Masér Krabec se na utkání s Baníkem těší

Pikantní nádech bude mít sobotní derby s ostravským Baníkem pro maséra Ladislava Krabce.

Čerstvý sedmdesátník totiž výraznou část svého života strávil právě v ostravském klubu. "K Baníku stále něco cítím, ale teď už několik sezon působím ve Frýdku-Místku. Pokud bychom v sobotu udělali výsledek, což bude nesmírně těžké, tak klidně klukům do kabiny něco dám," pousmál se legendární masér.

Ten se své práci věnuje skoro čtyřicet let. "S masírováním jsem začal prakticky po skončení mé aktivní kariéry. Udělal jsem si kurz sportovního maséra, následně pak ještě kurz saunářství a vodního zachranáře. To vše se tehdy dalo zdarma udělat při ČSTV," vzpomíná na své začátky Krabec. "Zpočátku jsem největší školu dostal od doktora Pahuta a ten mě následně seznámil s rehabilitační sestrou Aničkou Duničkovou, která pracovala u fotbalistů na Bazalech. Základy jsem tak dostal od špičkových kolegů. Hodně mi dala rovněž i spolupráce s masérem Karlem Pelechem či renomovanými doktory Kundrátem, Polišenským, Širokovským, Boglevským či Pavliskou," dodal Krabec.

Stejně jako v jiných klubech, tak i v Lipině, se velkou měrou o náladu starají právě maséři. "Ono jde spíš o to, že někdy musíte dobrou náladu navodit a jindy, když jsou zase hráči až moc veselí, tak je musíte umět i umravnit. Pro mě je velkou výhodou i to, že mám trenérskou licenci, takže já se na vše dívám nejen z pohledu toho maséra, ale i trenéra. S hráči se pak snažím komunikovat, někdy i mezi čtyřma očima poradit," svěřil se zkušený masér.

Kromě práce v Baníku strávil Krabec další část své pracovní kariéry u národního týmu. "K reprezentaci jsem přišel v době, kdy tam trénoval Milan Máčala. Ten si mě vlastně vyžádal z Baníku. Zpětně můžu být vděčný i Jardovi Gürtlerovi, který mě tam uvolnil. Kdyby tehdy řekl "NE", nebyl bych tam. A nároďák? To bylo prostě něco úžasného. Když si na to vzpomenu, opravdu fantazie," rozplývá se nad úžasnou kapitolou svého života Ladislav Krabec.

I jeho mrzí, že se Baník nakonec musel ze stadionu na Bazalech odstěhovat. "Bazaly jsou fenomén a k Baníku neodmyslitelně patří. Tomu, že lidé nechtěli chodit na fotbal do Vítkovic, se ani nedivím. Mezi oběma kluby vždy panovala obrovská rivalita. Já ale věřím, že se časem peníze seženou, a Baník se znovu na Bazaly vrátí. Co se týče jejich sestupu, tak to je obrovská smůla. Na druhé straně ale lidé, kteří Baník vedli, neměli ke klubu žádný vztah. Víte, mi ani nepřísluší tohle komentovat a bavit se. Každopádně je smutné, že takový klub a značka musela ligu opustit," řekl Krabec.

Dle informace z Deníku by mělo ostravské vedení klubu v sobotu před utkáním s našimi A muži Ladislavu Krabcovi poděkovat za jeho věrné služby.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek