Nové vybavení pro mládež

Plnění předsevzaté vybavenosti mládeže bylo zahájeno

Vedení MFK Frýdek-Místek přistoupilo k dalším krokům směřujícím k podpoře našich mládežníků, a to napříč všech věkových kategorií.

Prvními vybavenými jsou hráči U19, kteří obdrželi nové sady dresů, včetně štulpen. V následujících dnech by měly dorazit další sady, a to pro kategorie přípravek U6 - U11.

Kategorie U12 - U19 pak budou dovybaveny o scházející vycházkové soupravy a sportovní brašny.

„Byl již nejvyšší čas na zlepšení v této oblasti. Jsme velmi potěšeni, že se nám tyto kroky podařilo realizovat. Úspěchy našich mladých Valcířů nás nemohly nechat klidnými a spojení sportovní a materiální reprezentace je tím nejlepším, co můžeme učinit nejen ve vztahu k hráčům, ale také vůči široké veřejnosti a vedení města“, sdělil generální ředitel klubu p. Radim Mamula.

Předseda dozorčí rady a zástupce města pan Libor Koval doplnil, že zakoupení vybavení je zásluhou řady změn v manažerské oblasti, což vyústilo ve vyčlenění prostředků pro naše děti, které mají pro náš klub zásadní význam.

Avšak nikoli pouze materiální, ale také sportovní úsek mládeže byl posílen. Nově byla založena trenérská rada, jejímž předsedou byl jednohlasně zvolen pan Luboš Berešík, který má v této oblasti velké zkušenosti, když stál u zrodu a budování velmi úspěšné mládežnické akademie v Žilině.

Základním cílem trenérské rady je pak posílit metodiku tréninků, která povede k podpoře sportovní progrese mladých hráčů a jejich zařazování do A týmu. Samotnou trenérskou radu tvoří šéftrenér přípravek, SpSM, SCM a hlavní trenér A týmu. Rada se bude scházet minimálně každých 14 dní a jednou měsíčně se bude scházet s vedením klubu.