Derby ovládl Slezan

V jedenáctém derby Válcoven a Slezanu bylo k vidění sedm gólů, ale také pěkné zákroky brankářů, vytvořené šance a fintičky. Utkání nakonec ovládli hráči v červených dresech, kteří si připsali těsné vítězství 4:3.
Válcovny FM - Slezan FM 3:4 (1:3)

Branky: 5. Végh, 45. Prokop, 74. Němec - 13. a 24. Myšinský L., 34. Skotnica, 48. Chlebek

Válcovny: Musil, Mička, Damek, Sutter, Onufer, Blahuta, Prokop, Rigo, Vojvodík, Vyvial, Poledník, Němec, Végh, Strouhal, Grigar, Havlák, Bardoň

Slezan: Adamčík, Smolík, Konečný, Barčák, Rek, Stanczak, Fára, Staník, Sluštík, Bauman, Chlebek, Roman, Šponer, Halama, Myšinský L., Skotnica, Šištík, Král, Šimánek, Piváček, Somr M., Somr I., Procházka, Flachs, Myšinský J., Chovančík


Komentář

Do utkání v dresu Válcoven nastoupil nejen 77 letý Miroslav Mička (189 ligových utkání), ale i plno dalších starších hráčů jako Onufer, Damek a další. Věkový průměr Slezanu byl tak daleko nižší, což úsměvně popsal jeden z fotbalistů na hrací ploše "Válcovny U60 - Slezan U35 3:4, skvělý výsledek."

Mladší věkový průměr hostům v úvodu zápasu příliš nepomohl. Válcovny se totiž dostaly do vedení už v páté minutě. František Végh si poradil 1 na 1 a z úhlu zakončil za záda brankáře - 1:0. Posléze ovšem svou kvalitu ukázal také Slezan a ve 13. minutě bylo srovnáno. Michal Chlebek z levé strany poslal přihrávku na zlatém podnose Lukáši Myšinskému, který zavěsil do prázdné brány - 1:1. Následovala série neproměněných šancí hráčů v červených dresech.

Obrat v utkání zařídil druhou brankou Lukáš Myšinský, který se tentokrát trefil po přihrávce Jiřího Flachse - 1:2. Ve 26. minutě mohlo být pro Válcovny ještě hůř, ale dalekonosná střela Chlebka pouze rozezněla břevno! Ve 34. minutě už šel Slezan do dvoubrankového vedení. Nejprve Musil vytáhl skvělý zákrok, ale na dorážku Zdeňka Skotnicy už byl krátký - 1:3.

Do druhé části vstoupily Válcovny velmi aktivně a ve 45. minutě snížily. Martin Prokop se po rohovém kopu postaral o fantastický gól zpoza vápna, který trefil přesně do šibenice - 2:3. O tři minuty posléze to ale bylo opět o dva góly. Po průnikové přihrávce Šponera si obešel gólmana Michal Chlebek a z úhlu dokázal přesně zakončit před dobíhajícím obráncem - 2:4. Slezan si během celého zápasu vytvářel více šance, ovšem poslední slovo řekl soupeř.

V 74. minutě totiž zdramatizoval utkání Petr Němec, jenž poslal uvnitř šestnáctky nechytatelnou střelu k pravé tyči - 3:4. Navíc už se ale Válcovny nezmohly a Slezan slaví těsné vítězství.

Fotogalerie

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B