hráči. Na 2:0 zvýšil Martin Mlýnek, třetí branku přidal Martin Frolek. (zdroj: fczlin.com)

Ohlasy trenérů

David Hubáček (FC Zlín B): „Výsledek je pro nás velmi příznivý, ale nebylo to tak jednoznačné utkání. Frýdek rozhodně nebyl jednoduchý soupeř, dobře zahrával standardní situace a v poli nás místy mírně přehrával. My jsme to ale vzadu zvládli velice dobře. Kluci za obrannou činnost zaslouží pochvalu. Frýdek-Místek se ve druhé části postupně zvedl, hru vyrovnal a místy byl i o něco lepší na balonu. My jsme zbytečně ztráceli míče, čehož hosté dokázali využívat. Kluky musím za výkon pochválit. I když jsme ve druhé polovině první půle vypadli z rytmu, pro diváky to byl dobrý zápas. Hrálo se nahoru a dolů, k vidění byly šance i další zajímavé momenty. My jsme až na dvě výjimky hosty nepustili do pořádné šance, vzadu jsme to zvládli skvěle.“



Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Zlín zůstává nepokořen. Stáli jsme proti velmi silnému soupeři, který byl navíc ještě posílen o hráče A-týmu především do ofenzívy. Co se týče nás, tak to za mě bylo málo. Bohužel málokdy uděláte výsledek se špatnými individuální výkony a ty dnes prostě dobré nebyly. Mrzí mě neproměněné dvě šance v prvním poločase, protože by se to vyvíjelo asi jinak, ale neproměnili jsme a soupeř byl na koni. Druhý poločas jsme byli rozhodně aktivnější, ale nahoře při přechodech nám prostě chyběla kvalita. Z prohry se nebortíme, je potřeba zvednout hlavu.“


×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B