Turnaj mladších žáků vyhrály Hranice

V místecké hale u 6. ZŠ se odehrál halový turnaj určený kategorii mladších žáků. Turnaj vyhráli mladí fotbalisté z Hranic.

Sportovní hala při 6. ZŠ v Místku byla v sobotu 3. prosince hostitelem mládežnického turnaje Next Reality Cup, který byl určen pro věkovou kategorii mladších žáků (ročník 2005 a mladší). Jako host pak devítku zúčastněných týmů doplnili naši mladí fotbalisté z přípravky (roč. 2006), který se nakonec postaral o obrovské překvapení, jelikož si svými výkony vybojovali právo účasti v konečném finále. Tam sice nestačili na celkového vítěze z Hranic, i tak si svěřenci trenérů Kamila Kořínka a Petra Vokouna mohli při slavnostním vyhlášení výsledků poslechnout od rodičů a fanoušků bouřlivý potlesk.

Bronzové medaile si vybojovali hráči Slezského FC Opava, na čtvrtém místě skončila Karviná. O konečné páté a šesté místo se popraly oba frýdecko-místecké celky ročníku 2005.

Ceny zúčastněným týmům, ale také i nejlepším jednotlivcům, pak předávali Tomáš Chlebek (zástupce fa Next Reality) a hráč naší U16 Michal Kubáň, který je momentálně s českým reprezentačním výběrem U16 v Holandsku, kde jej čekají dva přípravné duely s domácím celkem.

Výsledky MFK FM:

MFK Frýdek-Místek 1 - MFK Frýdek-Místek U11 4:2
MFK Frýdek-Místek 2 - FC Hlučín 3:0
MFK FM U11 - Karviná 2:1
MFK FM 1 - Třinec 1:1
MFK FM 2 - Nový Jičín 2:2
MFK FM U11 - Třinec 5:1
MFK FM 1 - Karviná 0:3
MFK FM 2 - Opava 1:2
MFK FM U11 - Petřkovice 1:0
MFK FM 1 - Petřkovice 6:0
MFK FM 2 - Hranice 2:0

Zápasy o konečné umístění - o 9. - 10. místo: Petřkovice - Hlučín 0:3, o 7. - 8. místo: Třinec - Nový Jičín 3:2, o 5. - 6. místo: MFK FM 1 - MFK FM 2 3:5, o 3. - 4. místo: Karviná - Opava 0:3, finále: MFK FM U11 - Hranice 0:7.

Konečné umístění: 1. SK Hranice, 2. MFK FM U11, 3. SFC Opava, 4. MFK Karviná, 5. MFK FM 2, 6. MFK FM 1, 7. Fotbal Třinec, 8. Nový Jičín, 9. FC Hlučín, 10. Odra Petřkovice.

Sestavy:
MFK FM 1
Mařík - Kuboš (1), D. Němec (3), Kunčík (1), Jedlička (2), Kováč (1), Pavlica, Rašovský (2), Žiga (2), Pastucha (1), Kraus (1).
MFK FM 2
Řeha - Krejčí (3), Švrček (2), Míček (2), Konečný (1), Hlosta (2), Ježík (2), Šimíček, Cudzik (1), Kalina. Trenéři obou týmů: Radek Šmíd a Martin Rojíček.



Nejlepší střelec celého turnaje se nakonec stal Jáchym Foldyna ze stříbrného MFK FM U11!!!! S mladým fotbalistou z naší přípravky jsme po turnaji udělali krátký rozhovor.

Jáchyme, v kolika letech jsi vlastně začínal s fotbalem?

Byly mi asi čtyři roky.

Na svůj první trénink si už ale asi dnes nevzpomeneš?

Ne, na nic si nepamatuji.

Vy jste byli na turnaji vůbec nejmladším týmem. Bavili jste se mezi sebou se spoluhráči, jak byste chtěli na turnaji dopadnout?

Bavili. Chtěli jsme za každou cenu celý turnaj vyhrát, to se nám bohužel nakonec nepodařilo. Škoda.

Co podle tebe ve finále rozhodlo? Je jasné, že soupeř byl oproti vám starší a tedy zkušenější...

Nevím. Byli ale lepší.

Ty ses stal nejlepším střelcem turnaje. Překvapilo tě to? Co na to ocenění vůbec říkáš?

To jsem vůbec nečekal, jelikož jsem vstřelil jen pět branek. Myslel jsem si, že jiní kluci jich dají víc. O to větší radost teď mám.

Jaký je vůbec tvůj fotbalový vzor?

Je to Neymar.

A co se týče fotbalistů z frýdecko-místeckého A týmu? Tam není nikdo, kdo by mohl být tvým vzorem?

Ani ne.

A chodíš se na kluky vůbec dívat?

Někdy ano.

Znaš nějakého hráče A týmu?

Neznám.

Poslední otázka, Jáchyme. Který klub je vlastně tvým vysněným? Kde by sis jednou chtěl zahrát?

Mým oblíbeným týmem je Manchester City.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek