Na Velký pátek s rezervou Karviné

Už na Velký pátek přivítáme vedoucí tým MSFL rezervu Karviné. Na podzim byly Válcovny ve vzájemném utkání blízko třem bodům, ale zápas nakonec skončil remízou 2:2. Po remíze v Hodoníně se Lipina nachází na 11. pozici. Výkop utkání je 29. března v 15:30 hodin.

Trenér Robert Pištěk: Dorazí lídr tabulky, pro nás motivace. Chceme navázat na dobrý výkon z Hodonína. Co si budeme povídat, po dvou domácích zápasech, které jsme výsledkově nezvládli, dlužíme fanouškům vítězství."


Góly až v závěru

Rezervní celek zdolal 2:1 Frýdlant nad Ostravicí a uzmul důležité tři body, které při zaváhání dvou pronásledovatelů znamená v čele tabulky dvoubodový náskok. Trefy vítězů? Matyáš Molitorisz a Kahuan Vinicius. První poločas nenabídl ani na jedné straně pořádnou šanci. Hosté poctivě bránili a domácí tým se nemohl do soupeřovy obrany dostat. Karvinští měli několik náznaků, kdy se dostali do pokutového území z jedné nebo druhé strany, ale předfinální fáze nebyla stoprocentní.

Velká šance přišla po chybě hostující obrany, která se nedomluvila s gólmanem Prepslem a po „malé domů“ měl domácí celek možnost zahrávání nepřímého kopu. Zakončující Pawel Brzóska vsadil na razanci a míč skončil vysoko nad bránou. Druhá půle se nesla v podobném duchu, ale nakonec začaly padat i góly – v poslední čtvrthodině hned tři! První gól mohl padnout už v 54. minutě po odraženém míči – jenže Ayaosi v ideální pozici na středu hranice šestnáctky nezamířil přesně!

Foto: mfkkarvina.cz

Třináct minut před koncem už byli domácí přesní. Trček vybojoval míč po nepřesném autovém vhazování hostů a po rychlém přiťuknutí od Ayaosiho, Ojory a Viniciuse se míč dostal až k nabíhajícímu Matyáši Molitoriszovi, který zakončil chladnokrevně - 1:0! Po rychlé brejkové akci zvýšil v 85. minutě Guimaraes Vinicius už na 2:0 a zdálo se být hotovo! 

V závěru však hosté zazlobili. Nejprve se skvělým zákrokem ukázal domácí brankář Ulihanets, když s námahou vyrazil hlavičku po centru z levé strany. Čisté konto ale neudržel, protože ve druhé minutě nastavení upravil skóre do konečné podoby Jakub Teplý, který využil chybu stoperů a umístěnou střelou podél padajícího karvinského gólmana skóroval. Po další minutě už sudí Mayer utkání ukončil – domácí zapsali druhou domácí jarní výhru a v tomto ohledu jsou zatím stoprocentní.

Foto: mfkkarvina.cz

Připravovali jsme se na kompaktního soupeře, který bude pokrývat prostory a znepříjemňoval nám hru dobrým defenzivním blokem. V první půli jsme byli málo aktivní směrem do ofenzivy, proto jsme se těžko dostávali za obranu Frýdlantu. Ve druhém poločase se to zlepšilo, kluci byli trpěliví, nepanikařili a výsledkem toho byly dva pěkné góly po hezkých situacích. Mrzí mě ale inkasovaný gól v samotném závěru," řekl po utkání trenér Ľubomír Luhový (zdroj: mfkkarvina.cz)

MFK Karviná B - 1. BFK Frýdlant n. O. 2:1 (0:0)

Branky: 77. Molitorisz, 85. Vinicus - 90+2. Teplý

Sestava KAR: Ulihanets - Trček, Bielan, Kauan Carneiro, Antovski (89. Zedníček) - Ayaosi, Motyčka - Ojora (89. Zdunek), Brzóska (60. Jurga), Byrtus (46. Molitorisz) - Vinicius (89. Vodilka)

Sestava FNO: Prepsl - Mikulenka, Blahuta, Literák - Svatonský (62. Soukup), Holec, Šafner, Hajnoš - Varadi (76. Papík), Kedroň - Teplý


