Přivezou Valcíři body z Budějovic?

V osmém kole FNL nás čeká bitva na jihu Čech.

Valcíři zajíždí v osmém kole FNL na Střelecký ostrov, kde odehrají další zápas soutěže s domácím Dynamem České Budějovice. S klubem z jihočeské metropole nemáme vůbec dobrou vzájemnou bilanci. Ve FNL jsme se střetli osmkrát a ani jednou jsme Dynamo neporazili! Pouze dvakrát jsme remizovali, a to v sezóně 2015/2016, vždy 1:1. Další zápasy jsme prohráli a dohromady inkasovali 17 branek a pouze 3 vstřelili.

Poslední vzájemná utkání jsme prohráli, v Budějovicích 1:3 a doma 0:2. Jedinou naši branku vstřelil Martin Slaninka. V domácím utkání, které bylo poměrně vyrovnané, se trefil do sítě náš stoper Klabník, ovšem byla to síť vlastní branky. V posledních minutách zápasu ještě nastřelil břevno branky hostů mladý Fukala, ale to už bylo za stavu 0:2, který se již nezměnil.

V minulém kole Dynamo přišlo o svou neporazitelnost v tomto soutěžním ročníku, když podlehlo v Příbrami u Litavky domácím 0:1. Naši hráči na Stovkách nestačili na žižkovskou Viktorku, a to i přesto, že si vypracovali mnoho stoprocentních šancí. Nedokázali je však přetavit v góly a prohráli tak 0:2.

Dynamo okupuje po sedmi kolech FNL druhé místo se čtrnácti body a skóre mají 12:5. Lipina je čtrnáctá s pěti body a skóre je 4:10

Valcíři mají tedy domácímu Dynamu co vracet. A my věříme, že se to tentokrát povede a z Budějovic přivezeme body! Lipina do toho!

SK Dynamo České Budějovice – MFK Frýdek-Místek, 8. kolo FNL, neděle 17. září 15:00

Rozhodčí: Klíma – Vodrážka, Hock

Delegát: Racek