Úvod přípravy s Hlubinou

Zimní příprava je tady a s ní přichází také přípravné zápasy. Už zítra 13. ledna se Frýdeckomístečtí střetnou s divizní Hlubinou. Utkání se bude hrát ve sportovním areálu Vista od 10:00.

Trenér Robert Pištěk: V sobotu nastoupíme k prvnímu přípravnému zápasu s divizní Hlubinou, se kterou se střetáváme v rámci příprav pravidelně. Mužstvo bude kompletní až na dva hráče. Rubý stále léčí chřipku a Martiník má zánět po operačním zákroku. Poprvé uvidíme v akci nové hráče, takže jsem sám zvědav, jak se s tím popasují."


Korejci na Lipině po padesáti letech

Válcovenský dres oblékl korejský hráč naposled v roce 1972. Nyní se do zimní přípravy zapojí hned dva noví fotbalisté této asijské národnosti. Křídelní hráč Jun-hyeong Kim přichází na zkoušku z Velvar, které vedou ČFL sk. B. Stoper Lee Hanju působil v korejské akademické lize a nyní už je právoplatným hráčem Frýdku-Místku. Do přípravy se zapojili také vracející se hráči z hostování Tomáš Kohut a Pavel Zupko. Kohut si během svého angažmá v Polance připsal čtyři branky během 13 utkání. Zupko hostoval ve Vratimově a během 14 zápasů se trefil jednou. V kádru se objevil také dorostenec Anwar Imider.