Z Hodonína s bodem

V deváté minutě se Hykel dostal do dobré příležitosti, střílel v pádu poměrně nebezpečně, ovšem jen do připravené náruče vyběhnuvšího Adamce. Na druhé straně střílel Jáger levačkou před hranicí vápna, jeho pokus tečoval jeden z protihráčů, míč se poté snesl do rukou Lasáka. Ve 27. minutě si Jáger vyskočil na centr a nebezpečně hlavičkoval, Lasák si připsal první zákrok utkání, avšak stál za to. Bravurním skokem míč vyrazil a udržel stav nerozhodný. Špatnou kombinaci Hodonína vystihl Coufal. Hráčům začíná situaci komplikovat počasí, především pak silný vítr.

V závěru první půle se Hodonín ujímá vedení. Lasák se snažil vyběhnout a míč chytit, to se mu ale nepovedlo, balón mu zřejmě vyklouzl z rukou, v následné skrumáži dokázal Adam Dunda zamířit do horní části prázdné brány soupeře - 1:0. Hosté začali aktivněji a mohli jít do vedení, ale své šance nevyužili. Domácí se do hry dostávali pomalu, ovšem krátce před odehranou půl hodinou se dostali do první obrovské možnosti, kterou ještě nevyužili, v závěru se však už dočkali a do kabin si odnáší těsné vedení.

Foto: Jaroslav Kolísek

V 56. minutě Lasák napřed kryl prudkou ránu soupeře, k dorážce se dostal Jáger, ale příliš dlouho si míč zpracovával a když už se mu konečně povedla střela, byla zblokována nad bránu obráncem. Hodonín byl velmi blízko druhému zásahu. Nedáš – dostaneš. Hosté vyrazili do otevřené obrany Hodonína, Tomáš Hykel si zpracoval přihrávku na střed a zcela sám před gólmanem překonal strážce hodonínské svatyně přesně mířenou střelou po zemi - 1:1.

Glushach to zkusil pravačkou z dálky a pokus to nebyl vůbec špatný, mířit trochu níž a Lasák by měl rozhodně více práce, takto nechal brankář hostů balón pouze proletět nad břevnem. K hlavičce se sice dostal jeden z hráčů Frýdku, ovšem ta nebyla nijak nebezpečná a Adamec celkem snadno zasáhl. Hodonín se dostal do poměrně velkého tlaku, ale žádný z jeho střeleckých pokusů se neujal. Nejnebezpečnější byl zřejmě ten z kopačky Glushacha, který kdyby prošel, by zřejmě přinesl gól.

Foto: Jaroslav Kolísek

V první minutě nastavení domácím zřejmě pořádně zatrnulo, Janjuš mohl v samém závěru zřejmě rozhodnout o třech bodech pro své barvy, ranou z levé strany síť rozvlnil, avšak pouze tu boční. Také druhé dějství přineslo jednu branku. Poté, co se domácím nepovedlo využít velkou příležitost přišel trest v podobě vyrovnávacího gólu, který hosté vstřelili těsně před završením hodiny hry. Další možnosti obou mančaftů už zůstaly nevyužity a duel končí remízou, zřejmě spravedlivou. (zdroj: hodoninsky-fotbal.cz)

Bod musíme brát. Měli jsme výborný začátek, poté se hra vyrovnala a soupeř udeřil z rohu. Celý druhý poločas kluci kousali a šli za vyrovnáním. To se podařilo zásluhou Hykela. Za nasazení kluky chválím," okomentoval zápas trenér Robert Pištěk.

FK Hodonín - FK Frýdek-Místek 1:1 (1:0)

Branky: 44. Dunda - 57. Hykel

Sestava HOD: Adamec – Dressler (K), Glushach, Vorel, Sukup, Kadlec, Jáger, Holek, Bohun, Langer (68. Raisigl), Dunda

Sestava FM: Lasák - Massaniec, Coufal, Bialek, Michlík - Velner (K), Gorčica - Neumann (79. Kohut), Rubý, Hykel - Bitta (16. Janjuš)


Lipina sahala na tři body

Ve 4. kole MSFL se Frýdeckomístečtí vydali do nedaleké Karviné, kde se v areálu Kovony utkali s její rezervou. Už v úvodu utkání musel být hostující brankář Lasák připraven na střelu Mateje Franka z pravé strany vápna. Po chvíli se na druhé straně dostal ke hlavičce Patrik Rubý, ale mířil mimo. Frýdeckomístečtí si vytvářeli náznaky příležitostí, ale buďto míč skončil vedle karvinské svatyně nebo se odmával ofsajd. Ve 28. minutě si ale soupeř vytvořil dvě velké šance, z nichž jedna skončila úspěšně. Nejprve nastřelil břevno Michal Hošek, akce domácích pokračovala a Matyáš Molitorisz propálil válcovenského brankáře z podobné situace jako ve druhé minutě - 1:0.

