Lipina se střetne se Zlínem B

Válcovny mají rezervě Zlína co vracet. Vzájemné utkání na podzim totiž skončilo vítězstvím Ševců 3:0, stejně jako loni na jaře. Aktuálně se ale béčko Zlína nachází na 12. místě, zatímco Frýdeckomístečtí okupují 10. příčku. Výkop utkání je v sobotu 27. dubna na Stovkách od 16:00 hod.

Trenér Martin Šrámek: Nečeká nás jednoduchý zápas. Zlín je nepříjemný soupeř, ale jestli chceme pomýšlet na lepší umístění, tak musíme doma takové zápasy vyhrávat. Věřím, že přijde hodně diváků a pomůžou nám k zisku důležitých tří bodů."


Přestřelku zvládla lépe zlínská rezerva

Zatímco ve Frýdlantu přes noc nasněžilo, ve zlínské Vršavě přivítalo hosty sice zimní počasí, ale zelený trávník. A na něm se v úvodní pětačtyřicetiminutovce vedlo lépe domácím mladíkům. Ti už zahrozili ve 2. minutě utkání, kdy se po centru Bobčíka dostal k zakončení Hamalčík, jeho hlavička šla nakonec vedle levé tyče. O tři minuty později se už skóre zápasu přeci jen změnilo. Bobčík, uvolnil na pravé straně Žáka a po jeho prudkém centru si srazil míč do vlastní brány Holec – 1:0. Že pro frýdlantské zadáky je hřiště ve Vršavě zakleté, se přesvědčil v 18. minutě Blahuta, který musel být odnesen na nosítkách, čímž pro něj střetnutí skončilo předčasně.

Po půlhodině hry se hostující hráči dožadovali po střetu jednoho z domácích hráčů s Hajnošem odpískání pokutového kopu, hlavní sudí leč byl jiného názoru. Ve 34. minutě už to bylo rozdílem dvou branek. K odraženému míči se dostal Hamalčík a mladí ševci vedli 2:0. Prakticky rozhodnuto mohlo být o chvíli později, kdy se na Prepsla hnal zcela osamocený Žák, jeho zakončení skončilo vedle brány. Ve 38. minutě chyboval u postranní čáry obránce Kolář a Kedroň parádní trefou poslal míč přesně pod břevno domácí branky – 2:1.

Po změně stran hostům nejprve v 64. minutě zatrnulo po tyčce domácího celku, ale v 79. minutě bylo srovnáno. Kedroň získal na polovině hřiště míč, dlouhým pasem následně vybídl Hajnoše, který se křižnou ranou nemýlil – 2:2. Radost z vyrovnání neměla dlouhého trvání. O chvíli později totiž zahrával Čelůstka rohový kop a po jeho centru se hlavou nemýlil kapitán Kulíšek – 3:2.

Foto: 1bfk.cz

„Zápas se mě hodnotí pozitivně i emotivně, a to přestože výsledek lépe dopadl pro domácí. Musím pochválit každého člena našeho týmu, opravdu jsem s klukama spokojený. Vstup se nám do zápasu nepovedl, brzy jsme prohrávali o dvě branky. Nikdo však nic nezabalil a velkou bojovností se nám podařilo vyrovnat. Podíl na tom měl Kedroň, který se parádně trefil v prvním poločase. Pak se zvedli naši křídelní hráči a začali se měřit s domácími, kteří mají ligové smlouvy. Ve druhé půli nám rozhodčí odepřeli únik Kedryho, který určitě v ofsajdovém postavení nestál, jelikož se to vše událo na mé úrovni. Teď už ale nemá smysl se v tom babrat. Jsou to však takové minivěci, které pak zápas rozhodují. 

Nám se pak přeci jen podařilo vyrovnat a já z toho manšaftu cítil, že bychom tu mohli pomýšlet i na víc, než jen na bod. Bohužel přišla standardka domácích a musím uznat, že ty kopal Čelůstka opravdu fantasticky. Výborně kopnutý roh a dostali jsme gól na tři dva. Odjíždíme tedy bez bodu, přesto mě těší, že jsme slyšeli tady kolem, že to bylo dobré utkání. Někdy ten výsledek není uspokojující, ale nás zajímá především ta cesta k němu. Jdeme si cestou zápas od zápasu, mužstvo se zvedá,“ hodnotil zápas se zlínskou rezervou trenér Radim Wozniak, který ještě doplnil. „Dali jsme tu dvě branky, nastoupili proti hráčům s ligovými smlouvami, kluci měli spoustu dobrých věcí, takže ta spokojenost na naší straně může být. I přes tu prohru to byl zatím náš nejlepší jarní zápas,“ dodal kouč 1. BFK.

