Čeká nás dlouhá cesta na sever Čech

V neděli odpoledne se Valcíři postaví proti Varnsdorfu.

V neděli odpoledne změří síly naši hráči s týmem ze Šluknovského výběžku. Varnsdorfské fotbalisty jsme ještě nikdy neporazili, a proto budou chtít Valcíři tuto část statistiky rozhodně upravit. Současnou sezonu nezačali hráči Varnsdorfu, ale ani Lipiny, vůbec dobře. Naši hráči jsou na čtrnáctém místě se sedmi body. Domácí jsou pak šestnáctí s šesti body.

Bilance vzájemných utkání je pro Valcíře naprosto katastrofální! Nikdy totiž Varnsdorf neporazili! Z osmi odehraných utkání jen dvakrát remizovali a hned šestkrát prohráli! Celkové skóre je pak 3:12! V ročníku 2016/17 jsme na domácí půdě na podzim podlehli soupeři 2:3, když na 1:1 vyrovnával Peter Nworah v desáté minutě a na konečných 2:3 snižoval deset minut před koncem Petr Literák. Jarní utkání, které bylo předposledním kolem minulého ročníku, odehrála Lipina již v křeči s vidinou blížícího se sestupu a odjela domů s debaklem 0:4, když už v poločase prohrávala jasně 0:3.

Varnsdorfští v současné sezoně ještě nevyhráli. Svých šest bodů získali za šest remíz, z toho čtyři vydolovali na venkovních hřištích. Naposledy v zápase na půdě silné Opavy, kdy dokonce vedli o dvě branky a Opavští stále jen dotahovali. V předchozím kole však doma podlehli Sokolovu 0:1. Za jedenáct odehraných kol FNL nastříleli jedenáct branek a devatenáctkrát inkasovali. Nejlepším střelcem týmu je Stanislav Klobása, který se trefil čtyřikrát. V brance se střídají Radek Porcal (6 zápasů) a Miroslav Samoel (5 zápasů), kteří oba vychytali jedenkrát čisté konto.

Lipina má v tabulce jen o bod více než její nedělní soupeř. Vítězství si připsala jen jedno, a to ve třetím kole proti Třinci. V posledním utkání na domácí půdě remizovala s Hradcem Králové 0:0. V prvním poločase se neujaly dalekonosné Willwéberovy rány a ani Varadiho lob. Ve druhé půli Hradečtí zase spálili několik vyložených šancí i díky kouzlům Tondy Bučka. Tím náš brankář vychytal svou druhou nulu v soutěžním ročníku. Nejlepšími našimi střelci zůstávají Michal Švrček a Matěj Biolek se dvěma góly. Valcíři mají na svém kontě nastřílených sedm a inkasovaných patnáct branek.

Zápas, který začne v neděli 22. října v 15.30 hodin na stadionu ve Varnsdorfu, budou rozhodovat pánové Příhoda, Pfeifer a Podaný, delegátem svazu je pak pan Petřík.

Valcíři odjíždějí na sever Čech již v sobotu odpoledne. Věříme, že se zpět do Stovek vrátí s bodovým ziskem! 

Lipina, do toho!

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B