V sobotu s Hlučínem

V 9. kole se Frýdek-Místek utká na domácí půdě s Hlučínem. Ten se momentálně nachází na 3. pozici, zatímco Válcovny na 10. místě. Poslední vzájemné střetnutí dopadlo ve prospěch soupeře. Výkop utkání je v sobotu 30. září od 15:00 hodin.

Trenér Robert Pištěk: Zápas, který si myslím, že je pro fanoušky vždy zajímavý, a i proto věřím, že jich na duel dorazí dost. My si chceme udržet formu z posledních domácích zápasů a uspět. Nebude to ale nic jednoduchého, Hlučín beru za Top mančaft MSFL."


Hlučín po delší době naplno bodoval

Do letošní sezóny Hlučín vstoupil velmi suverénně, ovšem z posledních sedmi utkání vyhrál právě to poslední proti Frýdlantu.

Domácí fotbalisté byli aktivnější od úvodní minuty, hra se spíše odehrávala na polovině hostů. K první změně ve skóre došlo ve 24. minutě, kdy Wala našel povedeným centrem Jakuba Ptáčka a ten se nemýlil – 1:0. O dvě minuty později to bylo již rozdílem dvou branek. Mládkův centr zakončil nekompromisní hlavičkou Vojtěch Kolaska – 2:0. Další hlučínské příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Brankář Prepsl se vyznamenal proti Ptáčkově jedovaté střele a krátce před přestávkou v šancích neuspěli ještě Praus s Buchvaldkem. „První půli jsme odehráli špatně a hlavně bojácně. Vůbec nám nefungovala levá strana hřiště,“ lamentoval hostující trenér Martin Šrámek.

Foto: 1bfk.cz

I proto Frýdlantští provedli po změně stran dvojí střídání. Hlučín však nadále kontroloval hru, ale v 63. minutě zadělal na drama David Kedroň, který hlavou nedal domácímu gólmanovi Murinovi šanci – 2:1. Vzápětí mohlo být dokonce i srovnáno, když Teplý zblízka minul odkrytou bránu. Závěr zápasu byl spíše ve znamení zahozených šancí hlučínského celku. Střídající kamerunský útočník Bouoli v nájezdu Prepsla nepřelstil, na našeho gólmana vzápětí nevyzrál ani Moučka, Buchvaldkovi v gólové radosti zabránila tyč. Až v 83. minutě se domácí fanoušci dočkali třetí branky. Po asistenci Waly zakončoval přesně Ondřej Moučka – 3:1.

„Druhý poločas byl z naší strany už odvážnější, dokázali jsme snížit na 2:1, pak jsme měli šanci Kubou Teplým, ale byl v těžké pozici, takže ta jeho střela šla nad. Nebýt pak Ondry Prepsla, který pochytal další tři tutovky domácích, tak zápas byl rozhodnutý daleko dřív. Za druhý poločas ale musím kluky pochválit. Snažili se, v jednu chvíli jsme byli blízko vyrovnání, ale musím uznat, že domácí vyhráli nakonec zaslouženě. Ten fotbalový rozdíl byl markantní,“ řekl po zápase Šrámek.

Foto: 1bfk.cz

„Konečně jsme zabrali. Jsme spokojeni, jak s výsledkem, tak předvedenou hrou,“ pochvaloval si jeden z hlučínských trenérů Filip Smékal. „Jediné, co mě mrzí, je fakt, že jsme nedali více gólů. Dovolili jsme tak Frýdlantu se nadechnout,“ dodal domácí stratég. „Tohle vítězství jsme potřebovali. Teď ho chceme potvrdit ve Frýdku, kde to ale nebude vůbec lehké,“ zakončil domácí trenér.

FC Hlučín - 1. BFK Frýdlant n. O. 3:1 (2:0)

Branky: 24. J. Ptáček, 26. Kolaska, 83. Moučka – 63. Kedroň.

Sestava HLU: Murin – Wala, Praus, Holzer, Kolaska – Cabadaj (75. Kovala), Buchvaldek – Kania (58. Smékal), Mládek (58. Moučka), Dostál (80. Tomšů) – J. Ptáček


Válcovnám se ve Zlíně nedaří

V 8. kole MSFL se Frýdek-Místek vydal do Zlína, kde se utkal s jeho rezervou. Ševci udeřili hned v 10. minutě. Po akci na pravé straně dával krajní bek Poláček míč po sebe a Maxim Obuch si jej nešťastně srazil do vlastní sítě - 1:0. Zlíňané si v první půli vypracovali další tři šance na zvýšení náskoku, Latyr Ndiaye, Bobčík ani Kovinić ale své příležitosti nevyužili. „Pokud bychom něco z toho proměnili, byl by pro nás zápas klidnější a hrálo by se nám ještě lépe,“ míní Hubáček. Valcíři ale nepříjemné chvíli přečkali a začali se osmělovat, více hrozit.

