Přehled zápasů od 4. do 10.9.2017

Přehled utkání týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 4. do 10. září 2017.

MUŽI

muži - FK Viktoria Žižkov 0:2 (0:2)

DOROST

starší dorost U19 - SFC Opava 3:2 (1:1) - branky FM: Trako, Šohaj, V. Vokoun

mladší dorost U17 - SFC Opava 0:6 (0:2) Sestava FM: Rusek - Dudek, Šostý, Bányácski, Koval - L. Maceček (41. Alexis Akritidis), Nezhoda - Kováč (49. Myška), Procházka (67. Song Ji-Yul), Pavela (41. Andreas Akritidis) - D. Maceček. Trenéři: Jan Žižka a Petr Schmidt.
Dnes jsem zklamaný. To, co jsme si řekli v kabině, tak vyznělo úplně do prázdna. Dnes jsme v podstatě na hřišti vůbec nebyli a soupeři jsme to naším výkonem usnadnili. Tím nesnižuji ale výkon Opavy, ta vyhrála naprosto zaslouženě a je jí potřeba pogratulovat. Ale i to špatné je pro něco dobré a je potřeba i z této porážky si vzít ponaučení pro příště. V týdnu si to rozebereme a pokud chceme navázat na výkony, které nás zdobily a měli jsme z nich dobrý pocit, tak musíme změnit hodně věcí!!!

FC Hlučín - starší dorost U18 3:1 (0:0) - branka FM: Strouhal
Sestava FM: Malík - Zima, Ištok (83. Corierro), Kožušník, Veselka (46. Dryak) - Kutáč, Kopecký, K. Merta, Chýlek - Strouhal (75. Srubek), Ondrášik. Trenéři: Miroslav Onufer a Lukáš Čerňák.
Kvalitu hry dnes poznamenala důležitost utkání. Hráči obou mužstev se soustředili spíše na defenzívu a čekalo se chybu soupeře. Nám se po akci Kutáče podařilo vstřelit Strouhalem branku a ještě v 80. minutě jsme vedli 0:1. Nepochopitelné zkraty některých hráčů nás v posledních minutách připravili o vítězství.

FC Hlučín - mladší dorost U16 0:2 (0:1) - branky FM: 34. a 55. Corriero
Sestava FM: J. Málek - T. Hammer, Tomančák, M. Merta, Mokroš (35. Kolář) - M. Mikulenka (64. Koliba), Niesner, Packo, Zrůnek - Šigut, Corriero. Trenéři: Radek Punda a Kamil Raška.
Dnešní vítězství bylo zcela zasloužené, když jsme zejména v první půli hráli tak, jak si naši hru přestavujeme. Kromě gólu jsme si vypracovali řadu dalších šancí, ale žádnou další, včetně penalty v poslední minutě, jsme již neproměnili. Ve druhé půli jsme v aktivní hře pokračovali, ale z další řady příležitostí jsme proměnili opět pouze jednu. V závěru jsme i soupeře pustili do několika šancí, ale i díky skvělým zákrokům brankáře jsme žádné zdramatizování zápasu nedopustili.

ŽÁCI

mladší žáci U12 - přípravka U11 x:x (x:x) - nehlášeno

starší žáci U15 - MFK Vítkovice 2:1 (0:1) - branky FM: 46. Šeba (M. Mikulenka), 62. Šeba (Marciňa)
Sestava FM: Kavka - Březina (57. Vyvial), Murín, Klimeš, Šilák - Jurga, Marciňa - Hrabec (47. Kulhánek), M. Mikulenka, Cempírek - Šeba (69. Maloň). Trenéři: Karel Orel a Milan Šponer.
Po velmi špatné první půli přišel naštěstí po přestávce obrat, hru jsme výrazně zkvalitnili, dařila se nám kombinace, vytvořili jsme si několik gólových příležitostí a zaslouženě získali tři body.