Lipina posléze přežila dva nebezpečné rohové kopy a ve 37. minutě udeřila. Hykel udržel míč na levé hranici vápna, posunul jej Velnerovi, jehož centr našel Teodora Janjuše, který se dravě prodral ke hlavičce mezi dvěma stopery a překonal Mrózka - 1:1. Závěr první půle nabídl hru ze strany na stranu, ale bez nějaké výraznější příležitosti. 155 diváků tak vidělo vyrovnaný průběh se smírným stavem 1:1.

Na začátku druhého dějství byl Janjuš stále při chuti, ale jeho střelecký pokus zpoza vápna zamířil zhruba metr vedle levé tyče. V 55. minutě se Roman Fukala po rychlém přechodu ocitl v zajímavé příležitosti, ale tu zahodil výrazným přestřelením branky. O deset minut později získal Frýdek-Místek standardní situaci, po které se k odraženému míči dostal v těžké pozici Tomáš Hykel a nedokázal jej usměrnit mezi tři tyče.

Následně se hra pohybovala především okolo středu hracího pole. V 76. minutě Rubý pohotově rozehrál standardní situaci na levou stranu Velnerovi, který skvělým centrem našel na malém vápně sbíhajícího Pavla Střelce a ten hlavou zavěsil přesně k pravé tyči - 1:2. Pět minut před koncem nejprve Lasák fantasticky vytáhl střelu Fukaly. Následoval rohový kop, který propadl až k Radku Coufalovi, jenž si ho z bezprostřední blízkosti nešťastně srazil do vlastní sítě - 2:2.

Odpověď mohla být bleskurychlá. Patrik Halda z levé strany odcentroval nebezpečný centr, který Mrózek lehce tečoval a hlavička Janjuše před poloprázdnou svatyní tak skončila vedle. Posléze se Frýdek-Místek snažil získat tři body na svou stranu, ale gól už nepadl. Válcovny tak nadále čekají na první vítězství v letošní sezóně.

Marek Bielan (MFK Karviná B): „Tím, že jsme před koncem prohrávali, tak nakonec bod bereme. Mrzí mě promarněný první poločas. Celkově jsme měli dost šancí a „ten nahoře“ to asi viděl a dopomohl nám k remíze, kdy si hosté vstřelili vlastní gól. Pochválit musím Viniciuse za neskutečné množství podstoupených a vyhraných soubojů s urostlými stopery soupeře.“

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Od začátku se hrálo utkání, které sneslo vysoké herní měřítko. Hlavně tedy první poločas, druhý už byl z obou stran o poznání svázanější. Soupeř udeřil po protiútoku po naší ztrátě, dokázali jsme ale odpovědět zásluhou Janjuše, který se prosadil netradičně hlavou. V 76. minutě jsme se dostali do vedení zásluhou Střelce po krásném centru Velnera. Co se stalo potom vnímám jako střelbu do vlastních řad. Na konci zápasu si nepohlídat roh, který skončí přímo v bráně, to nechápu. Obrali jsme se o dva body.“

MFK Karviná B - FK Frýdek-Místek 2:2 (1:1)

Branky: 28. Molitorisz, 85. Coufal (vla.) - 37. Janjuš, 76. Střelec

Sestava KAR: Mrózek – Jurčák (46. Fukala), Molitorisz (72. Jurga), Motyčka, Antovski, Brzóska (K) (61. Ayaosi), Franko, Hošek, Guimaraes, Bielan, Trček

Sestava FM: Lasák – Velner (K), Neumann, Janjuš, Obuch, Martiník (64. Střelec), Coufal, Bialek, Hykel (72. Halda), Gorčica, Rubý

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B