SK Dynamo České Budějovice - FK Frýdek-Místek 3:1

Jihočeši v domácím prostředí ukázali svou sílu, když i své čtvrté podzimní utkání na svém trávníku vyhráli. Valcíře zlomil úvod druhého poločasu.
8.kolo (23.9.2016) | Střelecký ostrov
SK Dynamo České Budějovice - FK Frýdek-Místek
3:1


Komentář

Trenér Valcířů udělal před utkáním v Českých Budějovicích několik změn v naší sestavě. Mezi třemi bílými tyčemi se poprvé představil Martin Štěpanovský, který se k týmu oficiálně připojil teprve v minulém týdnu. V základní sestavě se dále neobjevila dvojice Byrtus - Šichor, kterou na hřišti nahradili Slaninka se Stratilem.

Samotný zápas začal pěkně z ostra. Už v 5. minutě byli domácí blízko úvodního gólu. To si na Táborského centrovaný míč naběhl útočník Kalod, který nemířil přesně, stejně jako vzápětí zakončující Novák. Ten naštěstí trefil pouze tyč naší branky. O chvílil později mohlo naopak udeřit na druhé straně. Valcíři vybojovali standardní situaci, kterou poslal Slaninka na Vyskočila, ale míč z hlavy bývalého hráče Budějovic se jen otřel o břevno domácí branky.

První změna skóre přišla o pár chvil později. V 10. minutě založil útočnou akci domácí Kalod, ten následně předal míč Benátovi a po jeho přihrávce se z gólu radoval krajní obránce Klesa - 1:0. "Z naší strany to byl opět katastrofální vstup do utkání. Ještě před inkasovanou brankou nám domácí mohli dát gól," kroutil hlavou hostující asistent trenéra Peter Venglarčík. Frýdečtí se naštěstí z nepříznivé situace brzy dostali. Centr z levé strany našel hlavu agilního Slaninky a brankář Křížek s jeho zakončením nic nenadělal - 1:1. "Po inkasované brance jsme začali konečně hrát, což vyústilo ve vyrovnávací gól. Bohužel pak nám vše narušilo zranění Slaninky, který měl velkou chuť hrát," připustil Venglarčík. V dalším průběhu prvního poločasu již oba celky branku vstřelit nedokázaly.

Po změně stran se tedy začínalo odznova. A opět to byli domácí, kteří se jako první dostali na dostřel naší branky. Ve 48. minutě se uvolnil Funda, který pronikl až do hostující šestáctky a po jeho přihrávce se už už k zakončení dostával Čermák. Jistému gólu stačil však zabránit včasným zákrokem Švrček. O dvě minuty později jsme už takové štěstí bohužel neměli. Čavoš našel v naší šestnáctce Táborského a ten střelou na zadní tyč nedal Štěpanovskému šanci - 2:1. V dalším průběhu si už domácí družina své těsné vedení v poklidu hlídala. Ba co víc, v samém závěru ještě Budějovičtí stačili své vítězství navýšit, když se po rohovém kopu Valcířů (šel na něj i brankář Štěpanovský) dostal míč ke střídajícímu Wermkemu, ten jej následně poslal lépe postavenému Kadulovi, který střelou do opuštěné branky upravil na konečných 3:1 pro domácí celek.

"Jsem nesmírně rád, že jsme vyhráli i čtvrtý domácí zápas. Byli jsme na soupeře dobře připraveni. Vstup do zápasu nám vyšel náramně, i když jsme první šanci nedali. Po Klesově gólu jsme se ale zatáhli a první branka nám paradoxně uškodila. Zbytek prvního poločasu jsme dohrávali v křeči. O poločase jsme zvedli v kabině hlas a za druhou půli musím kluky pochválit. Dostali jsme se znovu do vedení, pak jsme měli i další šance a výborně jsme drželi míč. Frýdek jsme skoro do ničeho nepustili a myslím, že zaslouženě zvítězili," řekl k zápasu domácí kouč David Horejš.

"První poločas jsme sice inkasovali první, ale zaslouženě jsme vyrovnali a mohli přidat i druhý gól. Ve druhé půli jsme ale o zápas přišli po školácké chybě, která rozhodla zápas. Pak už si soupeř zkušeně hlídal vedení. Budějovice prokázaly, že mají propracovanou hru, dobrou defenzivu a vyhrály zaslouženě," dodal zklamaným hlasem frýdecko-místecký lodivod Miroslav Nemec.

SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 3:1 (1:1)

Branky: 10. Klesa, 50. Táborský, 90. Kadula – 21. Slaninka. Rozhodčí: Ulrich – Vlček, Šimáček. ŽK: Willwéber, Petrović, Švrček (vš. FM). Diváci: 1774.

Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš - Pešek (88. Wermke), Benát, Táborský – Kalod (76. Kadula). Trenér: David Horejš.

Frýdek-Místek: Štěpanovský – Ilko, Literák, Klabník, Švrček – Slaninka (33. Petrović), Willwéber, Šumský, Hykel – Vyskočil (68. Šichor) – Stratil. Trenér: Miroslav Nemec.

Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama): Jsem nesmírně rád, že jsme vyhráli i čtvrtý domácí zápas. Byli jsme na soupeře dobře připraveni. Vstup do zápasu nám vyšel náramně, i když jsme první šanci nedali. Po Klesově gólu jsme se ale zatáhli a první branka nám paradoxně uškodila. Zbytek prvního poločasu jsme dohrávali v křeči. O poločase jsme zvedli v kabině hlas a za druhou půli musím kluky pochválit. Dostali jsme se znovu do vedení, pak jsme měli i další šance a výborně jsme drželi míč. Frýdek jsme skoro do ničeho nepustili a myslím, že zaslouženě zvítězili.



Miroslav Nemec (trenér Frýdku-Místku): První poločas jsme sice inkasovali první, ale zaslouženě jsme vyrovnali a mohli přidat i druhý gól. Ve druhé půli jsme ale o zápas přišli po školácké chybě, která rozhodla zápas. Pak už si soupeř zkušeně hlídal vedení. Budějovice prokázaly, že mají propracovanou hru, dobrou defenzivu a vyhrály zaslouženě.