starší žáci U14 - MFK Vítkovice 4:0 (3:0) - branky FM: 3. A. Kováč 1:0 (Maloň), 27. M. Málek 2:0 (Šponer), 34. P. Žáček 3:0 (Šponer), 64. A. Kováč 4:0 (Maloň)
Sestava FM: Dragon - P. Žáček, Pešek, Štětinský, A. Kowalczyk - Šponer (53. Barčák), Maloň, Kaňák (65. Poloch), Maléř (68. Rek) - M. Málek (60. F. Kowalczyk), A. Kováč. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
V dnešním utkání kluci zahráli hlavně v první půli pohledný fotbal. Soupeře jsme se snažili napadat už na jejich půli a nutit jej k chybám, které jsme dokázali využít. Ještě některé útoky jsme nedokázali dotáhnout až do konce. Druhý poločas už nebyl tak kvalitní, ale kluci se snažili dostávat do ohrožení branky. Chybělo však lepší řešení a více klidu.

mladší žáci U13 - SFC Opava 2:5 (1:2, 0:0, 1:3) - branky FM: Švrček (Kunčík), Švrček (Kuboš)
Sestava FM: Řeha, Dudek - Konečný, Šimíček, Kunčík, Krejčí, D. Němec, Kuboš, Švrček, V. Míček, Jedlička, Cudzik, Hlosta, Ježík, Žiga, Pastucha. Trenéři: Radek Šmíd a Martin Rojiček.
Dnes byl náš výkon naprosto špatný, soupeři jsme dávali hodně prostoru, byli jsme v soubojích všude pozdě, k tomu se přidala ještě nepřesnost a výsledek nemohl dopadnout jinak, než prohrou. Skončila nám tím série mistrovských zápasů bez prohry v řadě, a to na čísle 18!! Určitě si musíme vzít i z tohoto zápasu ponaučení.

mladší žáci U12 - SFC Opava 6:7 (3:0, 1:2, 2:5) - branky FM: J. Míček 2, Rašovský 2, Strack, Foldyna
Sestava FM: Šimeček, Krasula - Tvarůžka, Karas, Matula, Foldyna, J. Míček, Deingruber, Rašovský, Grygar, Roman, Michalík, Strack, Tománek, Fojtík. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.
Kluci se nejlepšího týmu soutěže vůbec nezalekli. Ba naopak, chtěli být ve hře aktivní, hráli s důrazem, dali do hry fotbalovost a srdíčko. Do puntíku také plnili to, co jsme si před utkáním řekli. I proto jsme po dvou třetinách zaslouženě vedli rozdílem dvou branek. Škoda jen, že jsme v úvodu třetí části nepřidali pátou branku, šance byly. Tam se celý zápas lámal. Fotbalově výborný hostující tým nás v závěru nakonec přestřílel. I přes porážku musíme všechny kluky ale pochválit. Přesvědčili se totiž, že se dá hrát s každým soupeřem, a to i přesto, že jsme o síle hostů dopředu věděli.

starší žáci U15 - FC Fastav Zlín 1:3 (0:1) - branka FM: 37. M. Mikulenka (Kulhánek)
Sestava FM: Müller - Vyvial, Murín, Klimeš, Šilák - Jurga, Marciňa - Kulhánek (65. Březina), M. Mikulenka, Šeba (36. Hrabec) - Cempírek. Trenéři: Karel Orel a Milan Šponer.
I přes zlepšený výkon ve druhé půli utkání jsme tentokrát na body nedosáhli, a to především díky individuálním chybám některých hráčů, které vznikají především z nedostatku koncentrace a herní nevyspělosti.

starší žáci U14 - FC Fastav Zlín 1:1 (1:0) - branka FM: Maléř
Sestava FM: Dragon - P. Žáček (65. F. Kowalczyk), Pešek, Štětinský, A. Kowalczyk - Šponer (60. Bartek), Maloň, Maléř, Poloch (52. Barčák) - M. Málek (70. Rek), A. Kováč. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Dnes jsme hráli proti soupeři, který měl v tabulce o bod víc než my. Utkaní se odehrávalo převážně mezi šestnáctkami bez vážnějších šancí na obou stranách a i přesto jsme se ujali vedení z trestného kopu. Druhy poločas už byl ve znamení velké bojovnosti a snahy neprohrát, což se nakonec povedlo. Remíza je asi spravedlivá. Kluky musíme pochválit za bojovnost a nasazení.

PŘÍPRAVKA

1.BFK Frýdlant a Čeladná - ročník 2008 (čtvrtek 7. 9. - hř. Čeladná, 16.00 h)

ročník 2007 - finále turnaje E.ON Junior Cup (8. - 10. 9. - hř. Roudné u Českých Budějovic)

ročník 2010 - 3v3 (neděle 10. 9. - hř. Brušperk, 8.30 h)