„Jsem rád, že jsme utkání výsledkově zvládli a máme tři body, ale jinak spokojenost s předvedenou hrou moc není. Zápas jsme měli odehrát daleko lépe. Od nás to nebyl ideální výkon. Soupeři jsme darovali dva góly a až do konce střetnutí se strachovali o výhru,“ přiznává kouč zlínské juniorky David Hubáček. „Prostoru na kombinaci i na ohrožení brány jsme měli dost, ale nebyli jsme schopní toho využít. Pořád se opakuji, ale hlavně od ofenzívních hráčů stále čekám víc. Situace vpředu bychom měli řešit lépe, daleko kvalitněji,“ řekl domácí trenér. „Zápas jsme měli dohrát ve zcela jiném rozpoložení, v daleko větším klidu. Utkání jsme si sami zbytečně zkomplikovali a pak se třepali až do konce o výsledek,“ dodává zlínský kouč, který v nedělním utkání využil služeb áčkařů Čelůstky, Koláře a Žáka. (zdroj: 1bfk.cz)

FC Zlín B - 1. BFK Frýdlant n. O. 3:2 (2:1)

Branky: 5. Holec (vla.), 34. Hamalčík, 81. Kulíšek – 38. Kedroň, 79. Hajnoš.

Sestava ZLB: Slezák – Polášek (68. Hartman), Kolář, Jura, Čelůstka – Hamalčík (68. Červinka), Kulíšek, Švach (86. Slouk), Ovesný (78. Ndiaye) – Bobčík – Žák (86. Zábojník)

Sestava FNO: Prepsl – Holec, Blahuta (21. Střižík), Literák – Mikulenka, Šafner, Škorik, Hajnoš – Papík (61. Teplý), Soukup (61. Svatonský), Kedroň


Z Rosic s bezbrankovou remízou

Utkání se celou dobu neslo spíše v opatrnějším rytmu. Okolo 22. minuty se Massaniec ocitl ve dvou šancích. Nejprve jeho hlavičku musel brankář Jágrik vytáhnout nad horní tyč, posléze skluzem změnil trajektorii přihrávky Ogbua, ale míč skončil vedle tyče. Rosicím se během první půlhodiny hry zranili hned dva hráči. 150 diváků už žádnou větší šanci v první půli nevidělo.

Začátek druhé půle patřil Slovanu. V 55. minutě zkoušel Charles překvapit brankáře Lasáka, ale ten svým skokem udržel čisté konto. O minutu později se v velké příležitosti ocitl Moučka, ale frýdeckomístecký gólman byl znovu úspěšný. V poslední dvacetiminutovce byly k vidění spíše jen náznaky šancí, než opravdové ohrožení. Zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

„Opět jsme předvedli precizní výkon směrem dozadu. První poločas jsme dominovali na míči, bohužel jsme několik akcí nedotáhli k potřebné brance. Druhý poločas už za nefotbalového počasí nebyl z naší strany tak kvalitní. Bod bereme a těšíme se na domácí fanoušky,“ řekl po zápase trenér Valcířů Martin Šrámek.

FC Slovan Rosice - FK Frýdek-Místek 0:0

Sestava ROS: Jágrik – Zezula (K), Kulík, Novák, Koláčný, Fila (12. Trtek (84. Dobrovodský), Moučka, Novotný, Němeček (30. Mazuch), Charles, Goj

Sestava FM: Lasák – Coufal, Massaniec (67. Zupko), Velner (K), Neumann (67. Imider), Obuch, Bitta (86. Kohut), Bialek, Ogbu (80. Harušťák), Gorčica, Rubý


Na podzim v režii Ševců

V 8. kole MSFL se Frýdek-Místek vydal do Zlína, kde se utkal s jeho rezervou. Měl velkou motivaci oplatit minulou prohru 0:3 na jaře. Ševci ale udeřili hned v 10. minutě. Po akci na pravé straně dával krajní bek Poláček míč po sebe a Maxim Obuch si jej nešťastně srazil do vlastní sítě - 1:0. Zlíňané si v první půli vypracovali další tři šance na zvýšení náskoku, Latyr Ndiaye, Bobčík ani Kovinić ale své příležitosti nevyužili. „Pokud bychom něco z toho proměnili, byl by pro nás zápas klidnější a hrálo by se nám ještě lépe,“ míní Hubáček. Valcíři ale nepříjemné chvíli přečkali a začali se osmělovat, více hrozit.

Hosté hrozili hlavně po standardních situacích a centrech do šestnáctky, Zlíňané ale dobře bránili a soupeře do vyložených šancí nepouštěli. Válcovny pořádně zahrozily až po změně stran, gólman Bachůrek ale předvedl skvělý zákrok a spoluhráče podržel. Ševci byli dál poctiví, trpěliví. Hráli zezadu, spoléhali na brejky. I když se soupeř více tlačil dopředu a snažil se o vyrovnání, Zlíňané byli efektivnější a v závěru přidali další dvě branky. Prosadili se střídající hráči. Na 2:0 zvýšil Martin Mlýnek, třetí branku přidal Martin Frolek. (zdroj: fczlin.com)

FC Zlín - FK Frýdek-Místek 3:0 (1:0)

Sestava ZLB: Bachůrek – Jura (K), Čelůstka, Bobčík, Kovinič (78. Slovák), Bužek, Hartman (86. Frolek), Švach (67. Mlýnek M.), Polášek, Slouk, Ndiaye (67. Fojtů)

Sestava FM: Lasák – Neumann (86. Nevřela), Coufal, Bialek (64. Halda), Velner (K) – Obuch, Massaniec – Hykel (86. Šponer), Rubý, Martiník (46. Janjuš) – Střelec

×
Dnes v 18:00 | A-tým
FC Hlučín
FK Frýdek-Místek