MFK Vítkovice - FK Frýdek-Místek 0:2

Ve třetím utkání zimní přípravy se Válcovny utkaly s divizními Vítkovicemi. Do zápasu zasáhli hned čtyři dorostenci. Utkání měla Lipina ve své režii a ve 37. minutě proměnil pokutový kop Hykel. V 50. minutě se prosadil také Janjuš. Frýdek-Místek tak slaví první vítězství v zimní přípravě a to poměrem 2:0.
(24.1.2024) | Vista
MFK Vítkovice - FK Frýdek-Místek
0:2


Komentář

V první půli se přelévala hra ze strany na stranu, na míči se víceméně drželi frýdečtí, kteří mohli více kombinovat a přenášet hru po křídlech, kde se skvělým pohybem prezentoval křídelní záložník Kim, naopak vítkovičtí vsázeli na rychlé protiútoky, ze kterých si ale větší příležitost nevytvořili, a když se do nějaké dostali, tak se mohl předvést brankář hostů Přibyl, který byl v zápase velmi jistý. Ve 37. minutě zahrál rukou ve vlastním vápně domácí hráč, rozhodčí chvíli otálel, ale nařídil pokutový kop, kterým Hykel nepohrdl, a přestože si brankář Pavlík na míč sáhl, tak jej nebyl schopný vyrazit s takovou intenzitou, aby neskončil v bráně - 0:1. 

Ta samá příležitost se poté naskytla i domácím, když po faulu opět nařídil rozhodčí penaltu, tak mohli prakticky brzy vyrovnat, ale to by musel hráč domácích se svou šanci jinak naložit, jeho pokus o srovnání brankář Přibyl vychytal, jak se říká „penalta se dá jen špatně kopnout“. Poločas skončil ve prospěch Frýdku, po zápase s Hlubinou, měli znova frýdečtí zápas ve svých rukou.

Ve druhé půli pokračoval skvělý výkon brankáře Přibyla, který hned ze začátku poločasu vytěsnil nebezpečnou ránu domácích. Na to, že šlo o přípravné utkání, tak v některých fázích byly některé situace až moc vyhrocené. Po faulu na hostujícího hráče mohl v 50. minutě zahrávat standardní situaci Gorčica, který našel skvěle postaveného Janjuše na zadní tyči, který už jen doklepával do brány - 0:2. 

Další velkou šancí se prezentoval křídelní hráč Frýdku, a to Korejec Kim, který orazítkoval vzdálenější tyč. Domácím se bohužel nějak zareagovat nepovedlo, a tudíž si Frýdek s trenérem Pištěkem mohl připsat první výhru v přípravě. (zdroj: fotbalunas.cz)

Ohlasy trenérů

Martin Štverka (MFK Vítkovice): „Zápas jsme výsledkově nezvládli, ale herně a běžecky to už bylo lepší. I organizace hry byla v pořádku, když vezmu v potaz, že máme spoustu nových hráčů. Je však škoda, že aspoň jeden gól jsme nedali.“



Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Dnes musím kluky pochválit bez rozdílu. Velmi slušným výkonem se prezentovali i všichni čtyři dorostenci. Je na čem stavět. Teď nás čeká největší prověrka přípravy a to rezerva Sigmy Olomouc.“


×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B