Válcovny vyrazí do Polska

V sobotu Frýdeckomístečtí odehrají druhé přípravné utkání a to na půdě polské rezervy Górniku Zabrze. Toto mužstvo pod vedením Arkadiusze Przybyły hraje čtvrtou nejvyšší soutěž, ve které se nachází na 10. pozici. Utkání začíná ve 13:00 hod.

Trenér Robert Pištěk: Tohoto soupeře si již do několikáté přípravy vybíráme záměrně. Jedná se o houževnatý tým, který umí soupeře dostat pod tlak a značně přitvrdit. To potřebujeme. Do zápasu nezasáhne Martiník, který je mimo až do konce ledna. Dále Šponer, jenž je aktuálně na zkoušce v Polance a pravděpodobně ani Obuch, který je nemocný. Angažmá u nás ukončil Jiří Prokel, připravovat se s námi začal Miroslav Přibyl z Havířova."


Úvodní zápas s Hlubinou pokazil závěr

Na začátku zimní přípravy se Válcovny opět utkaly s divizní Hlubinou. V první půli se prosadila nová akvizice v dresu Lipiny Jun-hyeong Kim a Frýdeckomístečtí vedli 1:0. Do druhé části trenér Pištěk prorotoval sestavy. Posledních pětadvacet minut se ovšem Frýdku-Místku vůbec nevydařilo a obdržel tři branky.

Zdeněk Skotnica (TJ Unie Hlubina):Hráči trénují už druhý týden a mohou mít těžké nohy, ale s prvním zápasem po dvouměsíční pauze jsem až na pár výjimek spokojený. V obranné fázi musíme rychleji přistupovat k hráčům a v té útočné, lépe řešit finální situace. Každá výhra se soupeřem z vyšší soutěže týmu zvedá sebevědomí a Frýdek-Místek se neporáží každý den."

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): Celkově se hrálo solidní utkání. Na to, že oba týmy hrály první přípravný zápas, tak utkání mělo tempo. V tomhle směru bylo vše splněno. Prvních patnáct minut jsme se trochu hledali, soupeř byl lepší na míči, zatímco nám vše trvalo. Posléze jsme se dostali do hry a korejská akvizice Kim se postaral o krásný gól. Do druhé půle jsme protočili sestavu. Začátek měl ještě nějaké parametry, ale posledních dvacet minut shodilo celé utkání. Dostali jsme tři branky a prohráli. Jsem rád, že hned první zápas takhle dopadl. V pondělí si to s hráči důrazně vyříkáme."

Foto: fotbalunas.cz

TJ Unie Hlubina - FK Frýdek-Místek 3:1 (0:1)

Branky: 66. Marciňa, 85. Sasko, 87. Nevřela - 20. Kim

Sestava FM: 1. pol.: Lasák - Massaniec, Coufal, Lee, Velner - Zupko, Gorčica - Neumann, Imider, Kim - Kohut

2. pol.: Prokel - Neumann, Lee, Bialek, Massaniec - Obuch, Šponer - Imider, Hykel, Kim - Janjuš