FK Frýdek-Místek - FC Hlučín 1:1

This text will be replaced
9. kolo nabídlo se soupeřem z Hlučína napínavý duel až do samotného konce. Už v desáté minutě si vstřelil nešťastný vlastní gól Coufal. V 66. minutě ovšem z voleje zakončil precizně bod břevno Hykel. Závěr utkání se mohl přiklonit na kteroukoliv stranu, ale rozuzlení nakonec nepřišlo. Lipina remizovala 1:1.
9.kolo (30.9.2023) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Hlučín
1:1


Komentář

Náznak první šance utkání měl Rubý, který si sbíhal na dlouhý míč, ale hostující brankář Murin včas vystoupil. Posléze Velner se štěstím prošel přes dva hráče, ale následně uvnitř vápna zakončil vedle brány. V desáté minutě přišel centr z kopačky Ondřeje Moučky, se kterým si Radek Coufal nedokázal poradit dle svých představ a po střetnutí myšlenek si vstřelil vlastní branku - 0:1. O pár minut později se musel Kryštof Lasák natáhnout po tvrdé střele Cabadaje. Hlučín pokračoval v nátlaku a nebyl daleko od druhé branky.

Ve 21. minutě totiž nejprve zakončení Jakuba Ptáčka zblokoval skluzem Coufal. Vzápětí se ve velké příležitosti ocitl také Smékal, ale jeho první pokus opět zastavil Coufal a druhá střela minula svatyni Frýdku-Místku. Po půl hodině utkání Ptáček našel uvnitř vápna zcela volného Smékala, ale ten nedokázal míč dostatečně sklopit a přestřelil domácí bránu. Ke konci první půle si tlak vytvořila také Lipina. Obuchova střela levačkou na hranici vápna byla zblokována ke kopačkám Velnera. Domácí kapitán to zkoušel technicky na zadní, ale míč skončil těsně nad břevnem. Po první půli vedli Hlučínští 1:0.

Také začátek druhé části patřil spíše hostům. Mládek svým pokusem opět protáhl Lasáka, stejně jako Kania posléze. V 66. minutě Frýdeckomístečtí dokázali srovnat stav utkání. Patrik Rubý skvělým centrem z pravé strany hranice vápna našel na zadní tyči osamoceného Tomáše Hykela a jeho zakončení z voleje pod víko nepotřebuje komentář - 1:1. Kryštof Lasák měl ovšem další práci také v 73. minutě s přízemní střelou Moučky, po které se musel pořádně natáhnout ke své levé tyči.

Závěr zápasu se hrál nahoru dolů a oba celky chtěly urvat tři body. Teodor Janjuš se mohl stát hrdinou v 78. minutě, ovšem jeho tvrdá rána levačkou pouze otřásla horní tyčí. Hned posléze se Smékal po rychlém přechodu opřel do míče, ale lipinský gólman si připsal další z řady skvělých zákroků. V 89. minutě se Moučka ocitl již v několikáté příležitosti, ale svůj pokus poslal nad bránu Válcoven. Atraktivní utkání tak skončilo remízou 1:1.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Dnes jsme s Hlučínem vyválčili remízu. Připravovali jsme se na tento kvalitní celek celý týden. Soupeř nás překvapil tím, že šel do tří obránců. Museli jsme tak v první půli trochu přeskupit řady. Mrzí mě vstup do první půle, protože prvních pětadvacet minut to bylo z naší strany velmi bojácné a inkasovali jsme po nešťastné teči Coufala. V přestávce jsme si vysvětlili, jak musíme presovat. Prvních deset minut ve druhé části byl ještě Hlučín lepší, ale následně jsme se konečně dostali do zápasu a vyrovnali zásluhou Hykela. Závěrečných dvacet minut to bylo nahoru dolů. Za mě zbytečně, protože na to, jak máme zkušený kádr, tak bychom si to měli lépe zorganzizovat. Hlučín si vypracoval dobré příležitosti, ale naštěstí to gólem neskončilo.“