Novým trenérem A týmu Miroslav Nemec

Trenérem druholigových Valcířů byl dnes krátce před polednem jmenován Miroslav Nemec.

Velká výzva stojí před čtyřiačtyřicetiletým trenérem Miroslavem Nemcem, který do Stovek zavítal v průběhu letošní letní přípravy po skončení angažmá v prvoligové Tepličce nad Váhom. Držitele trenérské licence UEFA Pro jsme požádali, aby se frýdecko-místeckým fanouškům krátce představil. "Do velkého fotbalu jsem vstoupil v roce 1995 v Prešově. Poté jsem hrával v Košicích a rok v Izraeli. Následoval návrat do Košic, odkud jsem následně odešel do Žiliny, kde jsem se střetl s trenérem Kalvodou. Tehdy jsme získali dva mistrovské tituly. Z Žiliny jsem se přesunul na rok do Púchova a pak jsem tři a půl roku hrával ještě v Kazachstánu," popsal svou hráčskou kariéru nový trenér Valcířů.

A jak to bylo s vaší trenérskou dráhou? "Trenérsky jsem začal v Žilině, kde jsem devět let působil střídavě u A týmu, rezervě a dva roky jsem tam trénoval i nejstarší dorosteneckou kategorii. Na rok jsem si pak odskočil do sousedního Polska do celku z Bielsko-Biale a skončil jsem v první lize v OFK Teplička nad Váhom," doplnil své curriculum vitae Miroslav Nemec.

Nový trenér by se měl již dnes postavit na lavičku Frýdku-Místku v pohárovém zápase v Hlučíně. "Vše se seběhlo strašně moc rychle. Já bych chtěl klubu poděkovat, že mi dal důvěru. Trenéru Kalvodovi blahopřeji a přeji mu, aby se mu v Boleslavi vedlo co nejlépe," řekl Nemec. Ten také naznačil, s jakými plány k mužstvu přichází. "Před sezonou jsme si určili danou filosofii, na kterou bych chtěl nyní navázat. Byl bych rád, kdybychom se prezentovali atraktivním fotbalem a v druhé lize získávali pravidelně body. Ty jsou pro náš klub nejdůležitější," ukončil krátké povídání trenér MFK.


MIROSLAV NEMEC

Narozen: 26. září 1971 v Bánské Bystrici

Hráčská kariéra: Agrostav Sásová, Bánská Bystrica B, FC Selce, Tatran Prešov, 1. FC Košice, DAC Dunajská Streda, F.C Ironi Ashdod (Izrael), 1. FC Košice, MŠK Žilina, FK Matador Púchov, FK Atyrau (Kazachstán), FC Ekibastuzets (Kazachstán)

Trenérská kariéra: MŠK Žilina (asistent trenéra A týmu, trenér B družstva, trenér U19), TS Podbeskidzie Bielsko-Biala (Polsko) - jako asistent trenéra Dariusza Kubického, OFK Teplička nad Váhom (trenér)

Klubové zápasy:

- s Púchovem si zahrál 4 zápasy v Poháru UEFA, a to proti klubům FC Sioni Bolnisi a FC Barcelona

- s Žilinou nastoupil ke 2 utkáním UEFA Champions League proti FC Basel 1893

- s Košicemi odehrál 2 duely v UEFA Cupu proti rakouskému GAK Graz

Úspěchy

2008 (MŠK Žilina) – postup do skupinové fáze Poháru UEFA (asistent trenéra Dušana Radolského)

2010 (MŠK Žilina) – postup do skupinové fáze Ligy mistrů (asistent trenéra Pavla Hapala)

2002 a 2003 (MŠK Žilina) – mistr Slovenska (jako hráč)

2007, 2010 a 2012 (MŠK Žilina) – mistr Slovenska (jako asistent u trenérů Pavla Vrby, Pavla Hapala a Franse Adelaara)

2012 (MŠK Žilina) – vítěz Slovenského poháru (jako asistent hlavního trenéra Franse Adelaara)