FK Frýdek-Místek - FK Třinec 4:1

This text will be replaced
Čekání na výhru s třineckými fotbalisty konečně skončilo.
11.kolo (15.10.2016) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Třinec
4:1


Komentář

Domácí fotbalisté měli před derby s Třincem o samotnou motivaci postaráno. Vždyť Valcíři na poslední vítězství s tímto okresním rivalem čekali předlouhých 12 let!! (naposledy jsme se radovali z výhry 8. května 2004, když jsme v tehdejší MSFL porazili doma Třinec 1:0). A ono to konečně vyšlo...

Hráčům Frýdku-Místku poslední dva domácí zápasy vyšly na jedničku. Týmům, které prozatím ve FNL nejvíce inkasovaly, nasázeli krásných 9 branek! Valcíři vstoupili do utkání aktivně. Už ve 4. minutě vyslal na třineckou branku nepříjemnou dělovku Willweber a brankář Paleček jen s námahou míč vyrazil nohou. O dvě minut později dali o sobě vědět i hosté. Michal Stříž zahrával z pravé strany standardní situaci, míč přistál přesně na hlavě obránce Hlocha a Mihálek měl co dělat, aby míč konečky prstů vytáhl na roh. Jak se taková standardka zahrává, předvedli Valcíři hostům v 17. minutě. Náš tradiční rozehrávač trestných kopů - Šumský zatočil míč tak parádně, že ten doplachtil až k nabíhajícímu Literákovi, který poprvé rozjásal frýdecko-místecké příznivce (foto vpravo). "On to byl spíš gól jejich obránce. Já ho vlastně k té brance donutil," usmíval se po zápase náš kapitán. A vydařená čtvrthodinka měla pokračování. Ve 27. minutě chybovali hosté na pravé straně obrany, míč se dostal až ke Stratilovi, který jej přihrál pod sebe Šumskému a nejlepší střelec našeho celku již věděl, kam jej poslat - 2:0 (Šumského střelecky pokus je zachycen na fotce vlevo). Valcíři byli v té chvíli při chuti. Ve 32. minutě vyšla domácím další standardka. Šumského centr vrátil před branku Literák a Vyskočil treil přesně k tyči - 3:0 (radost našeho útočníka z první branky utkání je zachycena na fotografii vpravo dole)! Hosté v první půli stačili už jen zahrozit přízemní střelou Málka, která však brankáře Mihálka zaskočit nemohla.

Pokud hosté po změně stran ještě přemýšleli na nějaký obrat, veškeré takové myšlenky jim vzala už 49. minuta. Střela Willwebera po přetaženém centru si našla dobře stojícího Vyskočila a ten s pomocí břevna počtvrté potěšil více než tisícovkou diváků - 4:0. Ke cti hostí svědí fakt, že za rozhodnutého stavu nic nevzdali. Nadále se snažili o zteč naší branky. Tak, jako například v 55. minutě. To náš bývalý záložník Krišto krásně uvolnil na pravé straně Michala Stříže, který přesnou ranou upravoval na 4:1. O další vzruch se ve zbývajících minutách starali už jen domácí. V 78. minutě se před Palečkovou brankou objevil volný Hykel, ale míč poslal v dobré pozici vedle. O tři minuty později neuspěl ani Šumský, který naopak mířil přímo do míst, kde stál třinecký gólman. "To bylo levačkou a tu já mám jen na podpírání," přiznal jinak kanonýr Valcířů. Frýdečtí jsou tak po jedenácti odehraných kolech v průběžné tabulce devátí s 15 získanými body.

V dalším kole se představíme na hřišti našeho soupeře. Valcíři pocestují až do dalekého Sokolova, kde utkání začíná v sobotu 22. října v 10.15 hodin. Trenér Miroslav Nemec v tomto zápase bude postrádat vykartovaného kapitána Petra Literáka.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK - FK FOTBAL TŘINEC 4:1 (3:0)

Branky: 32. a 49. Vyskočil, 17. Literák, 27. Šumský - 55. M. Stříž. Rozhodčí: Severýn - Melichar, Podaný. ŽK: Ilko, Vyskočil, Berežný, Literák - Krišto, Reintam. Diváci: 1253.

Frýdek-Místek: Mihálek - Ilko, Literák, Klabník, Švrček - Hykel, Willweber (83. Berežný), Šumský, Nworah (60. Slaninka) - Vyskočil (64. Šichor) - Stratil. Trenér: Miroslav Nemec.

Třinec: Paleček - Hloch, Reintam, Avdić, M. Stříž - Joukl (31. Janošík), Málek (53. Čelůstka), Krišto, Janoščín - Malcharek, Dedič (46. Hošek). Trenér: Jiří Neček.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B