Hosté hrozili hlavně po standardních situacích a centrech do šestnáctky, Zlíňané ale dobře bránili a soupeře do vyložených šancí nepouštěli. Válcovny pořádně zahrozily až po změně stran, gólman Bachůrek ale předvedl skvělý zákrok a spoluhráče podržel. Ševci byli dál poctiví, trpěliví. Hráli zezadu, spoléhali na brejky. I když se soupeř více tlačil dopředu a snažil se o vyrovnání, Zlíňané byli efektivnější a v závěru přidali další dvě branky. Prosadili se střídající hráči. Na 2:0 zvýšil Martin Mlýnek, třetí branku přidal Martin Frolek. (zdroj: fczlin.com)

David Hubáček (FC Zlín B): „Výsledek je pro nás velmi příznivý, ale nebylo to tak jednoznačné utkání. Frýdek rozhodně nebyl jednoduchý soupeř, dobře zahrával standardní situace a v poli nás místy mírně přehrával. My jsme to ale vzadu zvládli velice dobře. Kluci za obrannou činnost zaslouží pochvalu. Frýdek-Místek se ve druhé části postupně zvedl, hru vyrovnal a místy byl i o něco lepší na balonu. My jsme zbytečně ztráceli míče, čehož hosté dokázali využívat. Kluky musím za výkon pochválit. I když jsme ve druhé polovině první půle vypadli z rytmu, pro diváky to byl dobrý zápas. Hrálo se nahoru a dolů, k vidění byly šance i další zajímavé momenty. My jsme až na dvě výjimky hosty nepustili do pořádné šance, vzadu jsme to zvládli skvěle.“

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Zlín zůstává nepokořen. Stáli jsme proti velmi silnému soupeři, který byl navíc ještě posílen o hráče A-týmu především do ofenzívy. Co se týče nás, tak to za mě bylo málo. Bohužel málokdy uděláte výsledek se špatnými individuální výkony a ty dnes prostě dobré nebyly. Mrzí mě neproměněné dvě šance v prvním poločase, protože by se to vyvíjelo asi jinak, ale neproměnili jsme a soupeř byl na koni. Druhý poločas jsme byli rozhodně aktivnější, ale nahoře při přechodech nám prostě chyběla kvalita. Z prohry se nebortíme, je potřeba zvednout hlavu.“

FC Zlín B - FK Frýdek-Místek 3:0 (1:0)

Branky: 10. Obuch (vla.), 79. Mlýnek M., 89. Frolek

Sestava FM: Lasák – Neumann (86. Nevřela), Coufal, Bialek (64. Halda), Velner (K) – Obuch, Massaniec – Hykel (86. Šponer), Rubý, Martiník (46. Janjuš) – Střelec


Minulý ročník si vždy body odvezli hosté

12. 8. 2022, 2. kolo MSFL

V páteční podvečer odehráli frýdeckomístečtí muži utkání na půdě Hlučína. Po velmi dobrém výkonu, který okořenil jedinou brankou zápasu Marián Kovařík si Válcovny připsaly velmi důležité tři body.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek):Vynikající organizovaný výkon od všech hráčů, před kterými smekám. Tento zápas jsme potřebovali jako sůl. Parta se semkla a obstála v těžké zkoušce."

FC Hlučín - FK Frýdek-Místek 0:1 (0:1)

Branky: 18. Kovařík

Sestava HLU: Lapeš – Hasala, Lehnert, Holzer (84. Šindler), Plesník (K), Smékal, Mládek, Zajíček (62. Putyera), Moučka, Wolf (84. Ptáček), Buchvaldek (73. Tomšů)

Sestava FM: Gergela – Burgo, Dadak, Massaniec, Nevřela – Velner (K), Rubý, Hykel (90. Zupko) – Konečný (81. Kirschner), Kovařík, Martiník (90+2. Khalifa)


5. 4. 2023, 19. kolo MSFL

V dohrávce se Válcovny utkaly s Hlučínem. Do utkání vstoupili domácí aktivně, ale v jednadvacáté minutě se hosté ujali vedení po brance Ptáčka. O pár minut později přišla individuální chyba, kterou potrestal Smékal. Druhá půle už branku nepřinesla a Hlučín tak získal tři body po výhře 2:0.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Moc nevím jak utkání zhodnotit abych řekl pravdu. Rozhodující chvíle byly naše dvě šílené individuální chyby, kdy první netrefíme míč na přední tyči a soupeř skóruje. Potom vybídneme soupeře do protiútoku, který překoná našeho gólmana a jde do dvoubrankového vedení. Proti takovému týmu jako je Hlučín se tohle skóre dotahuje těžce. Nemyslím si ale že první poločas byl herně nějak špatný, to určitě ne. Do druhé půle jsme udělali změny, včetně rozestavení. Herně nám to pomohlo, drželi jsme se na polovině soupeře. Vytvořili jsme si dobré příležitosti, ale bohužel jsme neskórovali. Momentálně nám chybí finální fáze. Nyní nám nezbývá nic jiného, než plně bodovat v Uničově. Myslím, že kluci jsou z dnešního výsledku špatní, protože oproti podzimu jsme se zvedli a herně jsme jinde, ale musíme to potvrdit také výsledkem. V mužském fotbale se totiž hraje pouze na výsledky, čehož jsme si vědomi a musíme to zlomit.“

FK Frýdek-Místek - FC Hlučín 0:2 (0:2)

Branky: 21. Ptáček, 28. Smékal

Sestava FM: Gergela – Massaniec, Velner (C), Kostka (62. Němec D.), Janjuš, Konečný (79. Barkov), Zupko (70. Střelec), Obuch, Coufal, Hykel, Rubý

Sestava HLU: Fojtíček – Hasala, Tomšů, Ptáček (66. Praus), Plesník (C), Smékal (89. Holzer), Mládek (66. Kovala), Zajíček (74. Wala), Moučka, Kolaska, Buchvaldek (66. Šindler)

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B