Nemec: Chtěli jsme hrát ofenzivní fotbal

Ohlasy po sobotním remízovém zápase v Sokolově.

Duel 12. kola Fortuna národní ligy jsme v Sokolově nakonec zremizovali 3:3. Po utkání jsme si vyslechli názory obou trenérů a také i našeho brankáře Mateje Mihálka.

Miroslav Nemec (trenér Frýdku-Místku): "Podle mého, to, co domácí trenér řekl před sobotním zápasem, tak jsme tady i naplnili. Přijeli jsme sem hrát ofenzivní fotbal, který hrajeme pro lidi. Myslím si, že se lidé fotbalem i bavili. Měli jsme tady výborné vstupy do obou poločasů. V tom prvním jsme začali šancemi Stratila s Hyklem, bohužel gól z toho nepadl. Po prvním gólu domácích jsme naštěstí stačili vyrovnat a hlavně přečkat několik dalších dobrých příležitostí domácího celku. Do druhého poločasu jsme chtěli na domácí vletět, což se nám nakonec i povedlo. Využili jsme jejich hrubky, kdy byl v pokutovém území faulován Hykel. Hned vzápětí jsme po krásném Slaninkově centru znovu skórovali. Pak jsme ale ztratili koncentraci a Sokolov nás herně přehrával, byl lepší. My jsme jejich tlak neustáli a dostali dvě branky. Závěr - to už byl z obou stran vabank. Je jasné, že když jsme tady vedli 3:1, tak jsme teď trochu z výsledku zklamaní. Ale předvedli jsme zde výborný výkon. Až s odstupem času budeme s remízou nakonec spokojeni."

Frýdecko-místeckého trenéra potěšily i dvě gólové trefy Nicolase Šumského. "Nicolas je vynikající hráč, což dokazuje v každém utkání, ve kterém nastoupí."

Jiří Dreiseitl (trenér Sokolova): "My jsme proti Frýdku chtěli navázat na náš předešlý výkon s Olomoucí, který byl z naší strany aktivní. Hosté začali sice dobře, ale podle mého jsme v prvním poločase byli lepší my. Kdybychom šli do vedení dva nula, tak jsme ten zápas asi zvládli. Hráče jsem v poločasové přestávce upozorňoval, že hosté na nás budou chtít hned vletět. Když doma prohráváte 1:3 a musíte tvořit, tak ten bod nakonec musím brát. Rozhodly situace z prvního poločasu, kdy hostující brankář předvedl doslova nadstandardní výkon."

Matej Mihálek (brankář Frýdku-Místku): "Do každého utkání jdeme s tím, že jej chceme vyhrát, a to platilo i dnes. Čekal nás ale těžký zápas. Trenér nám před utkáním říkal, že domácí budou pod tlakem a že budou od začátku aktivní. Že hrají podobným stylem, jako je ten náš, což se nakonec i na hřišti potvrdilo. Hrál se většinou kombinační fotbal. Sokolov měl od úvodních minut více ze hry, ale po čase se hra vyrovnala. Po takovém sporném momentě sudí pískl pokutový kop. Nás ale inkasovaný gól nezlomil a po pěkné akci se k míči dostal Slano (Slaninka) a krásným centrem našel Šumáka (Šumský), který hlavou vyrovnal na 1:1. Soupeř pak měl ještě v prvním poločase nějaké šance, z kterých ale gól nedal. My jsme stále hráli kompaktně a snažili se dobře bránit. Do druhého poločasu jsme nastoupili perfektně, dali jsme dva rychlé góly. Pořád ale bylo před námi těžkých a dlouhých čtyřicet minut hry. Soupeř nás místy přitlačil, nám se nedařilo podržet míč vpředu a tak přišel trest v podobě druhého domácího gólu. Stále jsme si ale věřili a šli za vítězstvím, jenže z druhé penalty za nastřelenou ruku domácí srovnali. Ve zbývajícím čase jsme chtěli vstřelit čtvrtou branku, bohužel se to už nepodařilo. Podle mého jsme ale odehráli kvalitní utkání, ve kterém byly k vidění pěkné góly. Vezeme si tedy ze Sokolova bod a už teď se všichni v kabině těšíme na domácí konfrontaci se Sigmou."

"Co se týče promarněného náskoku 1:3, tak je to určitě velká škoda, jelikož jsme to měli dobře rozehrané. Musíme si ale z toho vzít ponaučení do dalších zápasů a pracovat na tom, abychom takovéto zápasy uhráli příště do vítězného konce," dodal Mihálek, kterého mrzel hlavně druhý gól domácích, který padl po teči. "Toho gólu je fakt škoda, jelikož tam byla teč. Já si myslím dobře zareagoval, ale nakonec jsem míč nevytlačil mimo bránu. To mě velmi mrzí, jelikož jsem to měl na ruce," řekl frýdecko-místecký gólman.

Foto: web FK Sokolov

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek