Přehled zápasů od 21. do 27.8.2017

Přehled utkání týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 21. do 27. srpna 2017.

MUŽI

muži - FC Sellier&Bellot Vlašim 1:1 (0:1) - branka FM: Švrček

DOROST

starší dorost U18 - 1. SC Znojmo 1:1 (0:0) - branka FM: Blahuta z pk
Sestava FM: Filipec - Karas (46. Želazko), Ištok, Bányácski, Veselka (46. Pavela) - Blahuta, Kožušník - Kudláček, Zima, Hladík (75. Srubek) - Kopecký. Trenéři: Miroslav Onufer a Lukáš Čerňák.
Vstup do utkání jsme zvládli velice dobře a do 20. minuty šli dvakrát Kopeckým z poloviny hřiště sami na branku. Do vedení šel ale soupeř po ztenčované střele z hranice šestnáctky. Bod jsme nakonec zachraňovali z pokutového kopu. Z naší strany už to bylo herně o něco lepší, škoda těch neproměněných šanci.

mladší dorost U16 - 1. SC Znojmo 2:3 (1:3) - branky: 4. 0:1, 16. 0:2, 22. 0:3 (pk), 35. Vahalík 1:3, 75. Šigut 2:3
Sestava FM: Rusek - T. Hammer, Tomančák, M. Merta, Zrůnek (75. Kolář) - Niesner, Packo (77. Brojač), K. Merta, Mokroš (53. Koliba) - Corriero, Vahalík (56. Šigut). Trenéři: Radek Punda a Kamil Raška.
Opět nám nevyšel začátek zápasu, když z první návštěvy u naší branky dokázalo Znojmo skórovat. Sice jsme opticky měli míč více na svých kopačkách, ale naráželi jsme na dobře organizovanou obranu. Soupeř pak podnikal velice nebezpečné protiútoky, ze kterých dokázal navíc i skórovat, takže v polovině první půle to bylo už dokonce o tři branky. Před přestávkou jsme sice ještě dokázali vstřelit kontaktní gól, ale veškerá snaha v druhé půli již stačila na pouhé snížení. Sráží nás spousta individuálních chyb a rovněž naivita a zbrklost při řešení herních situací. A vzhledem k tomu, že hrajeme proti o rok starším klukům, a silově se s nimi zatím nemůžeme rovnat, nám chybí i rychlost a chytrost v osobních soubojích.

MFK Karviná - starší dorost U19 4:0 (2:0) - branky: 28. Macko, 37. Pisarek, 70. Macko, 85. Vlachovský
Sestava FM: Filipec – Kudláček, M. Fukala, Mrkvička, Ciesarik – V. Vokoun, Buchlovský – Hladík (88. Dudek), Zima (60. Forch), Šohaj (79. M. Hammer) – Trako. Trenér: Radomír Hlaváč.
Náš dnešní výkon nebyl dobrý. Nedokázali jsme se vyrovnat s důrazem soupeře. Navíc jsme se dopustili při obdržených brankách hrubých individuálních chyb, ze kterých nás soupeř uměl potrestat. Ani směrem dopředu jsme toho moc nepředvedli a za celé utkání jsme si nevypracovali vetší šanci ke skórování. Ze strany Karviné byl dnes na hřišti vidět daleko větší hlad po vítězství, než z naší strany. Proto je jejich výhra zcela zasloužená. Připadá mi, že hrajeme až s přílišným respektem k této soutěži, protože výkonnostně máme určitě na víc, než jsme dnes předvedli,“ zhodnotil utkání trenér Radomír Hlaváč.

MFK Karviná - mladší dorost U17 2:0 (1:0)
Sestava FM: Rusek - Dudek, Šostý, Banyacski, Koval - L. Maceček, Forch (35. D. Maceček) - Myška (45. Chýlek), Strouhal (55. Song Ji-Yul), Pavela - Andreas Akritidis. Trenéři: Jan Žižka a Petr Schmidt.
Dnes zasloužená prohra a gratuluji soupeři k zisku tří bodů. Zasloužená proto, protože soupeř dal dvě branky a my žádnou. První poločas byl z naší strany špatný, druhý jsme se zlepšili a paradoxně, kdy jsme šli do tlaku, tak si dáme vlastní branku. Ale porážku bereme, je třeba se z ní poučit a v dalším zápase se vrátit k tomu, co chceme a věřím, že budeme úspěšní.

Slezský FC Opava - starší dorost U18 4:2 (3:1) - branky FM: Procházka, Blahuta
Sestava FM: Blažek - Želazko (70. Kováč), Ištok, Kožušník, Bystroň( 32. Procházka) - Blahuta, Kopecký - Srubek, Zima (58. Nezhoda), Veselka - Ondrášik. Trenéři: Miroslav Onufer a Lukáš Čerňák.
Hráči dnes zaslouží pochvalu. Předvedli zatím nelepší podzimní výkon, bohužel individuální chyby nás tentokrát stály body.

Slezský FC Opava - mladší dorost U16 2:2 (1:0) - branky: 20. 1:0, 47. 2:0, 67. Šigut 2:1, 76. K. Merta 2:2
Sestava FM: J. Málek - Tomančák (56. T. Hammer), Kolář, M. Merta, Mokroš - J. Mikulenka (63. Koliba), K. Merta, Niesner (57. Packo), Zrůnek (63. Brojač) - Šigut, Corriero. Trenéři: Radek Punda a Kamil Raška.
První dorostenecký bod si přivážíme z Opavy. První půle byla vyrovnaná se spoustou příležitostí na obou stranách. Nejprve jsme tradičně zaspali úvod a se štěstím přežili dvě tutovky domácích. Poté jsme se do šancí dostali i my, ale jediný gól poločasu vstřelili domácí. Na začátku druhé půle Opava nejprve zahodila další velkou šanci, aby pak po chybě našeho brankáře zvýšila na 2:0. Naštěstí jsme to nezabalili a postupně jsme začali mít na hřišti převahu. Po prostřídání jsme ještě zvýšili aktivitu a ke snížení nám pro změnu pomohl svou chybou i jinak skvěle chytající domácí brankář. Náš tlak se stupňoval a dovedl nás až k vyrovnání. A mohli jsme i zvítězit, ale poslední šanci zápasu jsme proměnit nedokázali.

ŽÁCI

starší žáci U15 - 1. FC Slovácko 0:5 (0:3)
Sestava FM: Kavka - Vyvial, Murín, Klimeš, Šilák - Jurga, Marciňa - Šeba (36. Kulhánek), M. Mikulenka, Cempírek - Bongilaj. Trenéři: Karel Orel a Milan Šponer.
Dnes jsme velmi kvalitnímu soupeři sami svými chybami usnadnili práci a ten toho bezezbytku využil. Nezbývá než smeknout před fotbalovou kvalitou jednotlivých hráčů Slovácka a pokusit se v tréninkovém procesu naše nedostatky odstranit.

starší žáci U14 - 1. FC Slovácko 2:1 (2:0) - branky FM: M. Málek 2
Sestava FM: Müller - P. Žáček, Pešek, Štětinský, A. Kowalczyk - Šponer, Maloň, Kaňák, Závada (36. A. Kováč) - M. Málek (61. Barčák), Maléř (56. F. Kowalczyk). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Za dnešní utkání patří klukům pochvala, hlavně za první poločas, kdy jsme soupeři byli vyrovnaným partnerem a dokázali ho nutit k chybám. Jen je škoda, že jsme využili jen dvě. Ve druhé půli již soupeř ukázal vysokou kvalitu a herní vyspělost. My jsme zápas dohrávali ve velkém odhodlání a maximální bojovností zápas nepustit.

starší žáci U15 - 1. SK Prostějov 1:7 (1:3) - branka FM: 31. Hrabec (Bongilaj)
Sestava FM: Müller (36. Kavka) - Březina, Murín, Klimeš, Šilák - Jurga, Marciňa (53. Vyvial) - Hrabec (55. Kulhánek), M. Mikulenka, Cempírek - Šeba (22. Bongilaj). Trenéři: Karel Orel a Milan Šponer.

Totální kolaps defenzivy a nedostatek přesnosti v ofenzivě způsobil debakl, který si budeme dlouho pamatovat!!!

starší žáci U14 - 1. SK Prostějov 6:0 (1:0) - branky: 23. Maloň 1:0 (P. Žáček), 37. M. Málek 2:0 (Maloň), 44. M. Málek 3:0 (Maléř), 46. A. Kováč 4:0, 52. M. Málek 5:0, 62. A. Kováč 6:0 (Poloch)
Sestava FM: Dragon - P. Žáček (63. P. Němec), Pešek, Štětinský, A. Kowalczyk (63. Rek) - Šponer (51. Poloch), Maloň, Kaňák, Závada (36. A. Kováč) - M. Málek (53. F. Kowalczyk), Maléř (47. Barčák). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
V dnešním zápase si kluci s chutí zahráli fotbal a zastříleli si. To navíc ještě několik šancí nedokázali proměnit. Sice výsledek vypadá jednoznačně, ale nerodil se lehce. Hlavně první poločas soupeř dobře bránil a s kluky dokázal hrát vyrovnaně. Ve druhém poločase kluci zvýšili pohyb a zlomili soupeřův odpor.

PŘÍPRAVKA

ročník 2010 - MFK Karviná, Zbrojovka Brno, MFK Vítkovice - sobota 23. 8. (hř. Stovky - 9.00 h)